1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

487560 inlägg · 4079 ämnen

Tjafstråd

2715514 · » Till forumet


Sv: Tjafstråd
Man har ju lite tråkigt så här på första semesterdagen och glider då runt på Youtuben å glor på hockeyklipp... Nostalgisjuk som man är permanent så hamnar man ju tillslut på Foppavideos och trots man sett allt 1000 ggr så häpnar jag fan varje gång jag inser hur sjukt jävla bra karln var!!! Ordet outstanding borde skämmas att vara i samma mening som Peter Forsberg!!!!
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Jugge: Förra säsongen var MoDo en fungerande förstalina från slutspel. Kommande säsong har vi förstärkt laget med scoutade spelare för Karlins hockeyfilosofi.

Vi har ett år i ryggen och slipat till allsvenska offensiva spelet till att passa in i SHL. Dessutom klarade många av spelarna från allsvenska att anpassa sig till SHL och har alla möjligheter att växa ytterligare nästa säsong.

Jag tror minst plats 12/13.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
grimiss: Ja, Karlin ger oss en fyra på tränare som är - med all rätt- högre än för alla andra lagen.
Niklas Eriksson har fått glorian något snett. Kollar i Malmö har aldrig lyft laget. HV har en tränare som jag tycker varit dålig i allsvenskan och aldrig tränat i SHL. Brynäs har Gällstedt med noll erfarenhet som huvudtränare i SHL. Timrå har ett långskott i Jokinen som aldrig ens sett SHL.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
J F K: ändå förvånad, mer poäng än alla dom lagen? Är det Karlin effekten?
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Bad_Brett: Lite roligt att Timrås forum tolkar det som att man har ett fantastiskt lag. Möjligen räcker man inte till för att spela final och även semi kan bli tufft.

Det alla andra tycker är en nackdel med att Jokinen har noll erfarenhet av SHL och att snudd på alla utländska tränare med noll erfarenhet av ligan floppat stenhårt, tycker Timrå bara är en fördel. Varför ska all samlad erfarenhet och fakta vara ett problem liksom?
Kommentera

Sv: Tjafstråd
J F K: Känns rimligt, även om Brynäs ligger för högt.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
J F K: Efter granskningen i Aftonbladet idag så ser det nu ut såhär i deras betyg:

12p MoDo, Brynäs
11p Örebro, HV, Timrå
10p Malmö
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Tittar: Glader var väl inte ensam heller, utan det fanns fler som tyckte - med viss rätt - att Sunkan gjort ett bra jobb. Det var nog tur att det fanns andra som ville ha Karlin.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Tittar:
Ja året efter.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Tarasov: Glader ville fortsätta med Sunkan.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Jugge: vi har nog alla läst det av er Brynäsare då ni tror mycket på erat lag kommande säsong. Det ska man väl göra? Men räkna inte med att andra tror det. Man kan snacka hur mycket man vill om sitt lag men allt avgörs på isen…
Kommentera

Sv: Tjafstråd
J F K: ” Jag tror Brynäs med sin hybris inte kommer få en period i början då man underskattar dem och därmed får de ett oerhört jobbigt år”

Har du hört eller läst någonstans att någon inom Brynäs förening haft hybris och sagt något i stil med att vi ska ta guld eller hamna topp6? Nej, just det… I vanlig ordning tolkar du saker på eget sätt och läser ut saker som inte existerar…

Om några Brynäs supportrar skulle ha hybris påverkar ju liksom inte lagets prestation…
Kommentera

Sv: Tjafstråd
modomille: Jag är lite rädd för det att Brynäsarna har lite för stort förtroende för dessa s.k ”frälsare”. Det blir garanterat inte lätt för dom i SHL som många tror. Men det återstår att se.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
modomille: Det var väl någon skribent som hade HV som favorit till att vinna SHL året de gick upp.
Det lär tippas en hel del och den här gången tänkte jag steppa upp lite gällande tippningsstatistik inför säsongen.
Räkna medel, median osv. Även baserat på vilken forumdel man föredrar.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Chamez: Dom lite mer kunniga "experterna" kommer inte gå på bluffen som är Brynäs lagbygge 24/25. Sanny eller Fanny har väl redan varit inne på det lite..
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Jugge: vad medier skriver och gissar är för mig hokuspokus. Där de möjligtvis kan ha rätt på är att tippa topp 4-6 varje år då det oftast är enklare att gissa sig fram till vilka som eventuellt spelar om bucklan.
Bakom de platserna är ett gäng lag som kan knipa en slutspelsplats. Det är otroligt svårt att sia om vilka som hamnar plats 13-14.
Frågan är om Brynäs är bättre denna säsongen än när de åkte ur? Blir det succé med hemvändarna eller blir det mellanmjölk?

