1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484856 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1319331

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
qwertas:

Jag tycker att din attityd i frågan är skrämmande. Det du i princip säger är att man som supporter inte ska uttala sig i frågor som man inte vet någonting om. Samtidigt väljer MoDo att lägga locket på och strypa all kontakt med supportrarna. Det är en byrokratisk mentalitet som går helt i linje med den obehagligt socialistiska bilden jag har fått av stora delar av Ångermanland.

På många håll i Sverige har vi uppenbarligen en del att lära av Liu Xiaobo...

En offentlig person, skall enligt mig berömas/kritiseras efter följande premisser:

1. Resultat
2. Arbetsinsats
3. Ödmjukhet

I Freddans fall har han uppenbarligen misslyckats med resultatet, eftersom MoDo ligger 11:a, två dyra nyförvärv har fått sparken och målvakten är en besvikelse. Punkt 1 är ett misslyckande med andra ord.

Om han då är intresserad av att rädda sitt ansikte, så bör han vara tydlig med vilken handlingsplan han har; Vad han tänker göra för att ta klubben ur knipan. Detta innebär inte att han ska komma med löften som han inte kan hålla eller att han säger att han ska åka till Schweiz. Däremot så får han gärna berätta vilka resurser som läggs in, hur myclet övertid han jobbar, vad de har får metod för att göra MoDo till ett attraktivt val etc. Någon sådan kommunikation med supportrarna finns inte och då förtjänar man kritik, så är det bara.

Någon ödmjukhet finns emellertid inte där. Vi har inte läst en enda kommentar där där Freddan tackar supportrarna för tålamodet och försäkrar oss om att de gör allt i sin makt för att förstärka laget så fort som möjligt. Det enda vi läser är ursäkter, att marknaden är död, att spelare vänder på flygplatsen och att det är en svår bransch.

Om det nu är så att det är jag som supporter som har fått en felaktig bild av hur det ligger till, då handlar det inte om att jag är besvärlig eller sätter mig på tvären; Nej, det är givetvis MoDos ansvar att förse sina betalande supportrar med adekvat information om hur klubben drivs. Väljer man att lägga locket på, ja, då kommer rykten florera, så är det bara.

Det är dags att man skippar den gamla tjuriga, socialistiska mentaliteten och istället inser att vi är en del av ett konkurrenssamhälle där kapitalismen regerar, där det inte är "häftigt att betala skatt", utan där de mest effektiva maskinerna är de som genererar de stora vinsterna. MoDo måste inse att det är nya tider nu, där målet är att erbjuda den mest attraktiva produkten på marknaden, där kundens ord är lag. Supportrarna är inte några välgörare som betalar för att stötta stadens stolthet, nej, de är konsumenter som betalar för att erhålla en attraktiv produkt. När kvaliteten sjunker, skingras supportrarna följdaktligen för vinden.

Vi kan försvara och dalta med MoDo hur mycket som helst, men faktum är att det är ruskigt uppenbart för oss utomstående hur mycket man förlitar sig på att de gamla supportrerrävarna villkorslöst skall vara klubben trogen genom regn och storm ...Och nu när även de börjar tröttna, står man där helt handlingsförlamade och vet inte vad man ska göra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Bad_Brett: Grymt bra skrivet. Helt enig med det du skriver. Och som jag skrev i morse, det var nästan exakt samma saker som vi anklagade den förra ledningen för.
Kommentera

Sv: Frölunda - MODO Hockey 2010-12-09
Bad_Brett: Bra inlägg...
Saknar gilla knappen
Kommentera