1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481038 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1716405

Växjö lakers-Modo hockey 15-12-26
LÖRDAG 12 DEC
2
5
SLUT
LÖRDAG 26 DEC
0
0
18:30
BILJETTER
HERR
DAM
JUNIOR
UNGDOM
PARTNER
OM OSS
SUPPORTRAR
FJÄLLRÄVEN CENTER
MEDIA

Foto: ANNA-LENA BERGQVIST / Bildbyrån
Andreas Johansson inför bortamötet mot Växjö Lakers
Publicerad: 2015-12-25 19:45

Julfirandet är över för den här gången och nu väntar en matchintensiv period i mellandagarna där MODO Hockey spelar tre matcher på fem dagar. De två första matcherna spelas på bortaplan och först ut är mötet mot Växjö Lakers i Vida Arena den 26 december.
MODO Hockey tränade sent på juldagens eftermiddag efter några dagars träningsledighet. Dessförinnan körde laget tuff träning med intensiva pass, vilket var planerat sedan lång tid tillbaka.
– Alla lag brukar säga att de kört riktigt hårt, men visst hade vi flera rejält intensiva pass. Men det följdes även upp av en lång vila och jag tror mycket på att de passen vi körde då kan komma till nytta nu när matcherna kommer igång igen. Spelarna såg pigga ut idag på is och har varit lediga för återhämtning efter träningsperioden, säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson och fortsätter:
– Vi är alla väldigt laddade för matcherna som väntar och jag kan bara gå till mig själv och säga att det varit svårt att koppla av den här julen med tanke på den uppgift som nu väntar oss. Jag ser det dock enbart som positivt att vi är sugna på att spela matcher igen. Man kan prata om jul och nyår som trevligt och härligt, men vi har en uppgift just nu att vinna hockeymatcher och det är det viktigaste för oss oavsett vilken tid på året det är. Med det sagt ska det bli riktigt skönt att komma igång igen.
"Många onödiga utvisningar senast i Vida Arena"
MODO Hockey har drabbat samman med de regerande mästarna Växjö Lakers två gånger den här säsongen där smålänningarna tagit hand om samtliga poäng så här långt. I det senaste mötet, som slutade 3-2 i Vida Arena, stod Andreas Johansson i båset och minns matchen som en tät och jämn tillställning.
– Vi spelade ett bra försvarsspel där senast men drog på oss många onödiga utvisningar i den matchen där vi hade ledningen med 2-0. De hade många chanser och skott på mål men egentligen få farligheter när vi höll dem utanför oss, säger Johansson men konstaterar:
– Den matchen var längesedan och det är helt nya förutsättningar inför mötet på lördag.
För MODO Hockey blev avslutningen innan juluppehållet inte det laget hade siktat på när dubbelmötena med Luleå Hockey och Malmö Redhawks slutade med noll inspelade poäng.Det agerade vi ut innan vi gick in i träningsperioden inför julen, så det är lagt till handlingarna. Det är klart att vi gick igenom det då med rejäla analyser men sedan släppte vi det och ser bara framåt från det läge vi befinner oss i. De matcherna och resultaten är ingenting som hänger kvar på något sätt nu inför matcherna i mellandagarna.
Läget i laget inför två väntande bortamatcher
MODO Hockey åker på en två matcher lång roadtrip med två målvakter, åtta backar samt tretton forwards. Carl Grundström spelar JVM med start 26 december och är därmed inte med i truppen. Med på resan är skadade Byron Ritchie samt Nichlas Torp, men ingen av dessa är aktuell för spel i matcherna.
– Vi har förhoppningar på att Nichlas Torp snart ska vara tillbaka och han är med och åker skridskor på träningarna. Både Ritchie och Torp följer med för att de dels ska kunna träna och få behandlingar men även för att vi vill att alla ska vara med på resan.
Efter matchen i Växjö stannar MODO Hockey över natten för att på söndag träna i Växjö innan bussresa till Örebro för match den 28 december. Direkt efter den matchen åker laget tillbaka till Örnsköldsvik för mötet mot Luleå Hockey 30 december.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Växjö lakers-Modo hockey 15-12-26
Ben Perrault:
Vad ska vi där och göra?
Bättre och lämna wo, slipper vi utgiften för resa och hotell
Kommentera

Sv: Växjö lakers-Modo hockey 15-12-26
Men va fan Ben Perrault!

Du måste ha radbrytning vid nytt stycke :)

För övrig har vi ju haft jättelätt för Växjö borta, jätte
Kommentera