1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479942 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1470253

Sv: MoDo - Skellefteälv AIK

J F K: Du pratar om vart backarnas positionsspel börjar när vi tappar pucken.

Backarna kan ju inte följa upp i understöd in absurdum när vi äger puck. När vi hamnar med samtliga spelare för djupt,  i hörnet eller bakom mål så blir det för långt för backarna att att ge understöd om de mister pucken. 

Redan där har man försatt sig i en situation som ofta innebär att motståndarna kan bygga upp fart både genom egen zon och mittzon. Backarna har inget annat val än att backa och försöka styra ut sin motståndare tills tredjegubben hinner hem för att ge understöd i försvarsarbetet. Att försöka stöta är rent självmord.

Hinner inte tredjegubben emellan blir det dessutom både två och tre motståndare som kommer i fulll fart över hela banbredden. Backarna kan då absolut inte "stå upp" på någon blålinje.

Backarna spel blir ju helt beroende på vart forwards "väljer" att tappa puck.  Enligt mig försätter vi oss i situationen att tappa pucka på tok för djupt helt enkelt för att vi väljer att förlägga vårt spel där. nästan helt ofarligt och med för stor risk att tappa puck.

Våra backars benägenhet att sjunka för djupt är helt och hållet ett forwardsproblem, enligt mig.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Skellefteälv AIK
NuMo:Känner igen det du där ,så spelar Timrå också !! igen och igen och igen.
Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteälv AIK

NuMo: jag måste nog hålla med J F K, dock finns det 2 scenarion, ett där alla 3 forwards hamnar för djupt i anfallzon och tappar puck, då tvingas backarna direkt släppa blå som du eller nån här skrev, men det finns ju även de scenariot som jfk påpekar och det är faktiskt ett problem modo haft ofta senare år, att hur vi än possitionerat oss i anfallzonen så har ibland backarna ändå backat ut i mittzon och släppt blå, ta timander förra säsongen, jag törs nog påstå att han inte stod upp på anfallsblå mer än 10 ggr på hela säsongen, nästan alla puckar gled ur zon och man fick börja om alt. få en spelvändning mot sig!

Jag tycker helt enkelt att vi har en för svag backlinje och har haft de senaste säsongerna. timander, AE, tolle,westin,hasseJ,cock,suhonen, det är ju inte direkt några skriskoåkare så när motståndarna fått några meter på egen blå/mittzon ja då har vi sett ut som rundningsmärken.

Sen har det ju inte blivit bättre av att man knappt kan spela fysiskt längre utan att bli avstängd, då vi har och haft backar som just haft sina specialiter på just detta!

Kommentera

Sv: MoDo - Skellefteälv AIK

NuMo, om du läser det jag skriver så slipper jag upprepa mig hela tiden.

Detta är inte ett nytt problem. Modos backar har gjort på samma sätt i tio år tid eller mer, OAVSETT hur forwards agerat. Jag håller absolut med om att man MÅSTE hålla höjd med tredjeforwarden så att man inte får "odd man rushes mot sig", men även om vi så skulle ha fem gubbar hem så går backarna för djupt.

Kommentera