1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482647 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1356781

Sv: MODO Hockey - Luleå 2011-03-03
Som jag sagt förut så är problemet med kvalserien att det är en kort och rak serie.

Det kan räcka med att vi börjar borta mot Timrå och förlorar så har man redan där kniven mot strupen lite. Växsjö är också ett svårslaget lag på bortaplan.

Flera år har man sett Elitserielagen börja med en torsk i kvalserien för att sedan aldrig hämta sig. För att vara helt säker brukar man behöva vinna 8 av 10 matcher. En oavgjord match vid full tid kan vara totalt katastrofal.

Modo har såklart en bra chans i en kvalserie då dom är ett bättre lag men det har hänt mer än en gång att motivation slår klass i kvalserien.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Luleå 2011-03-03
Det är ju överhuvudtaget inte ofta etablerade es lag åker ur es, skulle väl vara leksand då, varken mora eller rögle räknar jag som elitserielag i någon etablerad form iaf.
Kommentera

Sv: MODO Hockey - Luleå 2011-03-03

Sawchuk: Jag ser det lite annorlunda. Om Modo tvingas spela kvalserien kommer vi möta defensiva lag som lever på kontringar. Och Modo är allt annat än bra på att föra matcher mot sådana lag.

Vi har generellt sett mycket lättare för lag som spelar en offensiv och anfallsglad hockey, än de som backar hem med fem man och väntar in de tillfällen då vi slarvar.

Och med tanke på hur mycket det slarvats denna säsong så får jag magont bara jag tänker på hur illa det skulle kunna gå.

Kommentera