1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

284312 inlägg · 3738 ämnen

Forum

1882652 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Silly season
Heyerdal:
Dom har redan det, det kallas e-mail.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
ivandrago: som jag nämnt tidigare så borde Modo skaffa en "tipslåda" nån kanske kan föreslå det för Sundlöw
Kommentera

Sv: Silly season
ivandrago: Bara kolla in Joel Persson i Lakers
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Idbyn:
Varit uppe på tapeten. Inte fel att värva från div 1 under förutsättning att man har koll.
Kommentera

Sv: Silly season
ivandrago: Vet inte om ni diskuterat Josef Ingman i Kallinge/Ronneby men det är en riktigt bra back i en bra ålder.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Eller:
Lönetaket gör väl sitt till oxå numer.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
ivandrago: Det tror jag också på. Det fungerar nog med topp-6 i NHL, långa reklamavbrott gör att det blir mer pauser så de bästa får möjlighet att återhämta sig och därmed mer speltid. Men även mindre rink i NHL har nog en positiv inverkan på detta med topp-6.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
SKiLMY: Såklart att det finns undantag när det gäller allt men vanligast är ju att de bästa spelarna spelar i första och sen andrakedjan och att de också är de som får mest istid.
Kommentera

Sv: Silly season
Confusius: Fast, det fungerar i många andra lag att ta in juniorer i fjärdekedjan. Det kräver bara att de klarar av spelsystemet så de sköter sina defensiva uppgifter. En ytterforward har inte så oerhört krånglig uppgift att det inte ska gå att sköta som juniorer.

Fast, hade vi haft utbildning och krav på att man följer spelsystemet behöver vi inte låna ut juniorer för att få utveckling på dem. Jag kan tänka mig att låna ut några stycken till ÖHF under kortare perioder, men som vanligt kommer jag fram till att vi måste faktiskt utbilda juniorerna själva också.!
Kommentera

Sv: Silly season
Gäsp:
Ett rykte är att Oscarsson och OSL pratar med Löven, inget som är bekräftat i sten..
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Just därför kan jag tycka att dom juniorer som inte direkt tar en plats i Allsvenskan lånas ut till Övik HF för att få skolas in i seniorhockey mjukt och fint.
Kommentera

Sv: Silly season
SKiLMY: Håller med fullständigt. Att automatiskt placera junisar i 4:e femman är ju bara rent korkat, svårt att lyckas då.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Ja det är en jävligt svår avvägning det där vilka man ska ha tålamod med, och vilka man faktiskt tror inte håller måttet.
Tror tyvärr att OSL tillhör den sistnämnda kategorin.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
ivandrago: Bara att hoppas att vi får behålla dom få som faktiskt var bra :)

Skulle gärna se förlängningar med Hedman, Auvinen, Walfridsson, Berglund, Marklund, Karlkvist, Wahlgren, eventuellt även med Oskarsson, Alba, och Frycklund, har inte riktigt bestämt mig angående dom sista 3 ;)
+1
Kommentera

Sv: Silly season
ivandrago: Typ Nicklas Lidström, Peter Popovic, och Patrik Juhlin ;)
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Riktigt jävla vidrigt beteende!

Jag tolkar det som att dom ville att MoDo skulle konka, varför håller man annars inne med pengar man av avtal är skyldiga att betala när man hör att föreningen är illa ute?!
Dom jävlarna förtjänar att hängas ut, Tar gärna emot vilka företag det handlar om ifall någon vet!
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Det är overkligt tyst från ledning och media om nästa säsongs trupp. Jag vill ha lite smaskiga rykten nu! :)
Kommentera

Sv: Silly season
ivandrago: Eller som modo kör. topp-1.
Förr var det Zuccarello. I år var det Molin.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Från Hörnefors:
Själv så tycker jag man skall sträva efter 3 jämna kedjor, och ha den fjärde för specialister/avlastare/reserver. I både SHL och Allsvenskan brukar de bästa lagen har 3 rätt starka kedjor. Det där med topp-6 känns som ett amerikanskt påfund.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo:Vanligt vis så har 1-2 kedjor och 3-4 kedjor olika roller men som Särkijärvi har spelat dom olika kedjorna större delen av säsongen så har inte kedjorna haft olika roller.
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: En förutsättning för att en spelare ska kunna plockas upp är då att de är välutbildade. Då J20 under Sundell mer eller mindre skiter i om de bästa spelarna jobbar stenhårt efter ett givet system, så är det inte det minsta konstigt att de inte klarar av en roll i en fjärdekedja i A-laget.

