1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

317646 inlägg · 3864 ämnen

Forum

2050533 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Tegnell är såklart extremt kunnig, och är relevant att lyssna på. Jag gillar honom. Men, han måste sluta killgissa hela tiden. Allt han sagt hitills om vad som kommer ske, har varit fel, precis som Brad_Brett är inne på.

Tegnell behöver inte skämmas för att han inte vet vad som kommer hända, för det vet ingen. Han kan absolut förklara det aktuella läget på ett bra sätt, men han borde hålla tyst om vad som kommer ske i framtiden tills han har fått lite kött på benen så han faktiskt kan komma med något relevant och inte falska förhoppningar.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Bad_Brett: Finns inga belägg på att astma är en riskfaktor för corona, astman sitter i luftvägarna medans corona sätter sig nere i lungorna. En stor riskfaktor är rökning, det kan nog vara därför så många dör nere i södra Europa där det känns som varenda en röker. När man går på gatorna i Spanien är rökdoften det enda man känner.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Nja man bör ha redigt med kött på benen oavsett vad man påstår, särskilt om man inte är sakkunnig på området.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
hanzon:
Amen på den framöver...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Ja, för det låter rimligt att svenska myndigheter besitter en expertis på pandemier som resten av värden saknar. Man behöver inte vara epidemiolog för att ha lite sunt förnuft. Det finns rimligtvis en anledning till varför Storbritannien, som Tegnell själv har beskrivit som "bäst i världen på epidemier", gjorde en 180-gradersvändning.

Det svensken håller på med nu är någon sorts tankegympa, i stil med "Om jag intalar mig själv att det bara är som influensan och fortsätter leva som vanligt". Vi har redan facit, det är bara att kolla på resten av Europa. Den som hävdar att samma sak inte kommer hända här, bör ha redigt med kött på benen. Bevisbördan ligger inte på mig. Att använda diffusa formuleringar om hur vi minsann baserar våra beslut på vetenskap (utan att någonsin definiera vilka vetenskapliga grunder man syftar på), i en pandemi av ett slag som ingen av oss har upplevt under vår livstid, är ironiskt nog extremt ovetenskapligt. Tegnell säger ju faktiskt själv att det har varit svårt att förutse utvecklingen eftersom det rör sig om ett helt nytt och okänt virus. Och i det fallet är empiri det enda vettiga vi kan basera våra resonemang på.

Sedan är det lite lustigt när folk säger "Tänk om du får fel, då kommer du ångra dig att du stack utan hakan". Nej, det kommer jag inte. Jag hoppas varje dag att få se tecken som tyder på att jag har fel. Men ingenting tyder på det i dagsläget. Kurvorna fortsätter växa exponentiellt. Det är nästan kusligt hur väl kurvorna följer de extrapolationer jag gjorde för några veckor sedan.
+1
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Sorgligt att i "Silly season" skrivs det bara om Corona viruset när vi här skall skriva om ev nya spelare, det går väl att diskutera Corona under "Apropå ingenting"
+1
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
ivandrago: Gillar både honom och Giesecke.
Blir så absurt när folk googlar sig till information för att sedan tycks ha så mycket kunskap att man är redo att döma ut statsepidemiologer osv.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
ivandrago: Får du så gärna tycka.
+1
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Domsjö:
Tycker han är en riktigt chef jag!
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
ivandrago: Man ska vara hövlig men Tegnell nja jag vet inte jag....möjligtvis han skulle kunna blanda sportdryck 😜😉
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
hanzon: två killar som hade bidragit i höstens Modo , Öhman stark defensiv och bra i bp, KJ lite som From
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
”Vår elitlicens är rökt” säger Helsingborgs IF, Vad kan vi mer vänta av denna pandemi som drabbat oss alla och nu ser vi följdverkningarna även i sporten. Måtte detta helvete sluta snart.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
hanzon: Jag kan väl iofs förstå att man tar en extra säsong om man haft en stark säsong i en ny klubb, det kan betyda fantastisk utveckling att få spela sitt spel i en passande miljö.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Bad_Brett:
Eller så är det helt enkelt en magkänsla som baserar sig på kunskap och erfarenhet. Jag skulle dock mig för att kalla andra stockdumma. Det kan slå tillbaka mot en själv framöver.
+2
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Gavelo: Även Victor Öhman har presterat, men även han har kontrakt 20/21
+1
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
ivandrago: Hur man kan ha full tilltro till en person som hänvisar till sin magkänsla är för mig fullständigt obegripligt.

”Jag tror att det här har vänt i mitten, slutet av maj. Då kan man börja lätta på de här restriktionerna. Det är en magkänsla jag har. Jag har varit med om fem sådana här epidemier, så jag vet ungefär hur det kommer gå.”

Då kan man lika gärna sätta hoppet till att Jesus återuppstår och botar alla sjuka.

Att han sedan påstår att han varit med om fem sådana epidemier visar ju bara att han är spritt språngande. Det som ligger närmast är Spanska Sjukan, men det var 100 år sedan.

