1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482743 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1241793

Sv: Timrå IK- MODO Hockey 2010-03-01
mattias - 74: "oavsett om han varit bra eller inte"

Det är ju där skon klämmer. Jag har ännu inte gått ifrån en enda hemmamatch el TV-sedd bortamatch denna säsong och tyckt att domarinsatsen har varit just bra. Jo förresten hände det en gång när en Tjeck(?) tillsammans med Vinnerborg gästade Övik. Han var klockren i sitt agerande.

Men annars är det alltför oftast med suck och bedrövan man summerar deras insatser.

Enligt http://www.domarna.se så är det 13 domare som ensamma dömt ES denna säsong. Detta är på tok för lite. Speciellt då man ju dessutom vill implementera tvådomarsystemet.
Nu skulle inte fler ES-domare lösa problemet med dåliga domare. Men här måste man tänka lite långsiktigt tycker jag.

Ponera att varje ES-klubb, indirekt via hockeyligan el dyl, skulle avlöna ett domarteam (helst från sitt distrikt) var.  Detta borde inte vara nåt problem ekonomiskt då denna kostnad skulle vara samma som för en utfyllnadsspelare i 3-4 linan och dessutom skulle drabba allihopa likvärt. Om något år skulle vi ha en dubbelt så stor domarpool och dessutom fått "samspelade" domarpar. Som bonus borde man kunna ställa högre krav på domarna då dom inte behövde hålla på att jobba emellan matcherna.

Sen kanske AS-klubbarna kan avlöna "återväxts-domare" osv neråt i systemet.
En sån här karriärsmöjlighet skulle locka domarna längre ner i systemet  att vilja utvecklas och bli "värvade" uppåt.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK- MODO Hockey 2010-03-01
Salle: Ditt förslag om domar-återväxt nedan kanske vi borde bevara o fundera vidare omkring? Jag har också haft samma känsla under ett par säsonger nu, spelet/spelarna, allt runt ES går framåt, men domarna? För ett antal år sedan tyckte jag alltid Rådbjer gjorde bra matcher, han fick ju också Guldpipan 97-03 , men sen? Nu vet jag faktiskt INGEN riktigt bra domare i Sverige, tyvärr! Varför ska vi ha de kanske viktigaste personerna som avgör matcher mellan heltidsproffs som nån slags deltidsarbetare? Helt befängt!
Självklart är det nu inte bara denna senaste match som får en reagera.
Nån som vet hur snacket går i NHL? KHL? I NHL är det väl inte alls samma snackande med domarna som i Sverige? Vad tycker fansen där?
En diskussion som lär fortsätta, allas mål borde ju vara en rejäl kvalitetshöjning över hela linjen.
(Hupps!! Hamnade kanske i fel tråd! Bör byta tråd...)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK- MODO Hockey 2010-03-01

Salle:

Domarna är inte mer än människor dom också men oftast har dom en förmåga att hamna i blickfånget då dom enligt spelarna är kassa och döma. Vänd på det. " inga domare , inga matcher " Vem skall döma då? Publiken :-)

Kommentera