1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481790 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1272828

Sv: Apropå ingenting...
Jag har en fundering... En nära vän till mig har nyligen avlidit, varpå jag varit i från arbetet för att gå på begravning och sorgearbete. Har företaget rätt att dra en karensdag för att jag medverkar på en begravning? Inte för att det har det minsta till betydelse för mig, men jag vill ändå veta om jag har rätt till att vara ledig med full betalning. Det finns tydligen fall där man får vara borta från arbetet vid dödsfall.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
MODOJohan: Beklagar, Johan..
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...

MODOJohan:

Som nära anhörig räknas vanligtvis make, maka, registrerad partner, sambo, barn, föräldrar, syskon, svärföräldrar, barnbarn samt mor- och farföräldrar.

För dessa har du lagstadgad rätt att närvara vid begravning med full betalning i en dag (permission). Om begravningen äger rum på annan ort, kan ytterligare två permissionsdagar utgå, om det krävs längre resa med övernattning.

I övrigt finns det en godtycklighet hos arbetsgivaren, som kan bevilja dig permission även om det rör en person som inte räknas in bland ovanstående "nära anhöriga".

I stort sett är det så här det ser ut, med mindre marginaler beroende på vilket fackförbund man tillhör. Vad som gäller exakt för dig kan du läsa dig till i det kollektivavtal som ditt fackförbund har med din arbetsgivare.

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
MODOJohan: Minns inte hur det är, men jag har för mig att om det är en nära släkting som avlidit så har du rätt till sammanlagt 10 dagars ledighet med betalning.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
MODOJohan: Nära anhöriga så.
Kommentera