1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478916 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1550176

Sv: RE-building the future 2012/2013

Berka:

Vi supportrar har en tendens att överskatta juniorer. Anton Byström, någon? John Westin skrev idag på för Östersund i division ett. Platsade alltså inte i ett bottenlag i allsvenskan.

Den enda spelaren Modo har "tappat" är Henrik Samuelsson. Sockan, Nyström, Byström och Hari är utlånade, och kan någon verkligen klaga på det?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2012/2013

Nine: Juniorer har en tendens att överskattas till viss del, ja. Inte deras nuvarande kvalitet kanske, men väl deras utvecklingspotential.

När en junior går in Elitserien och gör det såpass bra som Byström trots allt gjorde den där våren, så är det lätt hänt att ens förväntningar på spelaren svävar i väg.

Byström hade speeden och arbetskapaciteten för att kunna fylla en roll som energispelare, men det betyder inte automatiskt att han redan nu, eller inom den allra närmsta tiden, besitter de egenskaper som krävs för att producera på Elitserienivå.

Överlag är det ju extremt få spelare som är kapabla att ta en ordinarie plats i ES redan som junior. Jag tror att man skulle kunna vinna mycket på att ha ett system där man knyter upp t.ex. de tre mest lovande spelarna ur varje kull på billiga och relativt långa kontrakt för att sedan låna ut dem till HA/bättre div.1-serie.

Om detta sedan är genomförbart i praktiken utan att belasta ekonomin allt för mycket, det är en annan fråga.

Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013

Nine:

Är knappast bara supportrarna som överskattar juniorerna i sådana fall. Nu hade Westin otur med sin skada, men nog fan var förväntningarna högra även från MoDo-håll?

Samma sak med Mattsson, Oldén, Trettenes, Weber med flera.

Anton Byström spelade riktigt stabilt när han kom upp i laget (lite som Gunnarsson gör i år), men frågan är varför de inte fortsätter utvecklas. Jag köper inte snacket om att "juniorer alltid utmärker sig i lag i motgång eftersom de kan spela utan press" etc., även om det såklart stämmer i vissa fall.

Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013
Nine: Såhär i efterhand skulle vi ju kört på Starkbaum och Sockan. ;-)
Tror dock ingen gått in i en säsong med det paret, men ändå :-P
Kommentera