1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

487440 inlägg · 4079 ämnen

MoDo - Damlaget

« · 2676297 · » Till forumet


Sv: MoDo - Damlaget
Padrone78: Du vet ju vad den kallas i folkmun bättre än mig. nnTre matcher kvar i år sen är det slut.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Greg P: Vi tänker på samma grej fast benämner den olika bara. :)
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Padrone78: Ja, det var den jag menade. Det är väl en balkong med man ska se matchen ifrån?nnStåplats blir större då?
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Greg P: Nej, det är en pub som är byggd mitt i Curva Carlabel...
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Padrone78: Tar ni bort läktaren och bygger större ståplats igen?
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Av Widebro fick vi då veta att spelarbudgeten blir 10% högre nästa säsong.

Mycket som kommer att hända är positivt. Ffa gillar jag ur ett ledarperspektiv hur klubben förankrar brett när man vill göra ändringar. Tex så ryker puben bakom klacken som många här inne varit inne på. :)
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Gavelo: Att Luleå kunde vinna guld även med Glader som tränare säger lite om deras överlägsenhet på spelarsidan. Glader är en glad och trevlig kille, men han är nog den sportchef med minst hockeykompetens vi haft de senaste >40 åren.
(Sedan kan ledarskap, goda kontakter och annat såklart göra honom till en bra sportchef trots renons på hockeykunskap).
Kommentera


Sv: MoDo - Damlaget
Bad_Brett:

Jag håller med dig i vissa delar.

Det som stör mig kring de som skriker mest om orättvisor är att det finns någon uppfattning om att de som går och ser herrarnas matcher per automatik ska vara intresserad och ska fylla arenan även för damerna. Jag kan tycka att det främst är de som skriker om orättvisor som ska stå upp och bana vägen genom att gå på deras matcher, skapa ekonomi, höja kvalitén genom att föra in mer resurser till damidrotten.

Min gissning är att de som hörs i debatter kring löneskillnader mellan damer och herrar inte går och ser hockey (eller fotboll) överhuvudtaget (inte ens herrarnas matcher), så ett bra första steg är att de köper årskort och tar första steget att höja kvalitén genom att tillföra resurser.

Det är ganska enkelt att tycka och skrika om orättvisor när man själv inte går på matcher överhuvudtaget och ha åsikten att det är andra som ska fixa detta.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Rödluvan: Förra säsongen avslutade Liiga finalen 27 april, med Tappara i 4-1 vinst i matcher. Så i senast i början på maj då kanske. Liknande datum för NL.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Costanza: Någon som har koll på hur länge det schweiziska och finska slutspelet håller på?
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Damjuniorer och J20, J18, U16 går in i slutspel. D20 är i semi och har chansen att försvara guldet. Vet inte chansen till medalj för övriga ungtuppar.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Specter:
Det får anses vara rätt bra.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
J F K:
Marxismreferesen faller, i den typen av länder brukar det inte vara frivilligt att delta.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Bad_Brett: Drar man det till sin spets så går svenska lag alla back på att utveckla pojkspelare och juniorer också. Det är en ren förlustaffär.
Enligt ditt synsätt är det snudd på kommunism att hålla pojklag och spela i juniorserier.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Tarasov: De flesta dussinlirare 18+ ligger på runt 13-20k/mån.

Stjärnorna i Luleå har jag ingen koll på, men andra "toppspelare" ligger mellan 22-27/mån. Många får dock boende från klubben. Men ingenting man blir rik på.

Utöver detta har jag fått höra att Karlskogas norsk Bakke Olsen har runt 37-38k/mån. Med tanke på hans leverans är det en sjukt bra värvning av BIK. 8 poäng på 4 matcher i slutspelet nu
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
puffe:
Ja och jag tror det är faktor både för publiktillströmningen och att de börjar spela hockey.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Bad_Brett:
Vad tjänar de i damlaget? Gissar att vi talar mkt låga summor om ens några alls. Att man ger ett damlag samma förutsättningar som ett J20 lag tycker jag är rimligt, och bra för hockeykulturen.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Greg P: Ett vettigt inlägg. Hela poängen med en marknadsekonomi är att låta kunden bestämma vad denne vill lägga sina pengar på. T.ex. skulle hellre betala 500 kr för att gå på en herrmatch i ishockey än få 500 kr för att gå på en dammatch.