För övrigt tror jag att Modo är ett snäpp bättre än förra året. Mer jämna och bör således göra åtminstone lika bra som förra säsongen.
Modo hade mycket otur med skador och spelare som inte levererade m.m. Kan bara våra nya spelare göra det de ska så kan det bli bra. I believe in True!
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Jugge: Undvika kvalplatserna och sikta på ingenmansland. För de flesta är det exakt samma sak.

Och Sigge, jag håller med. Brynäs låter precis som HV som siktade på slutspel och slutade med att spendera sjuka pengar på att precis undvika kvalet. Högmod går före fall heter det.

Jag tror Brynäs med sin hybris inte kommer få en period i början då man underskattar dem och därmed får de ett oerhört jobbigt år
Kommentera

Sv: Tjafstråd
J F K: ” Expressen har en analys över Brynäs idag. Som väntat är domen bottenlag.”

Slutsats modo:
Bottenlag
KOMMENTAR
Modo är alltjämt inne i en etableringsfas och högsta prioritet är att säkra SHL-kontraktet för säsongen 25/26, allt annat är fortfarande en bonus. Klubben är fortfarande färsk i SHL-sammanhang med sju år (16-23) i hockeyallsvenskan i ryggen, det tar sin tid att bygga upp en fullmätig SHL-organisation.
Dessutom förfogar ledarna över en av de yngsta trupperna i hela ligan. Det går inte att kräva att dessa ska leverera en slutspelsplats redan 2025, utan det rimliga är att Modo parkerar i bottenskiktet nästa säsong och slåss om att undvika kvalplatserna 13/14.

Slutsats Brynäs:
Bottenlag
KOMMENTAR
Nykomlingar tenderar alltid att tippas i bottenträsket och Brynäs är inget undantag. De har visserligen förstärkt med flera NHL-hemvändare och intressanta rekryteringar från andra ligor i Europa, men SHL är en fruktansvärt tuff och jämn liga att tillhöra. Brynäs ska ha respekt för att de är inne i en etableringsfas och att saker och ting inte kommer gå av sig självt. Det fanns en anledning till att klubben dansade på kvalstrecket i flera säsonger innan de till slut brakade ur ligan 2023.
Brynäs får ta sikte på ingenmansland och play in-platserna i första hand. Högre än så borde inte klubben sikta här och nu, trots att potentialen finns för att vara ett slutspelslag redan 2025.

Känns ändå som dom rankar Brynäs över modo här…
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Gavelo: Brynäs har dessutom inte samma underdog-stämpel som vi hade. Vilket enligt dom inte är något problem men vi tog många poäng förra säsongen pga underskattning från motståndarna.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
M Horava: Karlin inledde ju ändå 2021 med att hitta en spännande målvaktsvärvning i form av Henrik Tikkanen som nyss fått NHL kontrakt.

hockeysverige.se/2024/04/19/henrik-tikkanen-skriver-nhl-kontrakt-med-new-york-islanders
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Gavelo: Jag räknar kallt in HV i det gänget. Möjligen också Timrå som gått all in på en tränare helt utan erfarenhet av SHL. Det brukar straffa sig. Förmodligen för både Timrå och HV.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
J F K: Alla nykomlingar oavsett nyförvärv kommer vara bottenlag, det är bara naivt att tro annat, det tar tid att bygga upp ett framgångsrikt lag.
Modo gör tex en fantastisk första säsong men ändå är vi långt efter topp6 lagen, det kommer ta ett par år innan vi rimligtvis kan konkurrera om de platserna.

Jag får känslan av att det är många Brynäsare som som har en lite övertro på nästa säsong, själv känner jag att det är ett flertalet spelare som måste leverera över sin högsta nivå för att man inte skall vara ett direkt bottenlag.

Jag tror Modo, Malmö, Brynäs och Örebro kommer fightas om platserna 10-14
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Rödluvan:
Kristianstad borta 🤣🤣
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Rödluvan:
Enligt rykten var det inte Glader som ville ha Nieminen utan styrelsen. Glader ville ha Jens Gustafsson
Kommentera

Sv: Tjafstråd
M Horava: Undrar än i dag hur i helvete Glader tänkte med Nieminen. Han kunde varken prata svenska eller engelska, men han sätter krav så han skulle vara perfekt hos oss…
Kommentera

Sv: Tjafstråd
M Horava: Jag tror också att Glader hade varit en klart mer framgångsrik som sportchef om han hade varit mer noggrann med tränarduon/trojkan. Glader var ju femomenal att hitta spännande värvningar som kittlade lite mer än vad Hinkens värvningar gör. Han chansade vilt och hade behövt en trygg tränare att luta sig mot.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
KB: Jag tror på riktigt att vi hade varit topp 6 det året om Karlin/Holmström hade varit tränare. Vi hade en målis som var helt okej men var ju totalt panikborta vad det gäller spelsystem. Karlin/Holmström hade nog kunnat förvalta Gladers chansvärvningar lite bättre och i ett eventuellt slutspel borde vi kunnat vara ett hot om man fick ihop lite kemi på slutet mellan Harju, Karla och Zykov och lät Corrado köra på lite tyngre grejer..
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Tarasov: Expressen har en analys över Brynäs idag. Som väntat är domen bottenlag.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Gäsp: Gulle dig också sötis:-)
Kommentera

