1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479962 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1298528

Sv: Södertälje SK - MODO Hockey 2010-10-30
spud: Det här med att satsa på juniorer är ju svårt när det inte funnits några juniorer att satsa på. Det märks ju tydligt redan i TV-pucken att Ångermanland haft väldigt svaga årskullar. Det viktigaste när du lagar mat är att ha bra råvaror, och det samma gäller hockeyspelare. Visst ska man satsa på juniorer om det finns juniorer att satsa på och visst ska man försöka ragga lovande spelare till hockeygymnasiet.

Nu finns det fler lovande spelare i juniorleden än på ett decennium och givetvis ska man vara rädd om dessa, men att hävda att vi skulle satsat mer på de unga de senaste åren är bara att blunda för verkligheten. Molinder och Westin har fått alla chanser och andra namn det tjatats om håller knappt div 1-klass idag.

Det MoDo skulle ha gjort var att plocka in lite yngre allsvenska spelare i laget redan för flera säsonger sedan istället för att plocka in dyra utländska rollspelare. Visst kan man diskutera enskilda namn bland nyförvärven, och visst tycker jag att scouting av nyförvärv är oerhört viktig, men att tro att man bara kan värva dyra klassförvärv framstår som naivt i timråklass.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Södertälje SK - MODO Hockey 2010-10-30
Wayne Gresky: Ja jag är medveten om att de som fått chansen inte tagit det de senaste åren, men att hävda att vi inte haft talanger är bara lite sant. Och man bör fråga sig varför dessa inte tagit det sista klivet, jag tror inte att det bara är upp till respektive individ. Vi har haft en del spelare i junior landslagen som inte alls klivit fram och visat vart skåpet ska stå i alaget, och jag tror att det varit ett lite för stort motstånd för att dessa ska ha kunnat kliva fram.

Men den diskussion jag fört ikväll har varit mot en kille som tycker MODO ska sluta värva från AS då det enligt honom nu är uppenbart att det var en återvändsgränd. Men det glädjer mig att se att han bytt spår nu.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - MODO Hockey 2010-10-30
Wayne Gresky:

Bra skrivet.

Självklart kan man inte bara värva dyra klassförvärv. Däremot tror jag att man bör börja att försöka få till spetsen i laget först. Inte som i modos fall de senaste åren värva bredd till förbannelse för att sedan bli tvungen att tillföra spelare under säsongen bara för att stoppa blödningen.

Ofta handlar det då om spelare som inte har fått kontrakt för året eller helt enkelt har fått lämna en annan klubb. Just detta brukar ju inte vara signifikativt för klasspelare.
Kommentera