1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

289057 inlägg · 3744 ämnen

Sedinarna

1843324 · » Till forumet


Sv: Sedinarna
Jag blev lite förvånad då de rankar Daniel högre än Henrik. Mål är viktigt iofs. om det är det man tänker på men då är frågan om inte Markus är bättre än Daniel. Dessutom lagkapten.

Min egen ordning blir

1. Henrik
2. Markus
3. Daniel
Kommentera

Sv: Sedinarna

Det var en överraskning för mig att tvillingarna är olikfotade.

http://www.allehanda.se/ishockey/nhl/sedin-mot-sedin

Kommentera

Sv: Sedinarna
zigge: only in nhl ;)
Kommentera

Sv: Sedinarna

Vicket jävla kaos inatt, efter 2 sek fullt slagsmål, rekord! O Tortorella vansinnig, in i spelargången efter 1:a o skulle nita Flames coach. Värst av allt Henke skadad, iofs halvskada redan innan matchen, spelade väl 5 sek förra matchen? Sviten  bryts, hur blire med OS?

Matchen; Nucks vann på straffar.Edler 1 assist.

Kommentera

Sv: Sedinarna
Monno: bra nivå av domaren att ta ut hägg för en crossC där?... Billigt
Kommentera

Sv: Sedinarna
Kvällens bästa (Förutom de tre poängen Modo kommer ta) är Linus Ullmarks brösttackling mot Sebastian Karlsson i andra perioden!
+1
Kommentera

Sv: Sedinarna
Bad_Brett: Sett till för bara några år sedan tycker jag spelar kvalitén sjunke.

Målvakterna har ju utvecklats extremt dock. En anledning att vi får så få mål.
Kommentera

Sv: Sedinarna

Monno:

"Betänk att SHL blir sämre för varje år i princip, samt att Sedinarna är så fruktansvärt brutalt mkt bättre än någon spelare vi har i SHL."

Det här är en oerhört seglivad myt. Jag förmodar att förklaringen är att NHL och KHL i allt större utsträckning mjölkar SHL på spelare, men enligt min mening är det ändå trams.

Sätt på valfri match från slutet av 1990-talet/början av 2000-talet och jämför med hur spelet ser ut nu. Efter år av terapi, vågade jag till slut se om finalerna 94 och 99, och faktum är att jag knappt kunde hålla för skratt. Minnet var att MoDo var helt dominanta och spelade propagandahockey, att Forsberg och Sedinarna var helt fenomenala och gjorde som de ville... Men när jag såg vilka puckar målvakterna släppte in, vilket mesigt närkampsspel det var, hur lågt tempo det var... Då kändes det knappt jobbigt längre.

Kommentera

Sv: Sedinarna

Bad_Brett: Nä så är det ju. Att dom aldrig bytt klubb gör ju att Vancouver verkligen är ett andra hem också. Om man skeppats runt några ggr i NHL  tror jag man har lättare att känna Sverige som sitt enda riktiga hem.

Detta är dock en väldig gissning från min sida. ;)

Kommentera

Sv: Sedinarna

Dexter : Ja givetvis, men tvekar inte en sekund att dom klarar av att dominera i SHL vid 38års ålder.

Betänk att SHL blir sämre för varje år i princip, samt att Sedinarna är så fruktansvärt brutalt mkt bättre än någon spelare vi har i SHL. Hur många 1p/pg lirare i NHL har spelar i "vanliga" SHL någonsins? Loob typ?

Nog lär Sedinarna mäkta med 60-70poäng sista säsongen i NHL.

Ska jag vara ärlig tror jag dock aldrig dom kommer spela i Modo igen...

Kommentera

Sv: Sedinarna

Monno:

Om de ens flyttar hem. De ville inte vara med under lockouten eftersom de har sina familjer i Vancouver. Deras barn kommer vara 11-12 år gamla. Inte direkt optimal ålder att flytta till andra sidan jorden.

Kommentera

Sv: Sedinarna
Monno: Även Sedinarna är mänskliga. De skulle ha vunnit guldet 1999 i slutändan.
Kommentera

Sv: Sedinarna
Bad_Brett: Med tanke på deras spelstil, obefintliga skadehistorik och hur vältränade dom är så är jag inte minsta osäker på att dom kan dominera i SHL vid 38års ålder.
Kommentera

Sv: Sedinarna

Berka:

"Vi ska hem till MoDo medan vi fortfarande är på topp!"

