1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482752 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1241789

Sv: Timrå IK- MODO Hockey 2010-03-01

spud:

Faktum är ju att när ett lag förlorar, Modo , Leksand eller vilka det nu må vara så är det domaren som får skit oavsett om han varit bra eller inte. Varför är det så? Det snackas aldrig om att laget varit dåligt vid en förlust utan bara om hur dålig domaren varit..

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK- MODO Hockey 2010-03-01
mattias - 74: "oavsett om han varit bra eller inte"

Det är ju där skon klämmer. Jag har ännu inte gått ifrån en enda hemmamatch el TV-sedd bortamatch denna säsong och tyckt att domarinsatsen har varit just bra. Jo förresten hände det en gång när en Tjeck(?) tillsammans med Vinnerborg gästade Övik. Han var klockren i sitt agerande.

Men annars är det alltför oftast med suck och bedrövan man summerar deras insatser.

Enligt http://www.domarna.se så är det 13 domare som ensamma dömt ES denna säsong. Detta är på tok för lite. Speciellt då man ju dessutom vill implementera tvådomarsystemet.
Nu skulle inte fler ES-domare lösa problemet med dåliga domare. Men här måste man tänka lite långsiktigt tycker jag.

Ponera att varje ES-klubb, indirekt via hockeyligan el dyl, skulle avlöna ett domarteam (helst från sitt distrikt) var.  Detta borde inte vara nåt problem ekonomiskt då denna kostnad skulle vara samma som för en utfyllnadsspelare i 3-4 linan och dessutom skulle drabba allihopa likvärt. Om något år skulle vi ha en dubbelt så stor domarpool och dessutom fått "samspelade" domarpar. Som bonus borde man kunna ställa högre krav på domarna då dom inte behövde hålla på att jobba emellan matcherna.

Sen kanske AS-klubbarna kan avlöna "återväxts-domare" osv neråt i systemet.
En sån här karriärsmöjlighet skulle locka domarna längre ner i systemet  att vilja utvecklas och bli "värvade" uppåt.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK- MODO Hockey 2010-03-01
mattias - 74: Jag bestämde mig för 1 år sen att sluta gnälla på domaren då jag tror att de alltid vill väl, och det har fungerat allt som oftast. Har ofta försökt se lite nyanserat och objektivt på händelser ute på isen, har rätt ofta försökt nyansera "domarn är emot oss" här inne.
Men igår var det så viktig match, jag hade så otroligt mycket adrenalin i kroppen, vi hämtade upp 2 underlägen och sen tar han ut Madsen för en mycket märkligt utv, visst håller du med på den? Och där brister det för våra stjärnor, som senare kostar oss viktiga poäng. Och till råga på allt kommer medelpadsfiakon i seket och håller kvar susse i båset. När man väl har dessa känslor då kommer dessutom tankar som "varför skickar man 3 domare från gävle trakten till en match som är så viktig för slutspels striden, där även Brynäs är inblandad?" Och vips har jag övergivit alla tankar om att domarna nog alltid försöker sitt bästa.
Kommentera