1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480548 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1447942

Sv: En Timrå Tattare enligt er
Salle:
Jag känner att jag bara behöver klargöra några saker för att inte fel information skall börja läcka ut åt höger och vänster.

Robbin avgick pga ett gamalt The Reds-gäng trakasserier. Detta kombinerat med brist på motivation och tid gjorde att bägaren rann över. Jäkligt tråkigt att ett fåtal individer lyckas med den bedriften innan klacken/klubben hinner agera mot de personer som låg bakom det hela.

Att det blev ytterligare ett avhopp i styrelsen berodde på MODO Hockeys säkerhetsansvarigs uttalande, om att de personer som låg bakom dådet skulle utredas, men att det mer snackades än agerades.

Nu, efter någon månad, har den person som blivit utpekad som ledaren bland dessa supportrar blivit avstängd i väntan på utredning, hur det går i den utredningen låter jag vara osagt då jag inte har nån som helst koll på vad som görs.

Efter att den personen blev avstängd har delar av den grupperingen tagit sig en funderare och faktiskt börjat jobba aktivit för att samarbeta tillsammans med Lumberjacks. Detta kanske förhoppningsvis kan göra att Robbin får ett sug att komma tillbaka. Men även där är jag för oinsatt för att uttala mig.

Tycker det kan vara rättvist att dela ut rätt information så vi slipper alla spekuleringar om hur det ligger till.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: En Timrå Tattare enligt er

modomartin:

Jag förstår ärligt talat inte vad problemet är. Allt jag har sagt är att Robbin har jobbat aktivt för att minska svinigheterna i klacken och har även bett personer som inte har varit med i Lumberjacks att försöka uppträda propert. Detta är någonting beundransvärt och det är därför extra synd att han valde att hoppa av.

Huruvida detta sedan hade någon del eller ej i hans beslut tycker jag är fullkomligt irrelevant, utan poängen är att han stundtals har varit tvungen att springa barnvakt. Om det sedan var ytterligare en grupp som var de som faktiskt trakasserade honom, gör det ju förstås det hela ännu allvarligare. Bilden jag får är att det finns snorungar överallt nu.

Det är dags att MoDo tar tag i detta innan det blir som i Stockholm. Nolltolerans måste gälla framöver tills detta försvinner:

- Inga könsord vare sig till domare, spelare eller motståndarsupporters

- Inga rasistiska fraser, däribland "Timrå-tattare"

- Inget inkastande av matchprogram/snus/mynt

- Ingen fylla (ett par öl i pausen är OK, tio öl före match är inte OK)

- Ingen form av pyroteknik

Personer som bryter mot dessa regler, skall omgående bortvisas från arenan och stängas av under en lämplig tid. För mindre övertramp kanske 5-10 matcher är lagom. För pyroteknik, trakasserier, våld och hot krävs det årslånga straff.

Kommentera

Sv: En Timrå Tattare enligt er
modomartin: Det avhoppet jag nämnde skedde väldigt nyligt och är inte, direkt i alla fall, länkat till det du skrivit här.

Den personen bad mig kort klargöra detta.  
Kommentera

Sv: En Timrå Tattare enligt er

modomartin: Är de här figuranterna verkligen så pass gamla att de var med i The Reds? En i den gruppen var iaf så pass ung när jag lämnade The Reds för sittplats år 2000, att han sprang och tiggde pengar av sin pappa, för att kunna köpa godis.

Modo Support kan de dock ha figurerat i.

Kommentera