1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481016 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1415281

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jag tror att tanken var att ge de som redan följer MODO på facebook chansen att vara delaktig och ställa sina egna frågor till en spelare, inte att flytta någon trafik.

Sedan kan man tycka vad man vill om det hela.

Jag själv jobbar på ett stort svenskt företag som är väldigt framgångsrika inom sociala medier. Vi promotar inte alltid våra facebook-aktiviteter på vår webbsida heller.

Det kommer alltid att finns personer som inte är nöjda men MODOs arbete med sociala medier har ju precis startat, man måste ju ge dom en chans och inte ta fram stora sågen så fort något görs bara för att det inte görs som just några önskar.

Jag har inte själv något Facebook-konto så jag har ingen aning hur MODO sköter sig där. Dock är jag av åsikten att företag/föreningar bör finnas på Facebook med tanke på massan som skriver och läser där varje dag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Underskatta inte facebooks genomslagskraft. Jag tror att många unga hellre följer Modo på facebook än via den officiella hemsidan. Se facebookgrejen som ett komplement till hemsidan som mer är en informationssida än en sida för samtal, debatt och levande kontakter mellan fansen och även mellan fans och spelare.
Facebooksidan behöver ingen marknadsföring överhuvudtaget eftersom att den sprids via gillamarkeringar och genom andra kontakter facebookvänner emellan.
Det är inte facebooksidan som behöver marknadsföring utan det är nog snarare hemsidan som behöver marknadsföras, för vad har den att erbjuda som inte går att hitta på en massa olika hockeysidor på nätet?
Jag vet vilken genomslagskraft en facebooksida kan ha och är väl insatt i "snöbollsspridningen" som, (om innehållet intresserar målgruppen) kan vara enorm. På företaget där jag jobbar (ett multinationellt företag) så jobbar vi nästan helt utan marknadsföring förutom den vi rullar ut genom sociala medier och genomslagskraften är otroligt bra om man ser till "cash input".
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
qwertas:

Missförstå mig rätt. Jag har absolut ingenting emot små "hemliga" bonusar på olika tjänster. Det kan få de olika användargrupperna att känna sig speciella och öka intresset hos dessa.

Det jag vänder mig emot är när jag helt plötsligt läser kommentarer som lyder:

"Glöm inte att ställa frågor till Nicky D på Facebook"
"Glöm inte att följa matchen på Twitter"
"Information om Sundströms skada finns i bloggen"

Som om det vore en självklarhet att tant Agda, 75 år, har stenkoll på dessa olika tjänster.

Jag är förhållandevis ung och känner naturligtvis till dessa tjänster, men jag ställer mig ändå skeptisk att man skriver om dessa saker som om det vore en självklarhet. Målet med att satsa på sociala medier borde vara att nå ut till FLER människor, men denna satsning är bara förvirrande.

Är målet till exempel att flitigt använda Facebook, då gör man rimligtvis rejält med reklam för detta. Man är noga med att tala om för slutanvändaren vad Facebook är, hur det fungerar och vilka fördelar det finns med det. Vidare talar man om att MoDo har planerat en rad överraskningar för de som följer dem på Facebook. Jag har mycket svårt att se varför ett sådant agerande skulle få negativa konsekvenser.
Kommentera