1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481618 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1184821

Sv: Omgång 7: Timrå - Modo 20091008
Poffa:Är nog ingen synvilla, tyckte han var bra mot skaik med.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Omgång 7: Timrå - Modo 20091008

Nu ska vi se, har samlat mina tankar kring kvällens hockey och har lite åsikter om det vi sett.

För det första, Svedberg borde nu vara förstemålvakt tills vidare. Han är stabil och gör en bra match, dessutom är han den kille vi ska bygga vårt framtida lag på. Att få ställa en "egen produkt" (Jaja, jag vet) i mål är inget MODO är vana vid, på senare tid. Freddan är väl den senaste om man bortser från Zacke, och han bortser man gärna ifrån.

Bland backarna är Timmy och Sondell på väg att bli ett suveränt backpar. De spelar stabilt i egen zon och både Sondell och Timmy bidrar framåt. Pikkarainen gör en del misstag, men han kan verkligen bidra framåt samtidigt som jag tycker han blir bättre och bättre på att minimera misstagen i egen zon.

Mojzis förväntar jag mig mer ifrån. Mot DIF fick han mycket istid och då var han verkligen bra. Frågan är också om han skulle må bra av en annan backpartner än Hasse. Hasse är nämligen bedrövlig. Totalt under isen är karln, vilket är oerhört tråkigt att se. Hållberg är förmodligen tillbaka på lördag och jag hoppas då han får platsen bredvid Mojzis.

Det andra backparet ska då bestå av Pikka och Westin, då jag ser Westin som en bättre back än Bonsaksen. Om Hasse tar en bänkning på rätt sätt så får han kliva in här sedan, tillsammans med Pikka.

Framåt så hoppas jag Susse är tillbaka snart. Skröder och Aasen var helt okej idag, igen. Men vi skulle behöva en förstakedja som levererar mer än vart tredje byte.

Salle, Green och Tuokko börjar hitta varandra som en kedja. Framåt gör de bra ifrån sig och de känns hyffsat säkra bakåt. Jag hoppas Tuokko får mer tid tillsammans med Salle och Green när Susse och Steen är tillbaka.

Svarten ska då spela i tredje med Hägga och Steen. Hägga åker mycket skridskor och han sliter i varje byte. Kommer Foppa ska han såklart in här istället för Steen, det är väl självklart för alla.

Jag hoppas Mattsson får stanna nu och spela i en fjärdekedja med Enström och K Forsberg. Molinder borde vara den som får stiga åt sidan, han kommer ju ingenstans och han har fått otaligt med chanser. Låt han gå till Sundsvall med samma option som Mattsson, hem om det blir skador.

Sedan kan jag inte låta bli att hoppas på en skarp målskytt och Foppa. Det vore mumma och skulle ge oss både spets och bredd.

Kommentera