1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

291695 inlägg · 3764 ämnen

Forum

1923279 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Gavelo: Bajens fans är de bästa. Väldigt lite gnäll och bara hyllning. motsatsen till Modo.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Nucky: Det var så jag uppfattade det när Harald återgav nåt Björn hade sagt, att man kan ~"kompensera avsaknad av fart med att spela smart". När eller vid vilket tillfälle Björn skulle ha sagt detta vet jag dock inte.

Harald sa detta i en parallell sändning (alltså inte i samma sändning som Modo spelade) om det var igår, eller i onsdags? Minnet är kort...

"Dock lite märkligt om alla lag lär sig att spela mot oss samtidigt" Jo, på så sätt håller kanske inte min tes hela vägen...
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Trilske: Tycker verkligen inte vi saknar snabba spelare, har Hellkvist sagt det?
Dock lite märkligt om alla lag lär sig att spela mot oss samtidigt, om du förstår vad jag menar.
Som igår fick vi flera vändningar där pucken spelas in centralt i egen zon och backen får ocean av is att spela den vidare, men likt förbannat kommer passet lite för sent och för slarvigt så att kontringsmöjligheten rinner ut i sanden.
Hur många kontringar hade inte Oscar Pettersson själv i de första matcherna, där han fick en rapp passning på bladet och åkte sig fri? Finns inte ens tendens till det längre.

Tycker f.ö Anton Karlström är saknad. Han och O.P var ruggigt jobbiga att möta i början.
+2
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Nucky: Ja, det är klart det inte blir någon fart om man inte får till något flyt. Spontant känner jag att jag inte kan uttala mig om temposkillnaden. Men det kan ju vara så att det bara såg ut som att vi spelade i ett högre tempo än vi faktiskt gjorde pga att vi mycket enklare "tilläts" med uppspelen (och således tilläts komma med högre fart igenom mittzon) och att vi nu har blivit scoutade och motståndarna ligger närmre och stoppar/stressar oss tidigare. Och att vi just nu saknar lösningar/tillräcklig smartness. En teori bara... Det är dock mycket bättre om det är som du påstår ;-) För jag blir lite oroad när tränaren insinuerar att vi saknar speed (har ingen källa dock, Harald som sa det i nån sändning) och att detta kan kompenseras av andra beståndsdelar när farten mer eller mindre känns grundläggande i dagens hockey.
+1
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
atomragnar: Sen är det väl inget unikt för just Modo att vi fans gnäller när det går dåligt, jag tror det är preciiis lika dant bland alla landets fans.
Minns när jag bodde i Dalarna 13/14 och leksand hade flertalet förluster i rad, jisses då övervägde folk att börja hålla på mora, när Timrå åkte ut mot oss 07 så var stora sågen framme, och på tidigare 2000 talet när Prestberg, Jönsson, Nordström dominerade och Fbk råkade förlora en match efter en säsong full av vinster så höll det på att bli kollektivt sjölvmord i byn.