Sedan har vi Tegnell som ständigt kommer med nya gissningar - som alltid har visat sig vara fel - och sedan förklarar han det hela med att "vi vet väldigt lite om detta så det är omöjligt att förutse". Först skulle epidemin skulle aldrig nå Europa. Sedan var det inga problem med att åka på skidsemester till Alperna. Sedan så skulle vi enbart få importerade fall. Sedan så var risken för intern smittspridning mycket låg. Sedan så smittade inte barn. Senaste jag hörde var att han hittade på att 1500 dör i influensan varje år, när det faktiska genomsnittet är 207. Sedan får han blombuketter för att han gör ett "fantastiskt jobb": Svensken är verkligen stockdum.
+1
Kommentera


Sv: Silly season - 2020
goleafs:
Det fanns ju faktiskt ett om där som inte är helt oviktigt.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Axle San:
Ja det är lite så man får se hur det utvecklas.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Bad_Brett:
Giesicke är fel ute mao?
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Bad_Brett: Fan vad skönt ändå med folk som dig som sitter på facit.
Litar oändligt mycket mer på Tegnell och Giesecke än foliehattar som hänger på hockeyforum.

Men vi får väl se helt enkelt.
+2
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Gavelo: Såg nu att han förlängt med Sparta
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
hanzon: Det har ju spekulerats lite tidigare gällande Kristian Jacobsson och hand framfart i Norge!
Man kan väl ifrågasätta kvalitén på Norska ligan men hans säsong har iaf inte gått obemärkt förbi.
+3
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Axle San: nu är det ju så att Coronan inte finns i stort antal utanför Stockholm, norr om Dalälven verkar folk leva precis som vanligt, det märks ju knappt att det är en pandemi.

Jag tror det beror på 2 saker.

1.det bor mer folk i Stockholm än vad det gör i halva norra Sverige vilket gör att spridningen klingar av rejält utanför tullarna.
2. Norrlänningen har mer empati än storstadsbor, vi åker inte generellt på skidsemester eller till andra resemål om vi skulle bli förlagda med huskarantän. Stockholmaren resonerar som så att man hellre flyr till ”stugan” eller passar på att ta skidsemester så man slipper sitta hemma i en lägenhet i ett par veckor.

Jag kan ha fel men jag tror att detta kommer plana ut ganska rejält på några veckor, att media enbart går på situationen i sthlm är inget nytt, ibland börjar man fundera på om folket i huvudstaden öht vet hur landet i övrigt ser ut.
Majoriteten av alla i sthlm är eller har varit smittade så jag tror att även där kommer kurvan plana ut ganska snart och då lär det gå fort, sen som någon skrev så kommer vården av de kritiska patienterna blir avsevärt bättre när folk som inte ligger i riskzonen börjat begripa att man inte behöver ringa eller belastat vården för att man känner sig förkyld.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Bad_Brett: Nu har det spårat ut totalt, detta ska ju handla om Silly season och inte corona viruset, detta kan diskuteras under övrigt.
+4
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Nucky: Det kan du ju intala dig.

- 1 600 000 är över 70 år
- 1 500 000 lider av fetma
- 800 000 lider av astma
- 500 000 lider av diabetes

Må så vara att det finns överlappningar mellan dessa grupper, men lågt räknat bör åtminstone 2-3 miljoner tillhöra riskgrupper.

Det finns en anledning till varför stormakter i världen väljer att förstöra sina ekonomier trots att alla är överens om att det kommer få katastrofala konsekvenser. Det är helt bisarrt hur Sverige och dess inkompetenta myndigheter, tror sig veta bättre än USA, Kina och resten av Europa tillsammans. Min profetia? Många otäcka berättelser under månaderna som kommer...
+2
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Fast nu tycker jag inte att vi "infekterar" forumet med snack om viruset längre. Den som lever får se hur det går.
Lets talk some hockey !
+4
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Hur lång tid tror du det tar tills vi nått 60% och hur många liv har då skördats?
Här är FMHs prognos med 1% smittade. peak vid midsommar, 5000 personer behöver intensivvård.
6 månader antas första vågen av viruset härja och då är vi inne i september så kanske, kanske en förkortad säsong. Nu förutsätter denna beräkning att sjukvården inte kollapsar vilket kan bli en nagelbitare redan i påsk.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Golden boy : Detta har sagts tusen gånger, men om du inte är i en riskgrupp är det ingen fara. När kurvan planar ut och man kan lägga mer tid och resurser på riskgrupperna kommer dödlighetsprocenten gå ner.
Ju fler som blir smittade, ju snabbare går det över helt enkelt.
Det får dock inte gå för fort(som i Italien) då klarar inte sjukvården av att hjälpa alla.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Axle San:

Fast detta är ju precis vad man vill, en spridning som gör att man hinner med de akuta fallen som behöver vård, av de tusentals som smittas varje dag med milda symptom ser man ju snarare positivt eftersom detta snabbare leder till flockimmunitet och inte belastar sjukvården.

