1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482873 inlägg · 4079 ämnen

Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09

1319499 · » Till forumet


Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Paddan:

Koolt. En av de strängaste och bästa lärarna jag haft äran att ha.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
bisterfinnen: Det påstås så.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Paddan:

Är det där Ingemar Landgren?
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Paddan: Den där tröjan är verkligen inte snygg på en fläck
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Bad_Brett: Grymt bra skrivet. Helt enig med det du skriver. Och som jag skrev i morse, det var nästan exakt samma saker som vi anklagade den förra ledningen för.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09

Björn W: Frågan är vilken design en "classic collection" för MoDo Hockey skulle innehålla. En klubb som gjort sitt bästa för att liknas vid en ishockeyns kameleont.

Men jag är för en återgång till de klassiska färgerna rött, grönt och vitt istället för svart med accentfärgerna vitt och rött.

Detta vore ju onekligen något som borde undersökas, med tanke på jubileet nästa år. Kanske den snygga matchtröjan som förevisas av Ingemar Landgren. Sån där vintage-white är ju sista skriket bland retromodellerna i NHL.

Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
spud:Mycket bra inlägg och det var lite klumpigt formulerat av mig. Poängen jag ville få fram är att jag inte tycker man bör formulera sig i frågor man inte vet som någon form av sanning.

Menar givetvis inte att man skall uttala sig. Ber om ursäkt för det.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
qwertas:

"Då måste de grabbarna i så fall öppna ögonen eftersom de varit på fler j20-matcher än mig och ändå har jag både sett och pratat med Freddan där."

Så här sa "Challe" om Anton Byström:

"- Anton fick chansen att komma upp och träna med oss under Karjala Cup. Jag hade inte hört talas om honom innan..."

Okej, Freddan kanske har varit där, men uppenbarligen inte tränarna.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Bad_Brett: Bra inlägg...
Saknar gilla knappen
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
qwertas:

Jag tycker att din attityd i frågan är skrämmande. Det du i princip säger är att man som supporter inte ska uttala sig i frågor som man inte vet någonting om. Samtidigt väljer MoDo att lägga locket på och strypa all kontakt med supportrarna. Det är en byrokratisk mentalitet som går helt i linje med den obehagligt socialistiska bilden jag har fått av stora delar av Ångermanland.

På många håll i Sverige har vi uppenbarligen en del att lära av Liu Xiaobo...

En offentlig person, skall enligt mig berömas/kritiseras efter följande premisser:

1. Resultat
2. Arbetsinsats
3. Ödmjukhet

I Freddans fall har han uppenbarligen misslyckats med resultatet, eftersom MoDo ligger 11:a, två dyra nyförvärv har fått sparken och målvakten är en besvikelse. Punkt 1 är ett misslyckande med andra ord.

Om han då är intresserad av att rädda sitt ansikte, så bör han vara tydlig med vilken handlingsplan han har; Vad han tänker göra för att ta klubben ur knipan. Detta innebär inte att han ska komma med löften som han inte kan hålla eller att han säger att han ska åka till Schweiz. Däremot så får han gärna berätta vilka resurser som läggs in, hur myclet övertid han jobbar, vad de har får metod för att göra MoDo till ett attraktivt val etc. Någon sådan kommunikation med supportrarna finns inte och då förtjänar man kritik, så är det bara.

Någon ödmjukhet finns emellertid inte där. Vi har inte läst en enda kommentar där där Freddan tackar supportrarna för tålamodet och försäkrar oss om att de gör allt i sin makt för att förstärka laget så fort som möjligt. Det enda vi läser är ursäkter, att marknaden är död, att spelare vänder på flygplatsen och att det är en svår bransch.

Om det nu är så att det är jag som supporter som har fått en felaktig bild av hur det ligger till, då handlar det inte om att jag är besvärlig eller sätter mig på tvären; Nej, det är givetvis MoDos ansvar att förse sina betalande supportrar med adekvat information om hur klubben drivs. Väljer man att lägga locket på, ja, då kommer rykten florera, så är det bara.

Det är dags att man skippar den gamla tjuriga, socialistiska mentaliteten och istället inser att vi är en del av ett konkurrenssamhälle där kapitalismen regerar, där det inte är "häftigt att betala skatt", utan där de mest effektiva maskinerna är de som genererar de stora vinsterna. MoDo måste inse att det är nya tider nu, där målet är att erbjuda den mest attraktiva produkten på marknaden, där kundens ord är lag. Supportrarna är inte några välgörare som betalar för att stötta stadens stolthet, nej, de är konsumenter som betalar för att erhålla en attraktiv produkt. När kvaliteten sjunker, skingras supportrarna följdaktligen för vinden.