I regel är det främst spelare från de två förstakedjorna i juniorlaget som har kvalitéten att kliva upp i A-laget. Visst kan det finns spelare längre ned, men då spelar de i regel i de lägre kedjorna för att de helt enkelt är sämre...

Men, som sagt. Det är oerhört viktigt att man utbildar, ställer krav och ger feedback under match till juniorerna så att de lär sig hur de ska spela. Det går inte att låta A-jun spela lite som man vill bara man är sportsligt framgångsrika. I Skellefteå kräver man redan att B-jun spelar fter givet mönster och det är självklart att A-jun också gör det. Oavsett om man möter lag man är överlägsna mot eller inte.

Det är märkligt att konstatera att den här biten fungerar mycket bättre hos B-juniorerna.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: varför skulle inte det kunna gå? Du menar alltså att en sån som Anton Karlström som lirade senast iaf i 4:e kedjan Mot Djurgården inte kan användas i 4:e linan i A-laget.

Som jag minns det har han kommit upp i laget och gjort det väldigt bra.
Vad hände han för roll?
Kommentera

Sv: Silly season
SKiLMY: Alltså nu är du ute och simmar, det går ju inte att ta spelare från fjärdekedjan i J-20 och sätta in i fjärdekedjan i HA bara för att de är vana med rollen.

Det är väldigt normalt att toppspelare från juniorleden börjar i fjärdekedjan med begränsad istid när de debuterar i seniorhockeyn. De spelare som är tillräckligt bra kommer att klara detta och får jobba sig till den istid de förtjänar. Bra spelare kan anpassa sig till olika roller i ett lag.
Kommentera

Sv: Silly season
ivandrago: Ja absolut, det finns ju hockey i pojkarna så där kan man förlänga absolut, i värsta fall så kan man låna ut dom om nästa säsong blir dålig. Tror det är extra viktigt att man har tålamod med spelare som man kostat på lång utbildning på och som har någon form av klubbhjärta
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: jag förstår hur du menar, men samtidigt så sätter man sig i en ond spiral. Man ger inte de förutsättningar för juniorerna som behövs.

Det är HA vi snackar om, steget är inte jättelångt från J20.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo:
För min del får man gärna förlänga med Alba/OSL iaf ett år till.
Kommentera

Sv: Silly season
SKiLMY: Tror generellt att steget från j20 till en liknande roll i AS är för stort om man inte är en talang utöver det vanliga och ingen av våra talanger är några supertalanger vilket gör att man måste spela in dom via en 3-4:e kedja, därav kräva mer tålamod av klubben.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: både negativt o positivt att det kommer ut kan tyckas, "kvällstidningarna" älskar att gotta sig i liknande saker, se Pantern t.ex m.fl. men var ett par år sedan så faller väl bort så småningom
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: problemet ligger ju i att man tar upp spelare från juniorleden som har haft en ledande roll där i en 1-2 lina, det som OSL och Wahlgren är bra på passar sig bra i en 1-2 lina. Det är klart som fan att de inte får utlopp av sina kvalitéer när de inte har samma roller de haft under sin juniortid.

Bättre att du ta en fjärdelinare i J20 för stt spela i fjärdelina i A-laget. Rollen han får är killen van vid och behöver inte acklimatisera sig speciellt mycket.

Visst, då besitter han väl inte några speciella spetsegenskaper heller, men 4:e lirare är inte till för att skapa massa poäng.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Nä tyvärr är det väl så att rubriken inte behöver vara sanningen.
Jo det är väl min gissning också, att det är via bolaget. Men som sagt, fint ändå. 3 miljoner är ju ingen struntsumma för Byberg än om han säkert drar in bra med pengar.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno:
Lovar att journalister inte har någon direkt koll på om det var Bybergs företag eller han privat. har han lagt pengarna privat kostar det honom gissningsvis uppåt en 6-7 miljoner så troligast är att hans företag gått i med 3. Bra oavsett.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Tycker kanske att hela den kedjan tyvärr inte tog några större steg framåt direkt, var väl endast Tim som visade framfötterna ibland, OSL var vinterns största besvikelse efter en riktigt fin fjolårssäsong så hade jag trott väldigt mycket på honom. Dock måste man väl ha tålamod, alla kan göra en sämre säsong, vem vet nästa säsong kanske dessa 3 är lysande?!
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Förstår hur du tänker. Men det vore ju inte bara lite elakt mot Widebro och Modo om Byberg gör det.
Tror du de företagen skulle vara sugen på att fortsätta sponsra nu om en f.d Ordförande går ut och svartmålar dom?
Det är Övik/Ångermanland vi håller till i. Det kryllar inte av företag som är villiga att sponsra Modo. Framförallt inte då de största företaen alla är utlandsägda.