Jotack. Det här är problemet med att vara för stor i käften.

Kommentera

Sv: Sedinarna
Monno: Kul att Örnsköldsvik och Modo hockey får fortsätta att vara representanter för 2 utav världens främsta hockeyspelare och utan tvivel världens någonsin bästa tvillingpar i ishockey.
Kommentera

Sv: Sedinarna
Hälge: Rätt sjukt ändå att man kan få runt 180 miljoner kronor för att spela hockey i 4år...

Aja bara dom spenderar dom på rätt ställe så. ;-)
KommenteraSv: Sedinarna

Icing-Ove: Sedins, kom HEM nu, sluta tramsa med de där klåparna i Nucks!!!!

Ni behövs bättre här hemma!

+1
Kommentera

Sv: Sedinarna
zigge: Mycket beror nog på vilken väg Canucks tar med Torts. Sedinarna kommer nog hem om 4-5 år (rykte om kontraktslängd) om inte Canucks rasar ihop som klubb utan utmanar varje år.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Sedinarna
zigge: Bildar MoDos tredjekedja med Micke Nylander om 4 år :-) Det kommer att gå hur sakta som helst, men ingen kommer få låna pucken...
Kommentera

Sv: Sedinarna
Icing-Ove: Huru ska man tolka detta? KOMMER de spela i Sveriges Viktigaste klubb, eller ej? OM så, inom en rimlig framtid ( 2-3 år) , eller om 7-8 år?
Kommentera

Sv: Sedinarna
Skönt klipp med bröderna bus ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=8NHqMbGnKAg 
Kommentera

Sv: Sedinarna

Lite erkännande från en av NHLs viktigare. 

http://www.expressen.se/sport/hockey/nhl/legendarens-hyllning-till-sedin-broderna/

Kom hem och hjälp oss till ytterliggare SM-guld innan det är försent. 

+1
Kommentera

Sv: Sedinarna
Eventuellt bara en Sedinare intresserad av att spela i VM. En självklarhet att plocka med Danne om man har chansen tycker jag.

Hårde Hardy hade jublat, eller hade han det? Han gjorde ju "genidraget" att sära på bröderna eller eller bänka minst en av dem. Antagligen ville han med det markera att en ledare själv kan skapa mer magi, än vad Sedinarna kunde göra tillsammans. Det var ju också en markering att en landslagsspelaare måste kunna vara lika ensam som stark. (Om man nu måste det?)

Hur gör nu Gustavsson? Kanske tänker han tvärtom än vad Hardy gjorde. Resultaten och framgångarna har i alla fall gått diametralt åt andra hållet. Fast det kan ju innebära att han tycker att Sedinarna inte duger var och en för sig. Kanske tycker han att det inte blir någon magi om bara en Sedinare är med?

- Spännande.

http://sydsvenskan.se...236364.ece
Kommentera


Sv: Sedinarna
Efter drygt 440 NHL-matcher har de gjort exakt lika många poäng.
Kommentera

Sv: Sedinarna
knaskamilla: Äh, från hörnen gör man inga poäng... (Gammalt pucko-ordspråk)
Kommentera

Sv: Sedinarna
När jag satt på ett tåg och läste Expressen häromdagen hittade jag följande lilla text. Chansar på att någon (t.ex. Davivovvov) som ser detta inte hunnit läsa den själv i tidningen. Det är ur någon uppräkning av NHL-myter.

"MYT 2. 'Sedinarna är överskattade' Inför varje NHL-match går goacherna igenom motståndarlaget spelare för spelare. Sedinarna varnar man alltid för. Vanligaste omdömet: 'De är starkare och svårare att ta pucken ifrån än vad de flesta tror'."
Kommentera

Sv: Sedinarna
Frisco: Jomenvisst, jag kände mig lite tvärsöver idag...
Kommentera

Sv: Sedinarna
Paddan: Bra jobbat Paddan. Bredbild är alltid kul.
Kommentera

Sv: Sedinarna
Icing-Ove: Kanske de kunde köra varannat byte och mötas halvvägs vad gäller tröjnumret.