Samma lika på alla platser
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Trilske: Vi spelade i ett ruggigt tempo de första 7-8 matcherna som lätt hade matchat VIK igår.
Men när SPELET inte funkar, och passningar kommer l knähöjd eller 1m bakom framrusande spelare stannar allt upp.
Enligt mig är det därför man ser långsamma ut, och har mindre att göra med farten i benen.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Jag tror det var Harald som surra om att Björn har snackat om om att man kan kompensera avsaknad av fart med att spela smart istället. Tyvärr ser jag inte mycket av denna "smartness" som ska kompensera avsaknaden av fart.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Jag tycker VIK gjorde en riktigt bra match igår, trodde deras inledande tempo skulle ta ut sin rätt (och mattas av i högre utsträckning) men icke. Tyvärr vänder matchen efter en tveksam utvisning på JJ men VIK bjöd inte på nånting, det såg stundtals ut som att vi spelade på världens minsta rink med noll ytor. VIK gjorde en habil arbetsinsats över 60 minuter. Det var väl det Björn flaggade för pre-game. Känslan är ju att MoDo är laget alla motståndare vill slå av alla möjliga anledningar. Det känns i alla fall att många lag har en extra växel att lägga in samtidigt som vi saknar en.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Gavelo: Lyckades han så bra i KHK då? Tycker också han är helt ok som sportchef, framför allt för att han håller hårt i plånboken och letar unga utvecklingsbara spelare i första hand.
Men å andra sidan är vi inne på tredje året i HA och utvecklingen tar varje år myrsteg. Tror säkert vi klarar playoff i år, men mycket mer blir det nog inte.
Det är också tredje året på raken laget har för svag centersida. Visst kan man skylla på ekonomin men då ser man en sån som Per Kentää i Oskarshamn som värvar 18 (!) nya spelare samt ny tränare och sätter allt på första försöket. Hans fjolår var nästan lika imponerande.
+2
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Snake Streamer: Fint skrivet men så funkar det inte. Är man i underhållningsindustrin och inte presterar då får man höra det. Oavsett sportstjärna, skådespelare whatnot. Det är förvånansvärt många som trotsallt sluter upp kring detta skal av som ska kallas hockeylag på slutet. Jag tycker man måste kunna hantera viss kritik som spelare och även hålla sig borta. Man vet hur mycket saker och ting beror diverse fans. Går man till jobbet utan hjärta och vilja/lust att kämpa då är det så. Som man bäddar får man ligga heter det. Klyschor är klyschor av en anledning.

Detta utopia som det snackas om att ingen kritiserade förr finns inte. Man måste vakna och se hur verkligheten är. Förändringen är dock att det digitala har gjort det möjligt att dela sina åsikter mycket vidare och utanför närmaste kretsen. Därav tror jag det är delvis en illusion att de skulle vara värre. Det är bara att information är tillgänglig för den som vill läsa den. Så håll er borta från sådana kanaler om det får er att må så dålig likt hur de undveks förr dock svårare att välja att deltaga då.

Tror inte de är unikt för Modo att folk skulle reagera så här. Dock är det ganska unikt av Modo att kollapsa så totalt som föreningen gjort i 10 år. Hur kan man förvänta sig att stödet ska vara som de är det finns ingen glöd inget hjärta. Vad är det ens man ska supporta längre? Om det erbjuds utåt inte längre återspeglar vad man tycker klubben ska representera? Det känns som rent krasst att klubben inser det bäst av att se hur oattraktiv den har blivit. Dvs det kan då inse hur illa det faktiskt kan vara. Framförallt hur illa de kommer bli om de inte kan styra upp det snart.
+1
Kommentera

Sv: DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Snake Streamer: Du har mycket rätt i det du säger, men...
1 spelare och ledare läser inte sociala medier, det är något man får lära sig att hantera som ”proffesionell idrottsman”
2 Så kan man absolut komma med konstruktiv kritik, är man sämst i serien på allt så har man rätt att såga lagets insatser, det är ju faktiskt vi supportrar som bekostar kalaset.
Övrigt så håller jag med om att det är lite folk på hemma matcherna men då måste man ta i beräkningen att övik är en väldigt liten stad som alltid varit beroende på att tillresta skall fylla upp arenan, idag vet jag inte ens om Svanbergs trafik ordnar resor längre eftersom folk helt enkelt inte är intresserade av att åka 20 mil för att ”stötta” laget när det finns vettigare saker att lägga tiden och pengarna på, lägg därtill att den yngre generationen inte har upplevt samma kultur av att gå på hockey son oss 60/70/80 talister, idag skall allt serveras på tv vilket aktivt kommer bidra till att förre folk kommer åka på matcher, allra helst när man bor i en annan kommun.
Hade det sportsliga varit bättre så hade man garanterat haft bättre publiksnitt, dock kan inte 7 års misär på isen bygga upp förtroendet bland fansen genom att vinna 10 första omgångarna eller kanske inte ens av att göra en hel bra säsong, det kommer att ta tid att återfå intresset bland väldigt många som har tröttnat på Modo hockey och deras väldigt ofta usla insatser.

