1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482386 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1282274

Sv: Linköping HC - MODO Hockey 2010-09-25
Huge:

Nu såg jag inte hela matchen, men på matchbilderna så tycker jag att han ser ut precis som jag minns honom. Stabil på förstaskottet, men släpper ofta returer rakt ut. Dessutom kommer han ofta ur position och får jobba väldigt hårt för att hinna tillbaka. På just den biten tycker jag att han och Markström är som natt och dag, eftersom Markström alltid utstrålade ett oerhört lugn och sällan var ute och simmade i sarghörnen...

Sedan bör det tilläggas att Svedberg höll nollan i tre raka matcher under försäsongen förra året, för att sedan bli successivt sämre. Hans största problem är nämligen fysiken.

Vi får väl se. Det är en enorm vinnarskalle och det vore roligt om han kan fortsätta utvecklas, men tyvärr tror jag att Pekka kan hjälpa honom speciellt mycket. Tekniskt sett är han jätteduktig, men det är på fysiken det faller. Han orkar helt enkelt inte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Linköping HC - MODO Hockey 2010-09-25
Bad_Brett: Om din analys av Svedberg är någorlunda korrekt så känns det iaf lovande, tycker jag.
Men jag kunde faktiskt inte se en enda sekvens mot Frölunda där han var ut ur position på nåt anmärkningsvärt sätt.
Och det låter iaf lite lovande att det är returerna som han måste jobba med. Låter som att en sån sak ändå kan vara relativt "enkelt" att få bukt med, om man nu jämför med ex andra saker som positionsspelet och hur man ska placera sig i målet. Där känns det som lite mer komplicerat och svårt att jobba bort nåt man en gång kanske lärt in.
Sen borde väl fysiken isf vara den enklaste biten, om han nu inte lider av nån åkomma där han inte kan ta till sig den träningsmängd som det krävs för att han ska bli godkänd av Alcén.
Och som du säger: han verkar ha vinnarskalle, vilket ytterligare stärker förhoppningen att han ska klara av att både förbättre fysiken och det andra vi talar om.
Som sagt: han känns iaf så här långt som ett förstaval, av det jag hittills sett av honom och Bjurling.
Kommentera