Vi kan försvara och dalta med MoDo hur mycket som helst, men faktum är att det är ruskigt uppenbart för oss utomstående hur mycket man förlitar sig på att de gamla supportrerrävarna villkorslöst skall vara klubben trogen genom regn och storm ...Och nu när även de börjar tröttna, står man där helt handlingsförlamade och vet inte vad man ska göra.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
shinzawai: Ja det tror jag, sportchefsrollen innehåller en väldigt massa olika uppgifter som är så mycket mer än det man ser utifrån. Det handlar inte bara om att skriva kontrakt, prata i telefon och scouta.
Men han har naturligtvis en fördel genemot många då han varit på den höga nivån och har ett stort kontaktnät redan. Dock är hans kontaktnät främst på andra sidan atlanten.
Däremot vore det ju märkligt om han i egenskap av styreleseledamot inte hjälpte freddan i de fall hans namn skulle öppna en dörr. Däremot tror jag inte att en spelare väljer MODO för att han får prata med Mackan istället för freddan, där är det cash och ambitioner som får folk att skriva under.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
shinzawai:

Sen hjälper det ju inte att freddan gått i Hasses mediaskola. Vi avslöjar halvvärvningar och skryter om chansningarna och allt är hur bra som helst hela tiden.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
spud: Tror du att Macke skulle behöva en sån utbildning/startsträcka?
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
qwertas: Sen är ju förhoppningsvis hela MODOs J20 bås fullt av ledare, som förhoppningsvis klarar av att föra ett samtal med både Challe och freddan.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Salle: Då måste de grabbarna i så fall öppna ögonen eftersom de varit på fler j20-matcher än mig och ändå har jag både sett och pratat med Freddan där.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Bad_Brett: Den därna scouting/värvningsgruppen tror jag bara finns på papperet.

Detsamma gäller nog alla slags scoutingverksamhet. För när såg AM, Poffa och gänget NÅN av tränarna sitta och titta på J-20. Inte sedan Haralds tid tror jag det har skett.
Enl en källa så var inte nån tränare/ledare någonsin upp och såg Löven spela när vi hade spelare utlånade dit heller. Och det lär ju inte varit nån större skillnad i Sundsvall de senaste åren. 

Skulle vara kul att veta hur många av oss som för "bensinpengar och en korv i pausen" skulle kunna tänka sig att åka runt i landet (och utlandet tom) och scouta talanger i lägre divisioner och juniorlag???


Sen när vi pratar ändå sportchef så borde MoDo sitta inne med ett av världens kontaktnät när det gäller NHL. Dels har vi de modoiter som i nuläget finns därborta. Sen har vi Forsberg*2, (Ja Kent har grymma connections sedan Tre Kronor-tiden bla), Näslund och Svarten som är högt aktade namn i (bla) sina forna organisationer.
Men inte sedan Morrisson hittades har man, vetligen, nyttjat det med gott resultat. Och det är uschligt dåligt.

Och OM (läs när) det verkar vara svårt att få en underskrift som säkrar ett kontrakt tror jag att ett "Hi, this is Markus Naaslund...", som exempel, kan göra en STOOR skillnad gentemot att nån sketen "Mr Andersson".
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
spud: Som kuriosa, utan att ta någon egentlig ställning, kan man väl slänga in Bengans ungefärliga karriärväg från 80-talet och framåt.

Distributionsansvarig på ÖA --> Kanslichef --> Sportchef.

Sportsliga meriter: Spel i Sveriges andra serienivå med Järved på 70-talet.

Hur väl Freddan fungerar i sociala situationer har jag ingen koll på, bara att väntandet på en eventuell "trestegsraket" och poängläckaget vi ser nu håller på att grusa slutspelsförhoppningarna innan de som eventuellt ingår i "raketen" ens hinner få en chans att göra så mycket.

Vi är trots allt bara 2 poäng bättre än ifjol och kommer snart att ligga efter fjolårstempot. Då finns det inte så mycket att göra, med tanke på att vi faktiskt gick rysligt bra ifjol efter jul, poängmässigt, men ändå inte hann fram.

