1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1467586

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2012-02-14

Dream Team:

Fast ska vi vara ärliga så är det ju oftast ett val man gör. Visst, det finns personer som har mentala sjukdomar, till exempel dyslexi, som gör det mer eller mindre omöjligt för dem att läsa och skriva på ett adekvat vis, men i de allra flesta fallen rör det sig ju helt enkelt bara om ett bristande intresse för det svenska språket.

Jag har aldrig brytt mig om mode, men om jag ska vara med och diskutera politik i TV, så inser jag likväl att det kan vara ett strategiskt drag att läsa på lite om hur jag bör vara klädd. Dyker jag upp med en tribaltatuering i halva ansiktet och ett basketlinne, kommer väldigt få ta det jag säger på allvar. Det innebär inte att det är synd om mig, det innebär bara att jag gjorde dumt i att inte läsa på lite bättre om hur man bör gå klädd i en politisk debatt.

Att lära sig grundläggande satslära och kommatering, samt kontrollera stavningen, tar inte speciellt lång tid om man bara lägger manken till. Det viktiga är bara att man är villig att lära. Tyvärr finns det många människor som istället för att låta sig utvecklas, istället blir provocerade och syrligt kallar de människor som försöker hjälpa dem för "språkpoliser". Om man prompt vägrar inse att till exempel särskrivningar är ett problem och att ett dåligt språk är någonting som skadar ens trovärdighet, då skjuter man bara sig själv i foten.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - MoDo Hockey 2012-02-14
Bad_Brett: Är dyslexi verkligen en mentalsjukdom?
Kommentera