1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481549 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1676805

Sv: Truppen 15/16

NuMo:

Ja, jag håller ju med dig egentligen. Det känns ganska opassionerat när en tränare har representerat hälften av klubbarna i serien. Samma sak med spelare för delen.

Men frågan är, vill vi verkligen ha hit en kanadensare som stannar i max två säsonger? Namnet må vara nytt och spännande, men problemen kvarstår egentligen. Att tränaren kommer till MoDo gör att utföra sitt jobb, inte för att älskar staden eller brinner för klubben. Spelar det då egentligen någon roll om det är Roger Melin eller Larry Huras? Jag tvivlar, även om det sistnämnda namnet såklart är coolare.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Truppen 15/16

Bad_Brett:

 

Jag skulle verkligen inte ha något emot att ha en tränare från området med sant Modo-hjärta som ger klubben framgångar i 20 år liks Sir Alex Furguson.

 

Frågan är om "Jante" skulle tillåta det? Det är svårt att bli profet i sitt eget land.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Truppen 15/16

Bad_Brett:

Jag håller med. En svensk tränare kan elitserien. En kanadick vet inte riktigt vad som funkar här. Uffe Samuelsson hade problem med det, och han är ändå svensk...

Det är som i arbetslivet. Ju längre man gjort en sak, desto bättre kan man den. 

Vill man ha en tränare som sätter ett grundspel som man kan bygga på i många år så är det bättre men en erfaren svensk sådan. Med facit i hand så är Leffe Boork den bästa tränare vi haft. Utan honom hade framgångarna under de kommande 10 åren aldrig hänt. Han satte ett spelsystem som alla tränare fram till och med Pirro kunde bygga på. Sen slog Brithen sönder det och det var synd. 

Kommentera

Sv: Truppen 15/16
Bad_Brett:  I den situation som modo är handlar det om lite grann om att sätta grunden och stabiliteten än en gång. Sedan får man gå vidare därifrån. Om det är en kanadick eller melin som utför den uppgiften spelar ingen roll. Om det sedan misslyckas med saker och ting efter det att en sån tränare lämnat klubben sitter problemet hos gm som inte har förutseendet att se vad som behövs vidare.  Jag vet att en del blir oerhört provocerad av att man tar saik som exempel men gör det ändå. Saik har haft säcken, perra mfl som man plockat in i rätt läge för att det var vad klubben behvde just då för att ta nästa steg mot ett långsiktigt mål.

Redigerad kommentar

Kommentera