Å andra sidan går jag mycket hellre på en cheerleading-tävling med kvinnor än män. Samma sak gäller simhopp, gymnastik, konståkning, dans etc. Kulstötning och tyngdlyftning not so much.

Skrapar man lite på ytan inser man dock att det är exakt samma identitetspolitiska narrativ som vi är vana vid. Dvs "alla skillnader mellan kön, etnicitet, gener etc. är alltid ett resultat av ekonomiska orättvisor". Man försöker få det till att de höga lönerna inom herrishockeyn är ett resultat av orättvisor och att enda sättet att rätta till problemet är att investera mer pengar i damishockey. Men argumentet att "kommunens investeringar i ishockeyn skapar turism" gäller inte för damishockeyn. Tvärtom bränner man pengar för att på konstlad väg jämna ut skillnaderna.

Det är kamouflerad marxism och planekonomi. Tillhandahåller du en tillräckligt bra produkt så kommer folk betala för den, oavsett om du är man eller kvinna, gay eller svart.

Vill folk inte betala finns det andra sätt att tjäna pengar på. Gissar att det är bra mycket lättare för brudarna att bli miljonärer på OF t.ex. Tillgång och efterfrågan.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Lulessss: Tack och desamma till er.
Blir nog några matcher för mig i Coop nästa säsong.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Gavelo: jaja, lycka till nästa år! Både med herr och dam!
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Lulessss: Jag bryr mig inte ett dugg om eran ekonomi, jag bryr mig om Modos och den sköts fantastiskt bra gladeligen.
Luleå gör miljonförlust och det är anmärkningsvärt med tanke på erat ganska anonyma herrlag och ”fantastiska publik”
Sen att du länkar till en artikel skriven av Abrahamsson som jobbar på AB är bara mest beklämmande, sämre journalister får man leta efter.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Gavelo:
Vi har inga problem med Ekonomin du kan vi lugn! Stor buffert. Men läs här så kanske du blir upplyst!

www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/P4WejR/lagg-ner-det-snacket-abrahamsson-om-luleas-nya-sm-guld
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Lulessss:
Att göra förlust är bara ett bevis på att man inte kan sköta sin verksamhet, och det är precis det jag sagt hela tiden med att Luleås affärsmodell med att värva in spelare inte är hållbar, man måste ha en egen verksamhet och det är precis därför jag har 0 respekt för Luleås damsatsning!

Sen om detta Luleå herr är det dyraste någonsin så beror det på att eran sportchef gjort bort sig, inget annat!
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Greg P: Utan att veta, bara en känsla.

MoDo har bedrivit dam/flick-hockey i decennier. Jag tror det är många tjejer med familj, som också börjat gå på Herrarnas matcher efter att fått lära sej spela hockey i klubben. Att inkludera damer/flickor som ändå är hälften av befolkningen innebär sannolikt inte bara kostnader
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
J F K: Trots alla guld(där man borde fått en rejäl boost på ungdomssidan) får man inte följa MoDo till spel om medaljer i Junior-SM, utan är hänvisade till kampen om plats 5-8. Total dominans för Damlaget år efter år, borde väl vara en bra grogrund för framtida A-lagsspelare från juniorleden , men Icke sa Nicke
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
puffe: 4500 som betalar för att se varje match iafl.

Det kostar mer än du tror.
Vi snackar typ 5+ miljoner per år och de drar inte in en krona i spons/publik/centrala avtal.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Gavelo: Inte konstigt att vi gör förlust med tanke på de ökade priserna, våra extremes resekostnaderna och det dyraste herrlaget (för oss) genom tiderna.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Lulessss: Luleå gör miljoner i förlust och med tanke på det relativt anonyma herrlaget samt det extravaganta damlaget så ska du nog inte tro för mycket på vad styrelsen sagt.
NSD rapporterade om detta 5mars
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Lulessss: Man har ju inte byggt någonting sportsligt. Man har kastat mycket mer pengar över truppen än någon annan klubb. Det krävs inte hårt jobb eller någon anmärkningsvärd skicklighet. Bara väldigt mycket pengar.

Det är liksom som att gå och köpa en pokal och sedan fira över den i sin ensamhet. Det krävs ungefär lika mycket kompetens och hårt jobb.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Gavelo: Luleås damer är en del av föreningens verksamhet, men har tillräckligt med sponsorintäkter enligt styrelsen för att bära sina egna kostnader.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
RedNek: Undra hur många, om säg 10-15 år som minns dom där tjejerna som blev köpta till att spela hockey i Sekten Luleå?