Sävligheten håller på att göra slarvsylta av den här säsongen och ge oss en tredje säsong på raken utan slutspel. Skillnaden nu jämfört med 80-talet när vi också presterade på samma nivå sportsligt är att vi är ett mittenlag sett till spelarbudget - på den tiden var vi ett bottenlag både sportsligt och ekonomiskt.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
spud: Sedan är det väl så att inte många i den här boken som har en blekaste aning om hur mycket Freddan reser, undantaget Martin och mig själv som faktiskt har åtkomst till flygbolagens bokningssytem.

Jag vet, Martin vet och kanske också någon annan här men återigen så skall man inte spekulera i sådant man inte har koll på.

En annan sak som skiljer sig från tidigare år är att man faktiskt nu har folk som "jobbar" åt klubben då det gäller scoutingen i andra länder och allsvenskan. Detta
Är säkert något som ger resultat nästa år eftersom man startade med
det till denna säsong.

Mycket kan man kritisera MODO för att göra och inte göra, dock måste det finnas lite substans bakom, man skall ju inte bara säga att allt suger för det gör det ju inte. Man har gjort en hel del förbättringar från föregående år och hade man inte gjort det
så vet i katten hur det hade gått.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Bad_Brett: Nu har väl du en och annan tagg i sidan på freddan från start, men att jämföra freddans situation med spelarna i MODO med den JÅ har till muslimer är jävligt pinsam, och något du bör ta tillbaka.

De gånger jag träffat freddan har jag inte saknat karisma, eller entusiams. Det jag kanske saknar hos honom är kunskap, men det är till skillnad från ovanstående relativt lätt att ta in.

Freddan är relativt ny på sin tjänst, och tiden fram till nu har nog varit minst sagt hektisk och präglad av Kaos, en tid där han fått reagera istället för att agera. Detta har han naturligtvis sig själv till stor del att skylla, men i mina ögon är det rätt naturligt på en så pass komplicerad och utsatt tjänst.
Den dagen han har samma situation som bengan hade, med den erfarenheten och tryggheten i sitt arbete är jag helt säker på att även freddan ser till att utveckla sina kontakter med MODOiter världen över via sina resor.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
spud:

I dagens ishockey är det orimligt att begära att en sportchef ska stå för alla scouting på egen hand (det var väl därför MoDo grundade den där värvningsgruppen?). Men sportchefen är en representant för klubben, lite som en partiledare är ansiktet utåt för sitt parti. Därför är det viktigt att sportchefen är någon som spelare, journalister och supportrar respekterar, någon som ger ett förtroendeingivande intryck, någon som älskar att vara ute på resande fot och knyta kontakter och någon som är oerhört karismatisk.

Jag tycker inte att Freddan är karimatisk. Jag tycker att han vid flertalet tillfällen har gjort ett synnerligen osympatiskt och otaktiskt intryck (när han till exempel gick ut och sa att han ångrar att han värvade Malek i Allehanda - knappast bra för lagmoralen). Han verkar heller inte vara speciellt sugen på att resa runt och knyta kontakter. Jag vill minnas att Hedin var över i Nordamerika vid flertalet tillfällen och snackade med våra NHL-proffs. Hur mån är Freddan om att hålla en liknande dialog?

Vidare så har inte MoDo råd med en flerårig inskolning, eftersom man närmar sig Allsvenskan med stormsteg. Varför ska man på död och pina lära upp en sparkad andretränare som sportchef? Det är ju en av de viktigaste positionerna i hela klubben! Ska en person som var ogillad som tränare vara den som ska övertala spelare att spela i MoDo? Det är ungefär lika logiskt som att utse Jimmie Åkesson till rekryteringsansvarig i Islamiska Förbundet.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
shinzawai: Jag tror inte alls på att att ett byte av SportC skulle leda till någon förbättring.
I mina ögon tar det ett par år för en sportchef att bli bra. Man måste få lära sig jobbet genom den hårda vägen, lära sig av sina misstag samt praktisera sina ideer och utvärdera de hur de föll ut.
Här har vi en person som är MODOit, han håller på att bygga upp ett kontaktnät som är en nödvändighet i arbetet.
Vi har inte råd att utbilda ännu en sportC och låta han gå igenom dessa misstag ännu engång.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
shinzawai: Hade tänkt att fokusera på att få svar på varför de har gjort vissa saker på sättet de gjort det på, för att få en ökad förståelse. Då har man också mer kött på benen ifall man ska kritisera :)
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Nikki Nine: Skriv ut bisters inlägg minus kommentaren om Challe och visa upp och säg att 99,8% av Modoiterna där ute nog skulle skriva på.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Björn W: "Marknadsavdelningen" lyser väl som vanligt med sin frånvaro. De är ju hemligare än illuminati...
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Nikki Nine: Ptja, de engelska texterna som skulle publiceras? Där har vi i alla fall ett visst mått av försök till konstruktivitet som bara försvann någonstans. Är det något som omöjliggör en publicering eller att man bara inte har lust så räcker det med ett mail för min del.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Tänkte försöka snacka lite med Trollsås i veckan, så ifall ni har något ni undrar över så kan ni ju meddela mig på något sätt så ska jag försöka få med det.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
bisterfinnen: "Värdelösa souvenirer"