Jag kommer inte åka mina 30 mil förens laget börjar spela attraktivt,om och när dom börjar göra det så tar jag med mig sambon som är Luleåit och visar upp övik och arenan från den bästa sidan.

Trevlig helg på dig med
+1
Kommentera


Sv: Västerås - Modo
Nucky:
Tkr Sundlöv har många plus. Jag får känslan av att han inte vräker iväg pengar i onödan, är ej populistisk tänker då på situationen när Sundell fick kritik via en banderoll och ger även intrycket av att lyssna/vara öppen för sina medarbetares idéer.

Minus tkr jag är vissa delar av spelarekryteringen, ger intryck av ”falla” för lite äldre spelare som är på nedgång. Ger heller inte intrycket av att ha den listighet jag gärna skulle se hos en GM. Har han ett 3 år på sitt kontrakt tycker jag dock att han skall få slutföra det.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Gavelo: Jag tror vi måste göra skillnad på stark och ekonomi och i kontroll. En stark ekonomi hade kunnat åtgärda problemet med nyförvärv. Tror inte Modo har de ekonomiska musklerna bara att de ej spenderar mer än de kan betala.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Nucky: Han har ju bevisligen lyckta helt ok i både Brynäs och KHK, gjort stora saker med små medel och som jag förstått det så är modos ekonomi stark trots uruselt spel i flera säsonger.
Kommentera

DEN STORA FRÅGAN - ÄR VI VÄRDA FRAMGÅNG?
Alltså - vad är det som händer? Och då menar jag inte på planen när grabbarna spelar ishockey. Jag menar runt om i supporterled?

Trodde att även VI var med på resan. Att vi nu (efter två jobbiga säsonger) landat i att vi är ett allsvenskt lag, vi börjar om på nytt och kraftsamlar tillsammans. Attitydförändring. Klubb, lag och supportrar/bygd tillsammans. Den ENDA vägen till framgång, vilket alla borde inse.

När nu de sportsliga motgångarna stirrar oss i vitögat igen så blir det ganska uppenbart: vi är inte ens nära det som krävs. Är det något som är ”som vanligt” så är det hur vi hanterar motgång och hur vi aktivt bidrar till en negativ spiral, istället för en positiv.

Tycker ni att vi är värda framgång? Allvarligt?

- Drygt 2000 pers på hemmamatcherna
- Noll impulskontroll i sociala medier efter förluster. Toksåga lag och enskilda. Kan tänka mig tugget i fikarummen...
- Folk beter sig verkligen som riktiga nötter. Noll insikt i kopplingen mellan positiv support och framgång.

Alltså - vad ska grabbarna i laget tänka? En runda i sociala medier igår efter matchen gjorde mig mörkrädd. Sänkningen av MITT lag var total. Helsike vad omotiverad jag skulle bli om jag spelade. Övik - ”världsmästare på att sänka sitt eget lag. Kom hit och spela!”. Allt detta vittnar om att vi tar klubben och laget för givet, vilket är det största misstaget vi kan göra. Vi väntar vid sidan om på att laget/klubben ska lösa det här. Vi är åskådare (på CMore, inte i Fjällräven), inte deltagare. Det som egentligen krävs. Sorgligt. SHL? Not so much...

Fick lära mig redan som barn att ”i nöden prövas vännen”. När det gäller vår vän MoDo Hockey tycks många luta sig mot något annat ordspråk, oklart vad. För man beter sig som att det vore fienden.

Jag brukar leva på hoppet, men nu börjar det sina. Resan är så oändligt lång till den sundhet som krävs för framgång. Vi våldar på det som står oss allra närmast - klubben. När de egentligen behöver oss som allra mest.

Imorgon ska jag se matchen mot Vita Hästen tillsammans med min åttaåriga grabb. Jag ska berätta om den kraft bygden hade en gång i tiden, hur vi slog uppåt tillsammans.