En liten inofficiell sammanställning, från TSN.ca, av Vancouvers spelare som redan har kontrakt med klubben.

Player2005-2006 salary (US)2005-2006 salary with 24% rollback (US)
Todd Bertuzzi$6.9 million$5.3 million
Ed Jovanovski$5.3 million$4 million
Trevor Linden$2 million$1.5 million
Ryan Kesler$950,000$722,000
Alex Auld$675,000$513,000
5 Players $12,000,000

Kommentera

Sv: Sedinarna
Paddan: De får väl klunsa om den där platsen, eller byta av varann efter en säsong.
Kommentera

Sv: Sedinarna
Icing-Ove: Jag hoppas att det är två platser de i sådana fall får i Vancouver. ;)
Kommentera

Sv: Sedinarna
Det senste snacket om bröderna (SVT):

"Modo kallades Real Modo i fjol. Frågan är hur det blir i år.
-Det kommer att bli rörigt, men en ny spelarmarknad kommer att öppna sig här. Det kommer att handla om bra spelare, mellanklasspelare som legat på en hyfsat hög lönenivå i NHL och som nu inte får samma pengar, säger Modos sportchef Bengt Hedin, som nog kan glömma tvillingarna Sedin nästa år.

-De bereds en plats i Vancouver, det kan jag nästan lova, säger deras agent Claes Elefalk, som tycker att det ska bli spännande med ett nytt avtal."
Kommentera

Sv: Sedinarna
Icing-Ove: och jag tror inte att vancouver kommer att ha sedinarna som prio ett heller tror dom satsar på att behålla Macke och Bertuzzi
Kommentera

Sv: Sedinarna
Oj, om Zätas marknadsmässiga lön är 2.5 miljoner dollar, tror jag inte att Sedinarna blir nöjda då de erbjuds lite över en mille var av Vancouver.

http://expressen.se/i...p?a=402149
Kommentera

Sv: Sedinarna
Så där tycker jag att SHL skulle göra med, men det är väl ogenomförligt
Kommentera

Sv: Sedinarna
Salle: Tja, nu när de ryska spelarna kan få minst lika bra, eller ibland till och med bättre, ersättning hos de ryska lagen så blir det väl mer attraktivt att stanna på hemmaplan eller att avbryta sin utlandsvistelse och flytta hem. Om jag har förstått det rätt så kommer man dessutom att bli mer likt NHL då alla lag förutom två kommer att gå till slutspel kommande säsong och säsongen 2006-2007 kommer man att utvidga den ryska Superligan, eller vad det nu var den kallades, med ett antal lag.
Kommentera

Sv: Sedinarna
Paddan: Radiosporten konfirmerade dit Ctrl-V-ade inlägg.

Sen sa dom att Rysslands Hockeyförbund sagt upp sitt övergångsavtal emot NHL. [url=http://www.sr.se/radi...6]läs mer här[/url]
Kommentera

Sv: Sedinarna
Salle: Då provar jag väl att klistra in artikeln då.

"The NHL and the players' association have agreed in principle on a new collective bargaining agreement that will feature a hard salary cap linked to 54% of league revenue, a 24% rollback of existing contracts and qualifying offers, and a provision that will limit the salary of any single player to 20% of the team cap figure in any year, sources familiar with the labor negotiations said Wednesday.

The agreement, which is expected to be announced next week, also includes an NBA-style escrow provision under which 15% of each player's paycheck will go into an escrow account until revenue is calculated after each season. If league-wide spending on salaries exceeds 54% of revenue, the difference between the salaries paid and the negotiated percentage will be paid to teams from the escrow account. If teams spend less than 54%, the escrow money will revert to players.

Negotiators are estimating revenues will be $1.8 billion next season, down from $2.1 billion in 2002-03. The salary cap will be $37 million and won't include medical and dental benefits and pension payments. The floor will be about $24 million.

The league also agreed to let players represent their homelands at the Turin Olympics next February and will take an 18-day break to accommodate players' travel and participation in the Games.

The All-Star game will be dropped next season, mollifying owners who opposed repeated interruptions.

