1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482864 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1382698

Sv: RE-building the future 2011/2012
h o c k e y : Nu hoppas jag att du är ironisk för det du beskriver är ju inte riktigt verkligheten idag. Modo har inte fostrat Axelsson, det här handlar om att han ska göra en säsong i ett lag som kommer från en krissäsong och sen drar han vidare (om man får tro media).

Axelsson har redan varit en sväng över Atlanten och kommit tillbaka. Hans vara eller icke vara i NHL handlar nog uteslutande om hans egna inställning, inte så mycket om modos status som föredetta storexportör till NHL.

Det säger jag inte heller för att vara otrevlig, det finns helt enkelt fler vägar till NHL numera än via Modo hockey.

Om det är som du säger så kan man ju ifrågasätta många ungdomars val av klubb på senaste tiden....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012
Olle: En teori om Dicken:

Han tycker kanske inte att det är så roligt att dra över till Amerika och harva runt i AHL helt ensam med allt vad det innebär, utan vill hellre stanna på hemmaplan där han har familj och vänner relativt nära till hands samtidigt som han får en, vad vi får hoppas, bra förberedelse för NHL-livet i vår förening.

"Men är det så mycket roligare att harva runt i NHL helt ensam då?" Ja, det är det nog.

Det kan vara en anledning till att han valde att stanna i Sverige. Nu tror jag det ska mycket till om han någonsin får ett envägskontrakt av Detroit, men det är en annan diskussion.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
Olle: Varför skulle jag vara ironisk? Verkligheten är att de spelare som tar steget över till NHL via Modo mer eller mindre lyckas. Sedan att de inte är lika många som de var för några år sedan är ju en helt annan diskussion. Föreningens varumärke är starkt i Nordamerika och ja, det har mycket med gårdagens exporter att göra. Du kan vända och vrida hur du vill, men faktum är att språngbrädan Modo kvarstår.

Självklart finns det andra vägar till NHL, men jag tycker det är helt rätt av Axelsson att våga gå till ett lag där det kommer ställas ännu högre krav på honom. Det tyder på en viss mognad. Killen vill ju bli bättre innan han gör ett nytt försök att slå sig in i NHL.
Kommentera