1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481105 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1718718

MoDo - Skellefteå, LÖRDAG 9 JANUARI 16:00
Möten mot topplag i SHL 2015/2016 avlöser varandra för MODO Hockey när Skellefteå AIK gästar Fjällräven Center på lördag 16:00 för lagens första möte i Örnsköldsvik den här säsongen. Det väntas mycket publik till matchen vilket är någonting som MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson ser som en extra krydda inför den stundande utmaningen.

– Det är väldig kul att det väntas mycket folk och det är så vi vill ha det. Det är varje atlets dröm att få spela inför fullt hus och att få njuta av den känslan. Stödet från supportrarna är viktigt för oss och det märks verkligen i matcherna när hemmalaget har publiken på sin sida, säger Andreas Johansson och konstaterar:

– Jag hoppas att alla på läktarna är rejält laddade för nedsläpp 16:00. Då ska vi tillsammans lyfta Fjällräven Center tack vare ett jäkla drag.

MODO Hockey kommer senast från seger över serieledande Frölunda på bortaplan där matchen slutade 3-4 efter att Gustav Possler svarat för den matchvinnande målet. Det var andra matchen i rad som Possler svarade för mål och den tredje raka som forwarden gjorde poäng i.

– Den matchen var då och det var saker som vi gjorde bra som gjorde att vi kunde vinna matchen och det var saker som vi gjorde mindre bra. Vi har snackat igenom och analyserat båda sidorna men konstaterat att den prestationen vi svarade för då inte kommer att räcka till seger i mötet mot Skellefteå imorgon, säger Andreas Johanssn och fortsätter:

– En av sakerna vi pratat om är att sluta dra på oss onödiga utvisningar och att spela på en hög nivå rakt igenom matchens 60 minuter. Har man tagit momentum i matchen är det väldigt onödigt att bjuda in motståndarna i matchen på ren dumhet.

"Krävs maximalt fokus och diciplin"

MODO Hockey tar emot Skellefteå AIK på hemmaplan för första gången den här säsongen. Lagen har mötts en gång tidigare och då i Skellefteå Kraft Arena där matchen slutade 5-3 efter att det sista målet föll i öppen kasse. Det mötet skedde för över två månader sedan. Skellefteå AIK kommer till match med en riktigt vass formkurva då laget vunnit 9 av de 10 senaste matcherna och senast kommer från seger över Brynäs.

– Mot Skellefteå krävs det att vi spelar med maximalt fokus och diciplin hela matchen. Vi kan lira hockey med alla och vi kan prestera bra matcher mot alla men det krävs att samtliga i laget ligger så nära en hundraprocentig prestation sett över hela matchen för att vi ska kunna slå Skellefteå.

Per-Åge Skröder har svarat för mål i två raka matcher och närmar sig en tjusig milstolpe då det återstår tre mål innan Skröder svarat för 200 mål i MODO-tröjan. Skröder har kamperat ihop med Maxim Lapierre och Bill Thomas de fyra senaste matcherna.

– Den kedjan är en som ska prestera och leverera och får de tid att tillsammans spela ihop sig så kommer kemin. Jag tycker att de tränade bra under träningsveckan innan jul och det syntes då att de hade något på gång. Vi behöver en fortsatt bra prestation från dem, säger Johansson och fortsätter:

– I den senaste matchen var alla spelare bra, Carl Grundström kom tillbaka och kan systemet och hur vi spelar så det går snabbt att fasa in honom igen efter JVM-turneringen.

Läget i laget

Två spelare är på skadelistan för MODO Hockey, men i övrigt är alla spelare tillgängliga för match.

– Nichlas Torp är på väg tillbaka och det är inte långt kvar för honom. Byron Ritchie är på is och jag tycker att det ser bra ut även för honom, säger Johansson och fortsätter:

– Dennis Persson är åter efter sjukdom och vi har därför åtta backar friska, vilket naturligtvis är bra. Jesper Lindgren är här och tränar med oss och behöver spela matcher, vilket han får med både J20 och Björklöven.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Skellefteå, LÖRDAG 9 JANUARI 16:00
Om det är någon som tror och hoppas på seger imorn så ska jag genast ta ur er dessa villfarelser.

Segern mot Frölunda var inget annat än att tre turmål hopade sig i en och samma match. Det var egentligen bara Skröders mål som var ett riktigt hockeymål och som tillkom genom skicklighet. Resten var tur och slump. Tur och slump

Jag menar pucken damp ner på Posslers blad efter att två Frölundaspelare klantigt kolliderat. Han gjorde ingen prestation. Pucken bara låg där fyra meter från målet, mitt framför keepern.

För att inte tala om Welchs mål. Jag lovar att skulle han kunna slå en tio miljon lika puckar utan att de skulle går in på det där sättet.

Sedan hade vi Öbergs mål. Även det flax. Att Frölundabacken skulle stupa som han gjorde händer också ytters sällan. Domaren kunde nästan ta för diving.

Ett annat argument för att detta bara var tur är skotten. 37-14. Att bara får iväg 14 skott visar på svaghet

Nej, gott folk. Det blir förlust. Klar förlust. Ska vi gissa att det är avgjort efter första? Matchen slutar 1-6.
Kommentera