A source also said each team will have an equal chance in the lottery for the No. 1 pick in this year's entry draft. Canadian forward Sidney Crosby, touted as the next Wayne Gretzky, will probably be the top prize.

Overall, the agreement is a resounding victory for NHL Commissioner Gary Bettman, who locked players out Sept. 15 in an effort to bring about sweeping economic changes and achieve cost certainty for owners. The average NHL salary rose from $730,000 in 1994-95 to $1.83 million in 2003-04, but Bettman contended that revenue did not keep pace and that teams lost a collective $1 billion in the decade preceding the lockout.

The NHL, which became the first major professional sports league to lose an entire season to a labor dispute, will become the last of the major North American leagues to adopt salary controls.

The agreement will be presented to the 10-member NHL executive committee in New York on Monday, and the Board of Governors will rubber-stamp it late next week.

Players will debate and vote at a meeting that could be contentious; if they approve, a 10-day period will begin for teams to sign players they drafted in 2003 and other players on their reserve lists. The season probably would start in early to mid-October.

King President Tim Leiweke, a member of the NHL executive committee, declined to discuss specifics of the negotiations. "I do think the union and the league have made a lot of progress," he said. "They're not there, but hopefully, they'll be there in the very near future."

The largest unresolved issue, a source said, is the disposition of contracts for the 2004-05 season. The NHLPA wants obligations for the 2004-05 season to be respected, and the NHL opposes that but might yield, a source said.

The new deal has no luxury tax but addresses revenue sharing through a complex formula under which the top 10 revenue-earning teams will give a percentage of their revenue to small-market teams at the conclusion of each season.

Salary arbitration will be conducted "baseball style," with each side presenting a figure and the arbitrator obligated to pick one figure or the other. Provisions will allow teams to walk away from a specified number of awards. Also, the minimum age to qualify for unrestricted free agency will be 31 in the first year of the deal, 30 the following year and 28 for the remaining four years.

In another key change, players' performance bonuses will be restricted according to a standardized formula. Criteria such as points, ice time and plus/minus ratio will govern bonuses available to forwards. Another set of standards will apply to bonuses for defensemen, and a third set will determine bonuses for goaltenders.

As expected, earnings will be limited for entry-level players. They will be subject to salary limits for their first four seasons instead of three, as in the old agreement, and their maximum earnings will be $850,000.

*

Salary rollbacks

Some sample NHL players' salaries under terms of the pending collective bargaining agreement, with scheduled 2004-05 figure, salary minus a 24% rollback and minus 15% to escrow:
Player/TeamScheduled salaryMinus rollbackMinus escrow
Sergei Fedorov, Mighty Ducks$8 million $6.080 million $5.168 million
Jaromir Jagr, N.Y. Rangers$11 million$8.36 million* 
Nicklas Lidstrom, Detroit$10 million $7.60 million* 
Dan Boyle, Tampa Bay$2.75 million$2.09 million$1,776,500
Sean Avery, Kings$600,000$456,000$387,600
*Subject to maximum salary of 20% of the team's cap per season. With the cap expected to be $37 million, Jagr's salary would be $7.4 million, minus 15% to escrow, or $6,290,000. The same provision applies to Lidstrom. "
Kommentera

Sv: Sedinarna
Salle: Ajdå, märkligt, nog för att jag är registrerad på den sidan men jag har inte loggat in för att kunna läsa artikeln så då trodde jag att det funkade för alla att läsa.
Kommentera

Sv: Sedinarna
Paddan: Skall dom till Los (Santos) Angeles eftersom du hänvisar till registreringssida för denna blaska?
Kommentera

Sv: Sedinarna
audiblegiraffe: Vi får väl se hur lång tid det tar innan de är där igen.
Kommentera

Sv: Sedinarna
audiblegiraffe:

Håller med dej..
Kommentera

Sv: Sedinarna
Jag är besviken. De hör hemma i NHL.
Kommentera

Sv: Sedinarna
Poffa: Tack!! jag e i ett lyckorus nu.. Nu fattas bara att Weinis stannar oxå
Kommentera


Sedinarna
Vet nån riktigt om sedinarna skrev på för modo. Såg det på löpsedeln för expressen igår. Den var slut=( så jag kunde int köpa den
Kommentera

1843324 · »