1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481327 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1591750

Sv: Örebro - Modo 5/10 -2013

Rytter: Ett avtal upphör ju inte att gälla bara för att man sparkar ut en spelare ut laget, förutsatt att det inte finns outklausuler. Detta är ju bara ett sätt att visa att han är på marknaden. Vilket jag också tror att Näslund signalerat till andra klubbar att Sullivan är.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Örebro - Modo 5/10 -2013

spud:

Ja så är det ju, finns det inget annat skrivet i kontraktet står man där som klubb och får betala ut full lön. Dock så lär väl inte spelare skriva på sådana kontrakt som inte ger dom rätt till full lön ifall dom får sparken. Har ingen koll på kontrakten som skrivs och vilka klausuler som kan finnas som är till fördel för spelare eller klubb.

Kan ju vara så att HV har klara indikationer att han kommer att plockas upp av någon klubb och därför räknar med frigort löneutrymme. Alternativt att man köpt ut honom för en mindre summa än totala kontraktsvärdet, och då kan lägga det som blir i mellan på ny spelare.

Spelaren är ju dessutom i sådan ålder att det bästa är att hitta ny klubb och få spela, svårt att göra en Challe och gå hemma med full lön och bara njuta. Kan ju leda till att man ej längre är så attraktiv på marknaden och minska chanserna för ett bra kontrakt i framtiden.

Kommentera

Sv: Örebro - Modo 5/10 -2013

spud:

Frågan är om man skulle kunna sälja Hensick? Hans namn borde ju smälla betydligt högre, även om han har inlett mindre bra. Fast om det nu stämmer att han har fått nästan hela lönen i förskott, är det väl ingen bra idé...

Kommentera