Jag vet inte om de är värdelösa, uppenbarligen så ser man ju folk som bär dem på sig både ute på stan i Övik och på plats i hallen. Själv stannar jag dock borta även fortsatt när man försöker "uppfostra" mig att gilla ett färgschema som valdes av några a-lagsspelare, baserat på vad som var the shit i NHL när de själva spelade där på 90-talet.

Grejen är ju trots allt att man lyckats halvera sin souvenirförsäljning på tre år, sedan guldet. Antagligen är det fler än jag som röstar med fötterna när man försöker uppfostra oss.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
shinzawai: Jag tycker att Madsen varit utmärkt på slutet. Han vinner närkamper, får med sig pucken i 50-50-lägen och har dessutom börjat göra mål på sina chanser.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Wayne Gresky: Är det bara jag som tyckte att Madsen fått nytt blod i ådrorna senaste matcherna? Helt plötsligt vinner han närkamer och dribblar sig förbi folk. Jag tror att vi hade kunnat vinna igår med Ritchie i laget.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Wayne Gresky: Som sagt säger läroplan '79 endast kval i år. Degraderingen har vi ett års respit för.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Poffa: När det gäller Freddans jobb så bränner vi värdefulla poäng varje omgång vi tvingas spela med en så här tunn trupp. Det enda som piggar upp mig är att allsvenskan känns relativt svag den här säsongen. Det lär jag väl dock få äta upp om vi hamnar i en kvalserie...
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09

För 1½ år sedan skrev jag ett långt och irriterat brev där jag försökte beskriva de problem som fanns inom klubben, allt för att försöka få till en förändring. Flera av er som läser här på HS har läst det hela och var inblandade i modoiter.se.

Igår kväll satte jag mig ner och läste det jag skrivit och insåg snabbt att det hela fortfarande är applicerbart på hur klubben sköts idag. Det är samma ”rubriker” som vi klagar på, samma misstag som görs.

Det första som jag skrev var ordet Ödmjukhet. Klubben anser sig fortfarande ”stå över” sina supporters och sponsorer. Kundvården är obefintlig och viljan att locka tillbaka publiken verkar borta med vinden. Se bara på hur lite reklam som finns på sargen, stora bitar gapar tomma och det lär bli än värre till nästa säsong.

”Ledningen” var nästa rubrik vi hade. Ett dåligt ledarskap där man inte ser till föreningens bästa utan mer kör sitt eget race. Det är fortfarande inte utbildad personal på posterna utan gamla hockeyspelare får anställning för lång och trogen tjänst.

”Sportchefens jobb” kom sedan. Där klagade jag hårt på Ecke Holmberg, nu klagar jag riktigt mycket på Fredrik Andersson. Han verkade ha fått till en genomtänkt plan inför säsongen, men nu när den verkar ha gått i stöpet och vi har ett behov av nya spelare så är nutidens agerande lika vekt och mediokert som när Ecke var sportchef. Konstiga beslut, märkliga uttalanden och obefintlig handlingskraft är vad vi nu ser. Igen.

”Marknadsföring” med hemsidan i spetsen fick sig också en känga förra gången. Ingenting har hänt där, mer än att man la ner forumet, den enda delen på hemsidan som verkligen lockade besökare att återvända till sidan. Det vore intressant att se hur stort tapp hemsidan haft sett till antalet besökare. Det lär vara enormt.

