1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482647 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1357015

Sv: MODO Hockey - Luleå 2011-03-03
Nikki Nine: Man har ju inför den här säsongen värvat ett gäng unga, utvecklingsbara spelare från allsvenskan. Några egna juniorer har också fått chansen till och från, men det är väl egentligen bara Anton Byström som utmärkt sig av dessa. Han ska naturligtvis ha en ordinarie plats i laget nästa säsong, men sen då?

Dessutom finns det en fara med unga, utvecklingsbara spelare. Så fort de blommat ut har de en förmåga att försvinna, och numera är risken för det större än under plantskolans glansdagar. Då var det de största stjärnorna som åkte över, numera åker ju var och varannan 20-åring som gjort mer än 5 mål i grundserien över till farmarligorna.

Det går inte att bygga en stomme av dessa spelare om de är tillräckligt bra för att faktiskt tillföra något, för då spelar de ju i AHL/NHL/KHL eller i FBK/HV/annat random brögäng nästa säsong. Alternativet är ju att få fram ett gäng spelare som inte är tillräckligt bra för att något annat lag ska vilja lägga vantarna på dem, men då är det förmodligen spelare av typen "avvaktande tvåvägsspelare med glidande åkstil", med andra ord inget att hänga i granen om man inte nöjer sig med att bara "vara med i serien".

Så nej, vi ska inte nöja oss med att vara ett lindansargäng, och vi ska inte lägga ribban lågt. Man måste spela för att vinna, så enkelt är det. Bara för att det har gått sämre några säsonger så kan man inte lägga sig ner och dö och tycka att vi inte förtjänar bättre än att vara någon talangfabrik åt FBK.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Luleå 2011-03-03
Petey21:

Nej, ingen har sagt att vi ska nöja oss med att vara ett lindansargäng, men vi har spräckt budgeten rejält i år och räknade med slutspel, vi missar det för tredje året i rad. Vi har nog inte så mycket val snart.

För att förtydliga, vi ÄR ett bottenlag i Elitserien och har varit det tre år i rad. Det är dags att föreningen förstår det. Först då kan man ta sig någonstans.

Redigerad kommentar

Kommentera