Sv: Tjafstråd
SPOODI:
Ja men vi släpper Coztanza nu, han är en bra människa och vi behöver inte recensera honom när han inte är här.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
J F K: har jag missat något?
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Bad_Brett: Fast det är skillnad på olika åsikter/synpunkter och rena lögner baserade på (fråmst rysk) propaganda. Han balanserade ibland på fel sida den gränsen.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Rödluvan: Sjuk säsong på alla sätt.

Hemvändaren Viklund går sönder i en meningslös träningsmatch mot Mora, förstecenter Gagnon avslutar karriären knappt en månad in, Edwin och Hägga lägger av under säsongen. Fyra bärande spelare på ett eller annat sätt tvingas avsluta spelarkarriären innan halva säsongen var spelad. Aagaard bröt vadbenet i en padelmatch mot Glader på sommaren.

Mikkelson, Dalroth, Anton Öhman och Boivin utgjorde merparten av defensiven vid en tidpunkt…

Toppar med Gladers febrilt lappande av ett sjunkande skepp med spelare efter spelare samt Ville och Styf hockey som ingen begrep sig på.

Gillade dock Frank Corrado. Trist att även han var konstant halvtrasig som det mesta.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
KB: Nej, det vet jag om. Men ledarskapet den säsongen, med sportcheferiet i spetsen, hemsöker mig än i dag. Vi fattade nästan för lite hur skrattretande dåligt det var.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Jugge: Personligen tycker jag det är uppfriskande med andra perspektiv, även om vissa inlägg är försök till provokationer. Costanza behövs.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Rödluvan: Oerhört talangfull spelare i ungdomsåren. Var konsekvent topp-5 av totala poängligorna alla åren i J20, J18 och U16. Utmärkande även innan dess. Lyckades tyvärr aldrig riktigt översätta det i senioråldern och åkte på en taskig knäskada i herrlaget dessutom som spelade in.

Juniorerna som fick ta stora roller 20/21 var dock knappast det största problemet.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Tarasov: Tobias Åhström flyttar från Danmark till Norges Narvik. Att han stundtals var i vår förstakedja 20/21 ger mig jobbiga flashbacks.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
TIK_TIK: Killen mådde uppenbarligen inte bra, åtminstone nu på slutet.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
kulltorp: Det ät nog bättre att du går hem till dig o gråtrunkar till hov1 publikfrieri på ungdomsfestivalen i sundsvall. Du verkar vara en överkänslig människa!
Kommentera

Sv: Tjafstråd
kulltorp:
Om man tycker så är det bra att man uttrycker, däremot finns det en politiktråd för det. Nu är det tempen på korvvattnet i vindpust arena som gäller!!!
Kommentera

Sv: Tjafstråd
kulltorp: Japp, ska inte spekulera alls i hur han mår, hoppas bara att allt kommer att bli bra.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
TIK_TIK: Hans uttalandet om Ryssland och Putin var Way over the line, and beyond!!
Jag är själv inte så sugen att läsa ett ord till från honom.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Tarasov: Precis, förundersökningssekretess och patientdatalagen...
Kommentera

Sv: Tjafstråd Kommentera

Sv: Tjafstråd
TIK_TIK:
Utredningssekretess
Kommentera

Sv: Tjafstråd
J F K: Precis! Han behövde nog en fri roll för att fungera som bäst. Det va ju lite turbulent i Modo med alla nya och vissa som inte fungerade från start osv. Det blev lite jobbigt läge där tyvärr. Så han hade absolut kunnat fungera men jag tror ändå inte att han hade vart långvarig i Modo längre fram.
Han hittade rätt i Frölunda vilket var skönt för honom såklart.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Jugge: Rönnbergs system går väl mest ut på att skylla ifrån sig och grina på domaren efter varje förlust. Det ska man inte behöva göra när man har på pappret ett av de starkaste lagen ekonomiskt och sportsligt.

Karlin var årets överlägset bästa tränare i grundserien, följt av Mitell. Rönnberg var nog inte ens Top 10.

Det är spelarna runt Rohoumaa som gör att han ser bra ut.
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Tarasov: Självmant?
Kommentera

Sv: Tjafstråd
TIK_TIK:
Ja! Värsta skribenten någonsin. Han knuffade omkull Rahimi av gammal vana i vindpusts katakomber
Kommentera

Sv: Tjafstråd
Tarasov: Har Costanza lämnat Hockeysnack?
Kommentera

2715514 · »