Man vill ju inte ha 0 smittade, man vill ha smittspridning (kontrollerad) så att man når flockimmunitet så snabbt som möjligt för då kommer viruset dö ut av sig själv och spridningen avta. Man räknar väl på 60% immuna för att detta ska fungera.

Personligen tycker jag statistiken de senaste dagarna känns betydligt mer positiv än för en vecka sedan. Vi ligger på samma nivåer som då, en kris det hade varit ifall det fortsatt växt exponentiellt och vi hade nått en dubbling, tredubbling osv.

Är inte så rädd för själva viruset, är mer rädd för de ekonomiska konsekvenserna av denna lockdown. Där kan vi prata om något som kan leda till försämrad folkhälsa och dödsfall i mängder på sikt.
+3
Kommentera


Sv: Silly season - 2020
Rytter: Det är ju väldigt långt från att kurvan planas ut till att den dalat så mycket så att det är ok med stora sammankomster igen. Glöm inte att hela Italien suttit i karantän i tre veckor och fem veckor i de värsta områdena. Allt är stängt utom mataffärer och apotek, till och med industrier, folk får bara få ut för att handla.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
ivandrago:
Sen kan man såklart aldrig veta vilken riktigt saker tar, men själv tror jag Sverige valt rätt väg. Någon för hård pga opinionen kanske men låt gå.
+2
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
goleafs:
Det har jag inte hört eller sett att han trodde, har du någon källa på det?

Tycker snarare det varit rätt tydligt att man velat begränsa smittspridningen, så man skall kunna förbereda sig på att ta hand om alla.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
ivandrago: Tegnell trodde att Sverige hade peakat vid 60 fall. Om det är något vi vet säkert kring coronaviruset är att ingen egentligen vet någonting om vad som kommer ske.

Personligen förbereder jag mig mentalt på det värsta, och hoppas givetvis på det bästa.

Överbefolkningen/befolkningstätheten i världen kommer bli extremt skadligt i framtiden. Detta vi nu ser ett resultat av, samt att kineser verkar käka ödlor och fladdermöss som frukostflingor.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Axle San:

Du menar alltså att detta kommer plana i Sverige ifall det går åt italienhållet?

Kolla statistiken, dom har lyckats att plana ut kurvan och har inte längre exponentiell tillväxt på nya fall eller dödsfall så där ser det faktiskt ut att plana och att karantänen har hjälpt och gett effekt .

Kollar du statistiken eller går du bara på medias "just nu 700 döda i italien"?
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Axle San: Jag tycker som flera andra att mycket tyder på att kurvan planat ut ifrån att ha växt exponentiellt. Viruset trivs dessutom sämre i värme och luftfuktighet, precis som vanlig influensa som inte alls är lika vanligt på sommaren.

Risken är dock att det kommer en andra sväng framåt hösten, men med lite tur har vi mer motståndskraft då och är bättre rustade.
+3
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Nucky: Kurvan kommer att plana ut men det innebär ju inte att viruset är borta. Folk kommer att fortsatt bli sjuka, stora folksamlingar kommer knappast vara att rekommendera. Märkligt att kalla en pandemi för hysteri, detta virus är det värsta som drabbats oss i modern tid.
+1
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Nucky: Jag hoppas innerligen du har rätt men jag är rädd att detta kommer att gå mot italienhållet.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Axle San: Har jävulskt svårt att se denna hysteri fortgå längre än till sommaren.
När väl kurvan planat ut kommer man hinna med de sjuka bättre, och då finns det inte längre någon anledning till karantän osv
+1
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Axle San:
Nu är det svårt att veta vad som händer framöver, men väljer man att lyssna på Giesicke så toppar vi maj. Men förhoppningsvis skall vi inte behöva stänga ner hela samhället för det.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Monno: Osannolikt att det skulle bli en säsong måste jag säga, det finns ju inget som helst som pekar på att coronaspridningen skulle minska, det blir ju bara värre och värre och ett vaccin lär ligga åratal bort (om det ens kommer något).
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Sportchef: Ask not what the team can do for you. Ask what you can do for the team!
+4
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
J F K: Ok John F Kennedy
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
ivandrago: Det är ju omöjligt att veta hur spelarmarknaden ser ut i höst.
Det är ju nog svårt att veta om det ens blir någon säsong.

Intressant input i ämnet: https://vikfancentral...orsvinner/
+2
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
KB65:
Glader kändes iaf rätt så trygg i fredags.
+1
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
J F K: Hela hockeyvärlden står ganska stilla just nu. Tror de flesta har fullt upp med att få deras verksamhet att gå ihop i dessa tider.
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
J F K: Speciellt om det är sportchefen som undrar ;)
+4
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
Sportchef: Jag har svårt att tro att någon som hört ett rykte och inte skrivit in det här, plötsligt känner sig manad för att du frågar:)

Men, nej. Jag har inte hört någonting, utan det verkar som om det mesta ligger nere för närvarande.
+1
Kommentera

Sv: Silly season - 2020
ivandrago: Någon som har hört något rykte gällande Modo?
Kommentera

2050533 · »