1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484842 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1319068

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
qwertas:

Det är uppenbart att du inte riktigt förstår mitt resonemang, så jag tar det enkelt.

1. MoDo vinner SM-guld. Säsongen efter väljer man att plocka hem tidigare trotjänare som Wernblom, Warg och Hållberg. Enligt mina källor har de alla suttit på riktigt feta kontrakt.

2. Laget blir totalförnedrat av Timrå i kvartsfinalerna. Publiken tröttnar på ett lag som ser omotiverat ut och antalet säsongskort som säljs minskar rejält.

3. Nu väljer man att ge rejäla kontrakt till Salomonsson och Steen. "Ecke" går i princip ut i media och säger att det inte finns ekonomi till ytterligare värvningar.

4. När laget underpresterar rejält och de etablerade spelarna inte producerar, känner man paniken och börjar göra en massa desperata chansvärvningar som Morrison, Torkki och Hrabal.

***

Att du sedan i princip säger är i princip att det inte finns någon koppling mellan de sportsliga resultaten och ekonomin låter mest som ett dåligt skämt. Allting hänger ju givetvis ihop. När de sportsliga resultaten uteblir och det inte finns något utrymme i lönebudgeten till några dyra värvningar, ja, det är då man börjar chansa och värvar spelare som knappt lyckas ta en ordinarie plats. När dessa floppar värvar man ännu fler och det blir en enda stor cirkus som givetvis skadar ekonomin. Dels eftersom publiken sviker, dels eftersom man säkerligen har blivit tvungen att överskrida budgeten och dels för att man inte lyckas med de sportsliga resultaten.
Kommentera