Trevlig helg.
+4
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Gavelo: Är Sundlöv rätt man som sportchef månntro?
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
bisterfinnen: Har beredskap så jag är tyvärr alldeles för nykter för mitt eget bästa ;)
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Gavelo: Nyktrat till? 😁🙄
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
ivandrago: En positiv sak med att vara modoit och spela i allsvenskan är att det är absolut 0 mediabevakning på nationell Tv så man slipper se skiten dagen efter ;)

Övrigt är det så patetiskt när det kommer till Nationell TV och nyhetstidningar, man visar väldigt sällan hela Sverige utan man koncentrerar sig på Djurgården i shl, Djurgården och Hammarby i fotboll och Rangers i nhl.
Aja detta var ett sidospår bara
+4
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Robin Ztorken L:
Själv tkr jag vi skapar rätt så bra lägen, undantaget AIK och gårdagens match. Fullt tillräckligt för att vinna i nästan alla matcher, tyvärr är förlustraden något för lång i nuläget för att kunna avfärdas med ”vi spelar bra”. Men är inne på Steken84s linje BP/PP är för dåligt och sätter oss hela tiden i jobbiga lägen. Lite synd för med tanke på hur många utv vi får med kontra mot oss så skulle ST kunna vara något som fick det att tippa över till vår fördel....
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Robin Ztorken L:
Om inte william nylander får ett kontrakt innan december så får han spela vart han vill. Tror ni han vill spela i övik? :P
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
ivandrago: Jo det är ju precis det.
Alla tjatar om hur bra vi är och hur mycket vi skapar, man börjar undra vad det är vi skapar?
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Robin Ztorken L:
Skjuter 10 skott a match är det normal utdelning, skjuter man 30-40 är det anmärkningsvärt.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Steken84:
Ja vi kommer ju hela tiden i usla lägen pga BP, det dåliga PPt är extra kostsamt iom att vi ändå får rätt mkt utv med oss.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Steken84: Backsidan behöver inte åtgärdas, den håller absolut. Det är snarare en center och en sniper som måste in.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Steken84: Vi har lyckats med konststycket att göra 7 mål på sex matcher, det är en prestation i sig.
Det går nästan inte att vara så dålig på denna nivå, något sorts bottenrekord är det nog om man skulle kolla upp i staistiken.
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Det är så enkelt att det är powerplay och boxplay som måste åtgärdas. Dessutom behövs det en defensiv back med lite storlek. Motståndarna flyttar för lätt på modos backar
+2
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Gavelo: Tyvärr så räcker det inte bara med en center, fler positioner måste stärkas.
Vi är ett av lagen som gör minst mål, samt släpper in flest och det är ingen vidare kombo.
Vi är sämst i boxplay och sämst i pp, ej heller det är någon vidare kombo, så jag tror inte det en center vi behöver utan ett halvt nytt lag känns det som för att överleva detta.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Axle San: Modo har alltså ”stängt in sig” efter matchen igen och där man är ”överens om vart det brister”
Det var ju bara 3-4 omg. sedan som man gjorde det senast, de hette då att alla skulle få ”ventilera”.

Skulle gärna vilja ha en analys/intervju av Hellkvist likt den man precis gjort på Freddan Andersson.

Går att läsa i allehanda/st. ej plus fram till 09:00
+1
Kommentera

Sv: En snabb fråga!
tjerdo: Japp!. Tyvärr va de en halv mara mellan där vi satt å baren där vi som vanliga människor fick handla öl å sånt som i ett skjul utanför arenan upplevde ja de som!. Fler Mode tröjor där än hemma i lyan sist!... Bra drag i borta stå!.. Tyvärr blev de torsk då....
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Gavelo: molin kan skita i malmö och komma tbx ^^
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Robin Ztorken L: En första center vore trevligt!
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Nucky: Vi behöver nya spelare, de vi har nu har gått sönder.
Leta nya bra och köp!
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Coach: Tänkte skrika lite. Men internet har slut på utropstecken för dagen... ;-)
+3
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Coach: Jag förstår hur du menar, men att svara i känsla eller ilska är inte affekt alla gånger!
Att skriva i affekt är när känslorna mår en abnorm styrk och man skriver saker som är överdrivna och sådant man kanske inte menar men skriver för att man är i ett sådant sinnestånd, samma som att säg saker i affekt är ofta saker som man ångrar att man sagt eftersom man egentligen inte menar det!