--------

Man kan helt lugnt konstatera att klubben lagt ner stora pengar och 1½ års tid samtidigt som man tappat en hel del publik och sponsorer för att… inte förändra någonting. Vi är tillbaka i samma hjulspår, men den här gången med andra namn vid ratten.

Det enda som känns lyckat just nu är vår tränarduo, men även den bäste av smeder tvingas tillverka krims-krams om han har taskiga verktyg och undermåligt grundmaterial att jobba med.

Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
bisterfinnen: Jag backar också Challe. Sen vill jag plussa för att det verkar som man fått ordning på juniorverksamheten i elfte timmen. I övrigt så delar jag dina åsikter.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
bisterfinnen: Extremt bra sammanfattning, förutom att jag inte är missnöjd med Rudolf. Inte än i alla fall. Att han ställde Tarkki i mål igår efter HV-matchen var dock ett tjänstefel, men i övrigt så ligger vi där vi ligger pga andra orsaker än tränarparet.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Nikki Nine:

En värdelös sportchef
En tunn spelartrupp
En sportslig prestation som inte uppfyller kundkraven
En värdelös marknadsavdelning
Värdelösa souvenirer
Värdelös hemsida
Värdelös produkt i underhållningsupplevelsen vid matchdagar
Fortsatt inavel inom administrationen
Dränage av pengar
Brist på nytänkande

Nämen, det här ser ju bra ut. Kul att vara MoDoit.

Forumet var inkörsport för tusentals nya MoDo-fans varje år. Att man låter Kalle Anka administrera det och Janne Långben koda ett eget forumformat istället för att anamma ett vedertaget, att ha spelarchat utan spelarchattar, att ha fråga MoDo utan svar, att anse att forumet är för "elakt" och "okontrollerbart" med dagens resurser... Allt detta var väl, hoppas jag du håller med mig om, att skjuta sig själv i foten med en haubits.

MoDo var ointresserade av att tillskjuta de resurser som skulle hållt forumet på modohockey.se kvar högst uppe på tronen. Med rätt insatser hade det sura lätt kunnat omvandlas till sött.

Men att ha en gymnasieekonom med ego-problem som administrativ chef, en sparkad andretränare som sportchef och Rudolf med röda mulen som förstetränare kommer att leda till en härdsmälta. Det är min profetia.
Kommentera


Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Bad_Brett: Det är väl klart som korvspad att de sportsliga uteblivna framgångarna inskränker på ekonomin, vad jag klagade på var att skrev att spelarkontrakten i sig skulle förstört ekonomin vilket inte är sant, varken direkt eller indirekt.

Men det är inte lönt att vi disskuterar detta vidare eftersom du har din ståndpunkt ganska klar och jag min.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Freddan din nöt, när hade du tänkt tillföra de som saknas i laget? Kom inte med att det inte finns spelare för det gör det. Freddan försöker och försöker men allt blir bara pölsa, dags att avgå kanske?
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Vi kan åtminstone hoppas att Freddan har skrivit ut ett lagom saftigt kontrakt gällande denna och de två kommande säsonger för unge herr Byström. Jävla toppenspelare - och som så många redan nämnt klart topp tre på isen idag. Imponerande, om än lite skrämmande.

Även de andra två pojkarna ska ha en eloge. Varför de togs ur spel i tredje har jag inte riktigt kunnat komma reda ut på ett rationellt sätt. Deras spel borde belönats med mer speltid, framförallt när konkurrensen var så pass låg som ikväll.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Gustafsson:

För det första, jag tycker att den nya "stommen" som du nämner har överpresterat något enormt hittills. De förtjänar all cred i världen. Ändå ligger vi 11:a.

Det jag "revolterar" emot är att klubben pungar ut med miljoner för att bli av mer Jerry och Ecke, men ändå fortsätter att göra samma misstag. Truppen var för tunn INFÖR säsongen. Nu har Westin, Josefsson, Tollefsen och Forsberg blivit skadade och två tilltänkta nyckelspelare, Dimitrakos och Cook har fått sparken. Det innebär ett underskott på SEX spelare i en redan tidigare tunn trupp.

Samtidigt som andra lag hittar ersättare till sina skadade spelare på några dagar, sitter vår sportchef och rullar tummarna och klagar över att "det är en svår marknad".

