1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480532 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1646473

Sv: Silly season

Steken84: Man slutade väl på allvar satsa på juniorer redan runt Bäckman-tiden? Guldet bärgades när vi hade Källström som tyckte att de treårsavtal som skrivits på logerna skulle räknas bara på år 1, vilket gjorde att man fick väldigt hög omsättning och fick betala massor av skatt det året för att sedan ha mycket mindre pengar år två och tre. Man blev stora på sig och administrationen växte, vilket man betalat av i många år.

När vi - äntligen - slutat gå fem miljoner back per säsong så kommer stekare och gnäller som fan på att vi har ett dåligt lag. Ja, tyvärr. Vi lider som bara den av att inte haft en bra juniorverksamhet på väldigt länge, på att vi nu tagit ansvar för ekonomin och för att vi håller till i den - förutom Leksand som dock har många städer runt om - håller till i den minsta staden av alla SHL-lag.

Det där jättegnället skulle kommit flera år tidigare när vi levde över våra tillgångar...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
J F K: Det var väl Jerry som var operativt ansvarig för att de förbrukade de pengarna det året?
Kommentera

Sv: Silly season

J F K:Helt rätt att ta ansvar för ekonomin, har man inga medel så är det tufft. Men man måste se till den bistra verkligheten. Man måste göra en konsekvensanalys av situationen, ska vi gasa eller bromsa. Det kostar att köpa in bättre kvalitet till laget, eller ska satsa på att köra kvalserien med det lag vi har. Insatsen är mycket hög. en degradering för Modo är en katastrof och framför allt drabbar den kommunen. Vad händer med ishallen etc. Att hamna i kvalserien mot hungriga motiverade allsvenska lag som inget har att förlora, det tror jag kommer sluta i katastrof. För har laget visat en så fö...annat dålig inställning i matcherna tidigare har jag ännu större tvivel på att viljan /motivationen växer i kvalmatcherna. Kom ihåg vad Timander sa efter den senaste kvalserie äventyret, "Detta var det värsta jag varit med om i min karriär".

Mitt råd: Gasa.

Redigerad kommentar

Kommentera