Övrigt så vet jag du har fel och jag tror inte att Per har något att säga till om, jag vet det och hur jag vet det kan du funder över men det vore önskvärt om du slutar att påstå saker när du faktiskt inte vet.

Du får naturligtvis tro vad du vill även om dom flesta vet att du har fel, och jag tänker inte försöka omvända dig utan jag låter dig leve med din tro
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Gavelo: Skillnaden mot de första matcherna är att man aldrig lyckas komma med fart genom mittzon och uppspelen blir mer eller mindre misslyckade varje gång, och man får möta ett samlat försvar.
Om det beror på att man blivit sönderlästa eller dåligt självförtroende/skills kan man diskutera.
Oavsett får vi noll kontringar med oss, vilket gör att spelet blir lättläst och långsamt.
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Gavelo: att skriva i affekt, som du precis gjorde !!! Som en liten test ,bara för att hetsa upp dig ,,svarade du i affekt = känsla,ilska mm ...angående styf ? Så tänker jag inte orda mer om de!! Men gavelo !!Björn Hellqvist är och har varit en kontroll freak!! så om du nu tror eller tycks veta att styf har nått att säga till om !! Då får du faktiskt tro det !!!!
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
JonteD: Såklart. Vem är inte ärlig?
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Nu kommer vändningen iaf! Sveriges största kappvändare har gjort det igen.
+4
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Coach: Vad tycker du att jag skrev i affekt om jag får fråga? Att säsongen mer eller mindre är körd OM inte ett mirakel sker, eller att man skäms över det spel som Modo visar upp?!, inget av dessa skrevs i affekt, det är precis så jag tycker och lite så det faktiskt är!

Att däremot sitta och skriva att inte Styf har något att säga till om i tränarstaben är så jävla töntigt och korkat så man orkar inte ens bemöta skiten.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
ivandrago: tack för stödet !!
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Monno: tittar du på matcherna ??vill man som tränare ha fart i femmorna ?? Ja men för guds skull mixa smartness med fart spelare samt en sk blöcka spelare,, så har man alla komponenter för att lyckas ,,, både deff och offensivt ,,,
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Om inte modo dödar Hellqvist karriär haha
+4
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Gavelo: tydligen inte !!! Eftersom du anklagade mig för att skriva i affekt ,, sen gör du samma själv !!
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
hanzon: o j20 ....2-1 mot Leksand ikväll
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Coach: Skärp dig, jag vet vad affekt är!
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Gavelo: Harald visade i en paus ikväll hur tabellplaceringarna stämde överens med boxplay o powerplay, stämde i princip på pricken frånsett ett lag som ligger näst sist i pp/bp o det är Modo men ändå sexa i serien , Vik stack ut med att vara tvåa i den tabellen men sjua i serien, han listade fem punkter, målvakt-pp-bp-2-3 ledargestalter-sköta om kropparna, viktiga saker som ger framgång
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Nucky: Jag förenklar och skarvar lite väl nu men ändock. När hade Modo senast en tjurig jävel som vände matcher och fick med sig laget i motgång? Vi har kört på mkt bollkänsla och skills och det syns både i med och motgång dessvärre.
+3
Kommentera

Sv: Västerås - Modo
Affekt gavelo !!!!!!!! Begriper mig inte på dig ??? Du som inte förstår vissa kommentarer men ändå kommenterar dessa,,,, pga att det inte är punkt osv bla bla bla !!!! Googla affekt.....till nästa kommentar,så du vet vad det är !!!,,innan du kommenterar nästa gång!!!!
Kommentera

1923279 · »