1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482907 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1173899

Sv: RE-building the future 09/10
Kom nyss hem från Sundsvall-Modo och det finns väll egentligen inte så mycket att säga om matchen riktig skit match från MoDos sida. En sak som man kunde konstatera i alla fall är att vi saknar några bra målskyttar och att vi är alldeles för tunna framåt.


Vissa spelare stack väll ut lite i alla fall.

Svedberg bra i målet sattes inte direkt på några svåra prov men tog det han skulle.

Mojziz stabil med bra uppspel matchen igenom.

Steen klart bästa offensiva spelare i MoDo tog för sig och skapade lägen åt dom andra.

på minus sidan så är det nästan resterande lag men Josh Green var totalt värdelös om man får uttrycka sig så. Typ hela läktaren jag satt på satt och hånade och sågade han matchen rakt igenom med all rätt. Niklas Johansson som vi lånade i matchen mot Luleå hade varit en bättre investering känns det som.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 09/10
Cyklob: Intressant hur man kan se en match så olika, måste jag medge.

Jag och min bror var på plats och hade otroligt svårt för Mojzis fäbless för att hålla i pucken en extra halvsekund innan han levererade pass, både i uppspel och power play. Plus att han hade stor felprocent på förstapassen i de två första perioderna. I tredje slog han fram bättre och hans skridskoåkning är flytande skönhet, ska sägas.

Sedan tyckte vi att Green spelade upp sig ju längre matchen led och hade flera puckvinster på offensiv del av banan, plus ett antal gånger då han själv checkade fast Sundsvalls backar och stressade fram pucktapp som ledde till chanser för oss. Sedan var han inte speciellt mycket vän med pucken förrän i sista perioden då han mycket väl hade kunnat hamna i protokollet om antingen Svarten eller Köttbullen hållit klubban efter isen när han passen kom.

I övrigt håller jag med. Ytterligt grå insats av Modo som behöver steppa upp å det grövsta innan det är dags att spela om poäng.

En fråga till dem som sett fler matcher; Spelar dagens Modo alltid med det långa passet mitt i banan som ska skarvas ut på ytterforward med fart? Läses sönder av alla från P99 och äldre. Sundsvall hade inga som helst problem att sätta press på puckfördelaren i mittcirkeln och oftast slutade det med låsta positioner eller pucktapp. Inte speciellt imponerande eller för delen uppmuntrande inför framtiden. Jag är inte tillräckligt skillad för att ge något svar på vad som behöver göras, men jag misstänker att passningstempo har en del med saken att göra.

Som en parantes var vi inte heller speciellt glada över att så många potentiella spelvändningar slarvas bort av egna små dribblingsutflykter och vändningar i egen zon istället för att spela pucken framåt. Där var framförallt Pikka och Svarten rejäla syndare, men jag väljer att skylla det på att de inte gav motståndet tillräcklig respek. Det blir lättare att sova då.
Kommentera

Sv: RE-building the future 09/10
Nu finns matchbilder och eftersnack med Timander och Lundström ute på ST-tv, se länken.
Kommentera