1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480191 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1298454

Sv: Södertälje SK - MODO Hockey 2010-10-30
Sawchuk: Vem har sagt att man ska dra upp 2/år under 5-10år??
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Södertälje SK - MODO Hockey 2010-10-30
spud: Det här med att satsa på juniorer är ju svårt när det inte funnits några juniorer att satsa på. Det märks ju tydligt redan i TV-pucken att Ångermanland haft väldigt svaga årskullar. Det viktigaste när du lagar mat är att ha bra råvaror, och det samma gäller hockeyspelare. Visst ska man satsa på juniorer om det finns juniorer att satsa på och visst ska man försöka ragga lovande spelare till hockeygymnasiet.

Nu finns det fler lovande spelare i juniorleden än på ett decennium och givetvis ska man vara rädd om dessa, men att hävda att vi skulle satsat mer på de unga de senaste åren är bara att blunda för verkligheten. Molinder och Westin har fått alla chanser och andra namn det tjatats om håller knappt div 1-klass idag.

Det MoDo skulle ha gjort var att plocka in lite yngre allsvenska spelare i laget redan för flera säsonger sedan istället för att plocka in dyra utländska rollspelare. Visst kan man diskutera enskilda namn bland nyförvärven, och visst tycker jag att scouting av nyförvärv är oerhört viktig, men att tro att man bara kan värva dyra klassförvärv framstår som naivt i timråklass.
Kommentera