1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480747 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1220890

Sv: Apropå ingenting...
Är det ngn som är LCD-TV-expert och kan tipsa på en grym TV på 40-42" under 10k?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
shinzawai: fick denna i Kompletts veckobrev.


Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
shinzawai, pratarn: Jag har en 42" Sharp LCD full HD som jag köpte för 12k för ett år sen. Håller med om att LCD kan te sig onaturligt många gånger men just denna modell känner av ljuset i rummet och ställer in bilden därefter. Tycker det funkar kanon och ger en vilsam bild, samtidigt som den funkar bra för tv-spel och liknande.

Dock, som en handlare jag pratade med i efterhand sa, så ska man ju ha klart för sig att med dagens tv-apparater så finns det så sjukt många inställningsmöjligheter så man bör nästan överväga att handla någonstans där de står för installationen. Han sa att de brukar lägga ungefär en timme på att ställa in bilden. Personligen är man ju rätt nöjd med vetskapen om att bilden på just den man köpte verkade bäst vid den snabba jämförelse man gjorde i butiken..
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
shinzawai:

Jag får erbjudanden om b-grade apparater till mitt företag om du kan acceptera en död pixel eller en kantstött kartong. För 10 lappar får du en ganska fin samsung.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
shinzawai: Generellt är mitt råd till dig (och alla andra) som funderar på TV-inköp för max 10.000:- att tänka om. Själv kan jag inte ge ett personligt råd för just LCD eftersom jag själv är en LCD-motståndare och istället en obotlig Plasma-förespråkare.

Vi var en trio vänner som satte oss in i ALLA aspekter som ett TV-inköp skulle innebära för något år sedan.
Kravet var en kanon-bildskärm vilket snabbt fick oss att överge LCD eftersom vi ansåg att de var för kontrast-stinna samt overkliga i sin återgivning.
Skall man bara lira spel så går det väl an men kolla på "ansikten i film" så ser du snart vad jag menar. Verklig färgåtergivning samt svärta är tokviktigt och måste vara bra.
Samtidigt finns det ingenting som retar en otränad till köplust just som de filmer som visas i TV-butikerna. Ge en stor bildskärm 15 sek att imponera och du faller för den som är mest färg och kontrastfylld men, du vill INTE ha det i längden hemmavid och får det inte heller vid ditt normala tv-tittande där bristerna direkt ger sig till känna.

OK, utvecklingen går ständigt framåt så ta mina kommentarer med en nypa salt.
Dock så skulle jag (för din skull) vilja få dig att hellre lägga ut minst 15 och gärna 20.000:- istället.

Du får vad du betalar för. Det rådet är visserligen det mest banala men gäller oavsett år & tekniska förbättringar.

Lycka till i eftermiddag. Känns mycket troligt att denna kväll gett er ett ytterligare försprång poängmässigt över oss länshockeygrannar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
shinzawai:

Här är det lördag och viktig match och du diskuterar TV. Skaffa ett liv, va :)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
shinzawai:
Om du väntar ett tag så är nog denna nya lite hyllade SL9000 från LG nere på din prisnivå. Är själv lite sugen på 47" av den.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
shinzawai: Är ingen expert, men kolla omdömen på prisjakt.nu. Det brukar vara en bra riktlinje.
Kommentera