Undra om satsningen kan / kommer ge något om ett par år. Annars kommer det vara en bortglömd historia när finansiärerna slutar satsa.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Lulessss: Luleå är mycket riktigt bäst för att man värvat ihop det bästa spelarna med stora kontrakt, något som gör att Luleå går miljoner minus även denna säsong.
Det är ingen hållbar affärsmodell och det förstår även du.
Jag håller med om att hockeyn är stor i Norrbotten, jag har bott där och min sambo är därifrån så jag vet att det är så och även varför, det finns helt enkelt inget annat att glädjas åt där uppe om man inte gillar vinter och skoter.

Modo har avsbolut intet att lära av Luleå, vi hade nästan 5000 på våran hemmamatch så hockeyn förenar även i Övik.
Däremot bör Luleå lära sig av Modo, titta på den juniorverksamhet som tagit Modo upp i toppen av Sdhl utan att behöva kasta miljoner på dyra spelare utifrån utan minsta anknytning till staden och laget.

Hellre ett Sm silver med ett lag från stan än ett guld med ett lag av legoknektar.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Greg P:
Det är rätt woke bland hockeyfolk att tycka att hockeyn börjar bli som innebandy och ogilla damhockey. Tror det gynnar hockeykultur och hockeyn i stort att så många som möjligt spelar.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
GRATTIS MODO DAM!
Mycket bra jobbat hela serien & väldigt bra gjort i finalen mot Finla... Eh, menar Luleå.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Greg P: Hur många miljoner öser man in över ett Herrlag som inte gör någon glad då? Finns perspektiv på allt.

Stråhle kostar nog lika mycket som eran 'dam-satsning'
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Gavelo: Extrabacken är från Luleå, vad det nu spelar för roll
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Lulessss: Genuin fråga, spelar alla minecraft i Luleå?
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
J F K: Det absolut värsta med hockeyn är att det finns lag som lägger pengar på ett damlag som ingen vill se. Löven öser miljoner varje år som kunde gått till J-18 eller A-laget för bättre utfall. nn100% PK och Woke över skiten. Spyr!
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Gavelo:”I dagsläget finns det ingen klubb som konkurrerar med Luleå på damsidan när det gäller det sportsliga och det är något Luleå som med klubb, med hjälp av stark stöttning, har byggt upp under lång tid.
De har haft krafter i ryggen som gett dem möjligheten att bli bäst i Sverige. Men klubben har också tagit ansvar för att förvalta möjligheten.
Att hockeyn förenar människorna i Norrbotten är inget nytt, men att tusentals personer betalar över 300 kronor per sittplatsbiljett i en damfinal är det.”


Ni får helt enkelt bara lära er utav oss och försöka återskapa det vi gjort!
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Lulessss: Dåliga förlorare är trist, men dåliga vinnare är bara så onödigt
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Lulessss: Det låter som att du har någon form av komplex. Är det så jobbigt och pinsamt att hela verksamheten bygger på att pumpa in pengar utan att klara utbilda några egna spelare öht? Ert damlag är ju till och med mer plast än Växjö, något jag inte ens trodde var möjligt
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Lulessss: Vill du föra en seriös debatt eller trollar du bara?
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
puffe: Luleås närmaste spelare kommer från Villhelmina 25-27 mil från Luleå.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
puffe: och vi är ca 50-60 gånger bättre än er så.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Gavelo: Om jag räknar rätt i hastigheten har Luleå 3 spelare i truppen från hyfsat närområde.

MoDo har 9 och det är väl Djurgården o SDE som har liknande siffror(med ett något större upptagningsområde)
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Lulessss: Jag hade inte förväntat mig så mycket annat.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Skriv ner alla damspelare på lappar och lägg dom i en skål, sen får sportcheferna dra varannan gång tills dom fyllt lagen. Har vi tur då så kanske det blir ett jämnare SDHL.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Gavelo: Allt jag hör är, avundsjuka, avundsjuka och avundsjuka!
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Lulessss: Nej vi eller iaf jag är inte ett dugg avundsjuk, endast en idiot skulle tro något sådant.
Men att inte kunna ta fram egna spelare eller ens ha 1 spelare i truppen som är från kommunen är svagt och pinsamt för en sk ”storklubb”
Kommentera

« · 2676297 · »