Frisco: Egoistiskt tänkande?
Och det kom ju verkligen från rätt käft...
:-)
NuMo:
Ta det lugnt NuMo. Skulle surströmmingen ta slut kan du alltid ta en otvättad surstrumpa som du lägger in i en bit mjukt tunnbröd, på med rödlök, skivad potatis, gräddfil och lite peppar. Vips så har du ett fullgott substitut.
Ja, jag gillar surströmming.
NuMo: Du har rätt i att jag inte bryr mig ett jota om surströmmingen, Däremot så är det förj-igt att strömmingen håller på att försvinna. Sen om orsaken är nån effekt eller det faktum att (öst-)länder använder den som avfallstipp.
De syrelösa bottnarna i södra Ö-sjön där fiskdagiset ligger beror ju till största delen på de orenade avloppen och allmän övergödning från de forna kommuniststaterna.
Men då vi ändå nämnt växthuseffekten så kan jag ju fortsätta. Vi stänger "ofarliga" kärnkraftverk så vi TVINGAS importera el från Polska och tyska kolkraftverk som SPYR ut CO2 i atmosfären. Snacka om att man tänker kortsiktigt och "lokalt". Starta igång Barsebäck (?) igen omedelbums.
Frisco: Jag ser att Kamilla har fixat en vikarie... :-)
sill - strömming... Same, same but different
som tik - hynda ungefär.
ZZZZ (2)
Favorit i repris:
- Röåns förnämligt sega mjuktunnbröd.
- saltat smör som grund för att plocka fram pärernas smak.
- Ett par pressade mandelpotatisar
- hackad röd lök efter behag
- finhackad tomat, om man vill
- aningen gräddfil
- vik ihop och du har den perfekta norrlandskebaben klar.
Till det här dricker jag helst iskall mjölk. Fast finns det pilsner så brukar jag ändå välja det, konstigt nog.