1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482869 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1711989

Sv: Apropå ingenting...
Monno:

Håller med om det. Det var väl även han som gjorde intervjun med Anders Forsberg. Även den mycket bra och läsvärd. Tror nog vi har förhållandevis hockeykunniga journalister här i trakten.

Jag saknar dock personer som kan sätta in ishockeyn i ett större sammanhang. Det är i och för sig inget lokalt problem utan något hela hockeysverige och kanske hela hockeyvärlden saknar.

Det behövs en ishockeyns Erik Niva. Skulle gärna se att denne dök upp i Ö-vik.

Kanske beror detta på att hockeyn är är olik fotbollen. Tittar man på hockeyn i t ex Stockholm är den till viss del en överklassport. Om inte annat kunde man se det när TV-puckslutspelet spelades i Ö-vik där Porsche Cayenne-SUV:arna stod uppradade på parkeringen när Stockholm spelade.

Fotbollen så mycket större och är mer invävd i kulturen runt omkring i världen jämfört med hockey. Kanske beror detta också på NHL:s påverkan där det mer är mer business än många delar av fotbollen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
hellge: roligt att du nämner Niva, är själv inte speciellt intresserad av fotboll men missar aldrig en krönika av honom.
Hann reportage är fantastisk läsning, djuplodande med en förmåga att få det personligt och nära, och vid läsning hör jag nästan hans släpande lugna norrländska i huvudet.
Få journalister har en så tydlig identitet som honom.
Kommentera