1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480496 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1646472

Sv: Silly season
spud: Jo hade modo 100 miljoner att värva för så skulle det vara enkelt att vara gm. KHL fanns inte 07/08 och shl var ett stort varumärke. Inte nu. Därav lättare att kunna knyta till sig spelare utan scoutning. I min värld så hänger organisation och ekonomi ihop. Någonstans brister det när man slutar satsa på juniorer. Hade organisationen fungerat till 100% så skulle väl modo ha en bra ekonomi. Eller?
Organisation är kanske bra scoutning oxå? En general manager kanske inte ingår i en organisation?

Oj förlåt. Du jobbar inom modos organisation?
Ekonomiansvarig? Förstår varför du vill ha mina pengar!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Steken84: Men berätta för mig och alla andra hur Modo på den rådande spelarmarknaden där varje individ har så många alternativ och när man väl lyckas hitta rätt så försvinner de till någon som kan betala mer, ex kabanov, och med den begränsade budget och organisation Modo har ska göra?

Sitt inte hemma och runka fram ord som bättre scouting ligga i framkant och värdelös sportchef. Utan berätta hur du tycker det ska gå till rent praktiskt.

Utan att ha som ambition att låta som huge, så är det fan ett svårt jobb att ha elitseriens näst lägsta budget i en ort som inte drar till sig spelare självmant och med ett vikande publikunderlag att locka till sig spelare av den högsta kalibern. Och när dessutom ahnelöv som är den bäst betalda inte kunnat spela förrän de senaste matcherna så är det rätt tungt, vi har inte råd med sånt.

Så skippa flosklerna, sätt dig in i marknaden och förutsättningarna och kom med nåt konkret och inte bara floskler som varje jävla troll till supporter utan kunskap kommer dragandes med vid motgång.
Kommentera

Sv: Silly season

Steken84: Man slutade väl på allvar satsa på juniorer redan runt Bäckman-tiden? Guldet bärgades när vi hade Källström som tyckte att de treårsavtal som skrivits på logerna skulle räknas bara på år 1, vilket gjorde att man fick väldigt hög omsättning och fick betala massor av skatt det året för att sedan ha mycket mindre pengar år två och tre. Man blev stora på sig och administrationen växte, vilket man betalat av i många år.

När vi - äntligen - slutat gå fem miljoner back per säsong så kommer stekare och gnäller som fan på att vi har ett dåligt lag. Ja, tyvärr. Vi lider som bara den av att inte haft en bra juniorverksamhet på väldigt länge, på att vi nu tagit ansvar för ekonomin och för att vi håller till i den - förutom Leksand som dock har många städer runt om - håller till i den minsta staden av alla SHL-lag.

Det där jättegnället skulle kommit flera år tidigare när vi levde över våra tillgångar...

Kommentera