1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482293 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1645862

Sv: Silly season

J F K: Sundström Forsberg och Näslund har aldrig spelat för en marknadsmässig lön, samt att de haft långa NHL karriärer och saknar inte direkt pengar resten av deras liv.

Wallin gjorde ju en katastrof säsong och fick en marknadmässiglön som förvisso var lägre än det han fick när han kom tillbaka från NHL och skrev ett långt kontrakt. Men han grinade ju en hel del innan han skrev på. 

Skröder gör en säsong där till och med jag som tidigare ansett att han bör sluta, ger han tummar upp! Han är en av få som kan gå rakryggad hittils i säsongen. Och ni pratar som om han ska ha en lönenivå som är på en nivå där Kristian Forsberg var. Även om han gillar MODO är han i MODO för att de har betalat vad han kan tänka sig spela för. Nu tror ni att han ska skänka bort 100' i månaden för att få spela i MODO? 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
spud: Tydligen både var Kristian Forsberg dyr, samt att han ville ha en rejäl höjning.
Om man ska tro Dr.Hockey.

Lite OT men.

Förstår inte alls vad som skulle vara så otroligt i att Skröder går med på en lägre lön?

Att sen påstå att det mest skulle vara p.g.a tur som Skröder gjort 12 mål i år ser jag som ett stort hån mot en av föreningens största importspelare någonsin.
Kommentera

Sv: Silly season

spud:

Ska vi bygga nytt och växla in nya spelare i laget så måste vi ha kvar lite rutinerade spelare som Skröder, annars riskerar vi i att alltid vara i "ombyggnation".

Skulle vara väldigt nöjd ifall vi inför nästa säsong har en stomme med rutinerade spelare som t.ex Hedman, Torp, Ahnelöv, Skröder, Lethivouri, Öhnerud. 

Sedan har vi ett gäng med spelare i mellanskiktet som inte är aktuella för NHL vad jag kan se. Dessa kommer fylla en roll och kan bli del av stomme långsiktigt t.ex Hari, Carlsson, Djuse, Bengtsson (beroende på hur han utvecklas i AIK)

Därefter har vi juniorer som kan bli ledande spelare nästa år, men som troligen drar till NHL snart ifall de fortsätter att utvecklas t.ex Kempe, Possler, Olofsson.

Sedan har vi en grupp med juniorer som ska in och slåss om en plats i laget t.ex Öhman, Grundström och Runesson sedan finns det säker fler som trycker på underifrån.

Som målvakter så satsar vi på Reideborn samt tar upp en keeper från J20 som ska utvecklas udner Masken.

Detta lag borde utgöra en bra grund för nästa år och det man då får sikta in sig på är att värva spets, främst på centerpositionerna och eventuellt en bra ytter samt eventuellt en bra back. 

Ifall juniorerna inte klarar att ta en plats så får man söka bredd via stabila spelare i allsvenskan som förmodligen kan göra jobbet till en bra lön. Inte värva utländska breddspelare.

Så skulle jag resonera kring lagbygget nästa år som ett drömscenario och som vår ekonomi borde klara av.

Kommentera