1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481054 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1415301

Sv: Apropå ingenting...
qwertas:

Missförstå mig rätt. Jag har absolut ingenting emot små "hemliga" bonusar på olika tjänster. Det kan få de olika användargrupperna att känna sig speciella och öka intresset hos dessa.

Det jag vänder mig emot är när jag helt plötsligt läser kommentarer som lyder:

"Glöm inte att ställa frågor till Nicky D på Facebook"
"Glöm inte att följa matchen på Twitter"
"Information om Sundströms skada finns i bloggen"

Som om det vore en självklarhet att tant Agda, 75 år, har stenkoll på dessa olika tjänster.

Jag är förhållandevis ung och känner naturligtvis till dessa tjänster, men jag ställer mig ändå skeptisk att man skriver om dessa saker som om det vore en självklarhet. Målet med att satsa på sociala medier borde vara att nå ut till FLER människor, men denna satsning är bara förvirrande.

Är målet till exempel att flitigt använda Facebook, då gör man rimligtvis rejält med reklam för detta. Man är noga med att tala om för slutanvändaren vad Facebook är, hur det fungerar och vilka fördelar det finns med det. Vidare talar man om att MoDo har planerat en rad överraskningar för de som följer dem på Facebook. Jag har mycket svårt att se varför ett sådant agerande skulle få negativa konsekvenser.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Visst, jag håller i dig i mångt och mycket i det du skriver. Problemet är väl att MODO inte har någon tydlig linje i vad alla kanaler ännu skall användas till.

Men man måste ju börja någonstans också.

Det absolut optimala vore ju att man redan på ritbordet målade upp en tydlig policy och riktlinje och sedan arbetade utifrån den men nu finns inte det vad jag vet i alla fall.

Vi får väl se hur det blir med alla dessa bitar i och med att en ny marknadschef tillsätts.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hur är det möjligt att göra fyra ass, men ändå sluta på -1 i plusminus när matchen är slut?
Kommentera