1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481737 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1220961

Sv: Apropå ingenting...
shinzawai: Generellt är mitt råd till dig (och alla andra) som funderar på TV-inköp för max 10.000:- att tänka om. Själv kan jag inte ge ett personligt råd för just LCD eftersom jag själv är en LCD-motståndare och istället en obotlig Plasma-förespråkare.

Vi var en trio vänner som satte oss in i ALLA aspekter som ett TV-inköp skulle innebära för något år sedan.
Kravet var en kanon-bildskärm vilket snabbt fick oss att överge LCD eftersom vi ansåg att de var för kontrast-stinna samt overkliga i sin återgivning.
Skall man bara lira spel så går det väl an men kolla på "ansikten i film" så ser du snart vad jag menar. Verklig färgåtergivning samt svärta är tokviktigt och måste vara bra.
Samtidigt finns det ingenting som retar en otränad till köplust just som de filmer som visas i TV-butikerna. Ge en stor bildskärm 15 sek att imponera och du faller för den som är mest färg och kontrastfylld men, du vill INTE ha det i längden hemmavid och får det inte heller vid ditt normala tv-tittande där bristerna direkt ger sig till känna.

OK, utvecklingen går ständigt framåt så ta mina kommentarer med en nypa salt.
Dock så skulle jag (för din skull) vilja få dig att hellre lägga ut minst 15 och gärna 20.000:- istället.

Du får vad du betalar för. Det rådet är visserligen det mest banala men gäller oavsett år & tekniska förbättringar.

Lycka till i eftermiddag. Känns mycket troligt att denna kväll gett er ett ytterligare försprång poängmässigt över oss länshockeygrannar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
pratarn: Kolla upp Samsungs LCD:er så ska du se att du snart ändrar uppfattning.

Själv kör jag med den här:
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
pratarn: Man får visserligen vad man betalar för men värde/pris-kurvan är snarare exponentiell än linjär. Man får absolut en bra TV för 10000, ja 6000 t.om.

Som all annan ny teknik så är man en sucker om man försöker ligga i framkant hela tiden, inom en obetydlig framtid så är det mesta vi ser nu passé anyway.
Kommentera