1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482183 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1646524

Sv: Silly season

Steken84: Tycker man inte att Ullmark var en spetsspelare sett till förra säsongen så är man helt enkelt ute och cyklar. Det känns lite som att du och Brett är det där två gubbarna på balkongen i Mupparna...

Och. Jag tycker inte att Svartvadet lyckats särskilt bra, men att hela tiden jämföra oss med lag som antingen har mycket mer pengar eller som väljer att spendera de pengar de inte budgeterat för är inte riktigt rättvist.

Visst finns det pengar kvar, men oavsettt vad Svarten gör så blir det fel. Köper han en dyr spelare som inte lyckas är det katastrof, men köper han en billig spelare som inte lyckas så blir det nog ännu mer gnäll. Vi borde kanske istället fråga oss varför inte spelare lyckas så bra hos oss. Hur kommer det sig att en medelmåtta som Ritola hos oss blir en stjärna i Leksand?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season

J F K:

Jag citerar JFK. "Hur kommer det sig att en medelmåtta som Ritola hos oss blir en stjärna i Leksand?"

Det är den enda fråga som behöver ställas, och behöver bli besvarad. Vad gör vi för fel?

Kommentera

Sv: Silly season

J F K:

Det enda jag har att gå på är de officiella uttalandena från bland annat Charlotte Gustavsson, som gick ut i media och sade att spelarbudgen är oförändrad ifjol. Hade hon sagt "Näslund överskred den rejält och därför måste vi vara med försiktiga i år" hade det varit en sak. Men det sade hon inte. Hon sade att Svartvadet har precis lika mycket pengar att röra sig med som Näslund hade ifjol.

Och även om han nu har hälften så mycket pengar som ifjol, så utgår jag ifrån att han hade kännedom om detta innan han accepterade jobbet. Det är som om en kock skulle börja jobba på McDonalds och sedan klagar över att han bara får laga skräpmat.

Vidare var Svartvadets uppträdande vid Brashear-värvningen under all kritik. Jag struntar fullständigt ifall det var Peter som drog hit honom helt på egen hand, man får för tusan svälja stoltheten och försöka göra ett engagerat intryck ändå.

Sedan har vi hela soppan med att Anders och Per säger helt olika saker i media. 

Men du har helt rätt i att Svartvadet inte kan göra rätt. Och det beror på att hans felbeslut har orsakat en så pass stor skada att blir i princip omöjligt att reparera förtroendet. På ett normalt företag hade han givetvis blivit entledigad för längesedan. Jämför till exempel med Färjestad, där Jörgen Jönsson självmant klev av redan 15:e oktober efter en dålig start med följande motivering:

– Jag har haft världens bästa jobb och vet inte om jag gör rätt som tar det här beslutet, men jobbet har varit tuffare än jag trodde från början och det har påverkat mig negativt, säger Jönsson till klubbens hemsida. 

Eftersom Svartvadet inte tycks vara sugen på att kliva av själv, hoppas jag fortfarande på en lösning där Forsberg x2 utnyttjar sina kontakter för att rädda säsongen, så får Svartvadet pyssla med logistikfrågor och dylikt.

Det må låta gnälligt, men valfri managementkonsult skulle förmodligen resonera precis likadant.

Kommentera

Sv: Silly season
Tycker Svartvadet skall ha beröm för denna värvning iaf. Här har det garanterat funnits andra intressenter som vi slagit.
Kommentera