Ivandrago: Allehanda säger ur egen ficka, så man får väl utgå från att det är så då? Vet inte hur det funkar med skatter hit och dit om det är bättre eller sämre att skänka via företaget eller privat?
+1
Kommentera

Sv: Silly season
SKiLMY: Det var märkligt att Tim inte tog längre steg i vinter. Jag tycker att man såg potentialen tidigt och det var ett par matcher där han var rätt dominant. Sedan gick han tillbaka till att vara rätt osynlig igen. Jag vet inte vad som ska krävas för att han tar det där steget då han är en riktigt bra center i allsvenskan.
Kanske är det så enkelt att han behöver mer förtroende och bättre ytterforwards?
+1
Kommentera

Sv: Silly season
ivandrago: Ja man kan ju hoppas det, innan andra klubbar börjar närma sig. Wahlgren hoppas jag på också. Stor potential, kan inte harva som center i en fjärdelina. Ser gärna honom i en andra lina vilket gör att han kan få utlopp av sina kvalitéer på ett bra sätt.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Borde ramla in lite förlängningar denna vecka va? Tror Hedman/Marklund blir först ut.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sen kan jag tycka att dom borde avslöja namnen på företagen som inte betala för sig, för det är ju företag som fått den positiva reklamen av att sponsrat Modo och sen när det är dags betala har dom inte gjort det.

Har dom gått ut innan säsongen är igång och budget är bestämd och sagt att dom är oroad för ekonomin och inte vill ge mer så är det inga problem, men lovar dom pengar sådär och sen besluta mitt i säsongen när dom redan fått massa reklam för sitt företag att inte betala så fötjänar dom att hängas ut.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
SKiLMY:

Jo är stort gjort men är ju även under han alla pengarna vi hade försvann.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago:
Thomas Byberg gick in med 3 mille när vi åkte ur, skall tydligen ha räddat klubben. De påstås att de var privata pengar, undrar om de menar privatpersonen Byberg eller via hans företag. Stort gjort oavsett.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tomas Byberg, vilken hjälte ❤️💚
+6
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Nu vet jag inte vad det finns för substans i det ryktet att Wahlgren skulle vara aktuell för Timrå, men att klubbar rycker i varandras talanger är nog väldigt vanligt, är nog högst troligt att Modo varit å ryckt i några av Timrås unga talanger också.
Vore ju som sagt trist att tappa en landslagsman till konkurrenten, men går Timrå upp så tror jag nog risken är väldigt stor att han drar även om jag själv anser att han inte ens är tillräckligt bra än för att tillhöra en 1-2 line i allsvenskan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno:
Har bara sett ryktet från en anonym anv i allehandas chatt, gissar att det inte är så mkt substans bakom det. Än så länge iaf.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: stämmer , 16 år o från Kramfors, så det ligger mycket i det du säger
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jå1: Wahlgren vore enligt mig riktigt surt att tappa. Framförallt till Timrå.
Han är en spelare jag tror vi kan ha nytta/glädje av i många år nämligen.

Sen det andra sura med om vi tappar honom är att då lär det vara svårare att behålla Max och Joel (Visst heter dom så?).
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Ros är ofta fel på saken och rätt osmart, däremot njuter han knte av att vara ”hård” utan framstår som en rätt sympatisk kille. Nyström försöker vara en ”tuff” journalist samtidigt som han ofta leverera direkta felaktigt pga att inte ens orkar EP scouta i 2 min. Så Nyström är nog etta på listan!
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
jå1: säkert :)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gäsp: Jag tror att vi vill ha Molin med.. :)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Otto1: Rätt puckat att inte ha mer info ;)
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Är väll det som Puckat skrivit i vår bok skulle jag tro. Ingen länk eller nått så vet inte hur seriöst man ska ta det påståendet.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: En på deras forum skrev det.
Kommentera

1882652 · »