1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482936 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1660368

Sv: Apropå ingenting...

Dusan Umicevic, journalist SVT, pratar om Foppa i dagens Di.

1. "Foppa" är den enda personen som jag någonsin har idoliserat och han höll högsta nivån genom tiderna. Han var bättre än Wayne Gretzky, bättre än Mario Lemieux, bättre än Crosby är idag. Hockeyn har inte blivit så mycket bättre jämfört med "Foppas" tid. Hans toppar var till och med högre än de är idag.
Peter Forsberg förenade egenskapen att läsa spelet flera steg i förväg, en grym fysik och en grinighet som han använde på helt rätt sätt. Om han avvaktade utvisning åkte han och provocerade motspelaren så att denne åkte ut för roughing. Han var en extremt smart lagspelare och klev alltid fram när det behövdes. Idag är hockeyspelare fina, välkammade, välutbildade killar. Förr behövde de, som någon sa, nästan vara ligister.

2. Pappan Kent Forsberg tränade "Foppa" i både ungdomen och i klubblag. Det är i många fall negativt: gruppen får svårt att acceptera det och misstänker att spelaren blir favoriserad. Men Peter Forsberg var så överlägset bäst att ingen ens hade en tanke på det. Ordet nepotism användes aldrig.

3. Det speciella med "Foppa" är att han skapade farligheter i vartenda byte. När han var som bäst, i 27-årsåldern, blev kaos i försvarszon varje gång han var på is. Peter Forsberg var i total avsaknad av självinsikt, men - han tyckte alltid att han var sämst på plan. Hävdade själv att han sköt dåligt och bad om ursäkt, men det behövdes inte när man gjort tre mål och en assist under en match..
Vi får aldrig se en sådan spelare igen..

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
S-vikaren:det kommer komma en sån spelare som foppa fast om kanske några år ingen är i närheten  av den kalibern nu som han var när han till exempel var som bäst.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
S-vikaren:Nu tror jag att du har drogat dig för mycket i kväll! Du måste inta liggläge nu!  Tycker du att detta är riktigt, det bästa...de finns andra spelare  som är,  o har varit i den nivån som denne man har presterat!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
S-vikaren: Amen!
Kommentera