Nu är inskolningen över för Freddan. Att inte svara i telefon när en spelare med 572 NHL-matcher i bagaget ringer är bara sorgligt. Faktum är att jag inte ens bryr mig om ifall man har gjort klart med tre superstjänor i jul. Poängen nu är lika mycket värda och MoDo hade mycket väl kunnat haft 15 poäng mer vid det här laget ifall man bara hade haft ett par naturliga målskyttar i laget. MoDo står och faller med en sportchef som inte verkar kunna hantera pressen och stressen.

Slutspel i år vore en stor skräll. Min förhoppning är att AIK kommer få slut på bränsle. Att vi skulle kunna komma före Färjestad, HV 71, Skellefteå, Luleå, Linköping, Djurgården, Frölunda eller Brynäs känns inte realistiskt.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
qwertas:

Det är uppenbart att du inte riktigt förstår mitt resonemang, så jag tar det enkelt.

1. MoDo vinner SM-guld. Säsongen efter väljer man att plocka hem tidigare trotjänare som Wernblom, Warg och Hållberg. Enligt mina källor har de alla suttit på riktigt feta kontrakt.

2. Laget blir totalförnedrat av Timrå i kvartsfinalerna. Publiken tröttnar på ett lag som ser omotiverat ut och antalet säsongskort som säljs minskar rejält.

3. Nu väljer man att ge rejäla kontrakt till Salomonsson och Steen. "Ecke" går i princip ut i media och säger att det inte finns ekonomi till ytterligare värvningar.

4. När laget underpresterar rejält och de etablerade spelarna inte producerar, känner man paniken och börjar göra en massa desperata chansvärvningar som Morrison, Torkki och Hrabal.

***

Att du sedan i princip säger är i princip att det inte finns någon koppling mellan de sportsliga resultaten och ekonomin låter mest som ett dåligt skämt. Allting hänger ju givetvis ihop. När de sportsliga resultaten uteblir och det inte finns något utrymme i lönebudgeten till några dyra värvningar, ja, det är då man börjar chansa och värvar spelare som knappt lyckas ta en ordinarie plats. När dessa floppar värvar man ännu fler och det blir en enda stor cirkus som givetvis skadar ekonomin. Dels eftersom publiken sviker, dels eftersom man säkerligen har blivit tvungen att överskrida budgeten och dels för att man inte lyckas med de sportsliga resultaten.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Wayne Gresky: Det känns onekligen som att vi går hand i hand denna sässe. Det är många saker och ting som är mer än snarlika hos klubbarna.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Nikki Nine: "Det är lätt att vara efterklok samt bara klaga på det som är negativt"
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Icing-Ove: Är det någon som inte är kritisk just nu?
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Gustafsson:
Nu är jag själv inte gammal medlem från nåt officiellt forum, men nog fan måste väl fans få vara kritiska mot att MoDo sätter sig i skiten ständigt! Det är ju tomtevarning inom många områden. MoDo skall ju inte ligga 11:a efter halva säsongen med den lönebudgeten man har. Var fan har kraven på denna klubb tagit vägen?
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Ambroo: Ja vem vet, det kanske blir fyra "derbyn" till.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Det kommer väl att bli tevligt med ett par derbyn till? När börjar kvalserien?
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Bad_Brett: Det är lätt att vara efterklok samt bara klaga på det som är negativt. Vet inte vad det är som gör att du hela tiden måste ha någonting att revoltera mot, du och resten av "gänget" från officiella froumet är ju uppenbarligen för speciella för att kunna skriva på något sketet supporterklubbsforum iallafall.

Modo har gjort många bra saker de senaste två åren och man börjar så sakta bilda en ny en stomme i laget.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Bad_Brett: Nu fortsätter du ju att påstå och lägga in egna värderingar i det du skriver.
MODOs ekonomi har inte äventyrats på grund av några spelarkontrakt, försök förstå det jag skriver nu.

Det fanns andra saker som gjorde att man blödde ganska kraftigt i ekonomin, mer tänker jag inte skriva här.

Hade inte dessa andra saker spelat in så hade man med all säkerhet plockat in ytterligare spelare det året.

Nog om detta nu eftersom detta inte har ett dugg med att göra med årets problem. Nu måste man hitta målskyttar och pengar saknas nog inte för detta. Att man hade Nemerovski (stavning) på kroken visar detta.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Bad_Brett: Nej, det finns mycket som kan förbättras, det är inte direkt där skon klämmer.
Kommentera

1319499 · »