1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474661 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1297663

Sv: MODO Hockey - Färjestads BK 2010-10-28

Usch! Jag mår fysiskt dåligt efter den här matchen. Det här var säsongens bottennapp, till och med värre än matcherna mot Skellefteå och AIK. Mycket värre, till och med.

Vi spelar utan fart, utan spelidé och spelarna håller så krampaktigt i klubban att de nästan går sönder. Vi tar dessutom dåliga utvisningar, även om vissa av kvällens avblåsningar är rent felaktiga. Den tvåa på Danielsson som leder till fem mot tre och 0-1 är helt horribel, t ex.

Dimitrakos är värd ett eget kapitel. Han är iskall, så fruktansvärt iskall. I tre mot två när han får pucken i slottet så väljer han att passa tillbaka till spelaren på kanten och sumpar därmed läget. I en sekvens i tredje glider han till bytet, så långsamt att om han glidit långsammare hade han varit på väg därifrån. Det beteendet orsakade ett tre mot två för FBK.

Dimitrakos gjorde en fin uppåkning i tredje och gjorde nästan mål, synd bara att det är hans enda framstående agerande på 14 matcher. Dimitrakos måste bänkas, ja till och med skeppas iväg. Det är inte acceptabelt att vara så dålig när man tjänar så mycket. Gör som Skellefteå gjorde med Tenkrat, gör det nu.

Hedman är en av Modos bästa spelare ikväll. Han försöker i alla fall, till skillnad från många andra. Ritchie fortsätter att inte göra några dåliga matcher och OKT och Timmy är okej på backsidan. Tyvärr är dock Josefsson, Hållberg, Westin och Cook alldeles för dåliga. Cook blev bänkad, men återkom i matchen när OKT spöade skiten ur fegis-Berglund. Här är det också en gåta att de inte får matchstraff, OKT slår fem slag utan handske. Om inte det är Fisticuff så vet jag inte vad som är det.

Någonting måste hända. Vaska runt i kedjorna är en start. Låta Dahlberg stå, är en annan. Och det är inte för att Tarkki varit dålig utan bara för att bryta mönstret.

Skröder - Susse - Madsen
Danielsson - Ritchie - Hedman
Kfop - Svarten - Olden
Hägga - Rosén - Blomqvist

Timander - Hållberg
OKT - Josefsson
Jonsson - Cook

Det är synd att vi inte har några backar att laborera med. Westin och Bonsaksen är inte bra nog, samtidigt som tre av de backar jag har med här är sådana som jag skulle vilja bänka. Kul läge.

Allvarligt, we are in deep shit. Deeeeeep shit!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Färjestads BK 2010-10-28
Poffa: Pratade med domarkontrollant Andersson igår efter Tolles överkörning av Berglund. Tydligen är det så att det numera endast är en extra 10:a om man slänger handskarna.

Skulle det vara så kan vi nog räkna med att fler tar chansen att statuera exempel där ute på banan.
Kommentera

Sv: MODO Hockey - Färjestads BK 2010-10-28
Poffa: Sen så måste väl bara Danielsson bli avstängd minst 25 matcher för det fräcka sättet som han tog pucken av en FBK-spelare på. Fast domaren lyckades ju straffa honom ändå genom att ge honom en tvåminutare. Där fick du, Danielsson, komma här och tro att man kan sno pucken av en Färjestadsspelare ostraffat...
Kommentera