1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482667 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1733902

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Ja min teori är att spelare är "valpiga" i det skede de byter upp en nivå, från allsv. till SHL, från juniornivå till SHL, från SHL till NHL/KHL särskilt om tar det steg i någorlunda låg ålder 21-22 och neråt, man behöver helt enkelt en anpassningsperiod. Inget onormalt i det, dessutom så har Modo gått dåligt som lag, kan inte se att de "yngres" prestation på något sätt gjort laget som helhet sämre(snarare tvärtom, åtminstone i perioder).

De yngre spelarna som tar klivet upp har väl troligen haft ett par tränare på vägen upp hockeygym/J18/J20, alla deras tränare borde väl på något sätt vara ansvariga för den produkt som sedan slussas upp i a-laget, att enkom mena att 2 st är ansvariga för spelarna är "dåligt utbildade" låter som en lite väl enkel lösning. Du hade synpunkter på att någon kommenterade Skröder och var negativ till honom, din hetsjakt på Gradin slår det med hästlängder:)

Slutligen finns det säkert saker som kan göras bättre i ungdomsverksamheten, men då handlar nog om ett helhetsperspektiv som måste ses över. Exempelvis vilka fysiska krav ställer vi på spelarna, hur skall kosten skötas, vilken karaktär förväntas man visa på "isen", "omklädningsrummet" och "utanför isen", osv osv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Du är välkommen ned och kolla på A-juniorernas matcher så skulle du förstå.

Kost, fysisk träning och så vidare tror jag sköts bra. Det som verkligen inte fungerar och som inte fungerat på många år är att utbilda spelarna för den taktiska nivå som krävs. Gradin är långt ifrån ansvarig. I år är han andratränare bakom Höken i A-jun och kom dessutom in rätt sent...

Men, som sagt. Har du inte sett A-jun spela så blir det kanske svårt att övertyga dig, men studerar du dem så år jag övertygad om att du också kommet till slutsatsen att man saknar den taktiska och disciplinära skolning som behövs. Vi ser rögle, djurgården, Skellefteå och Brynäs prova väldigt unga spelare. Våra så unga spelare är inte redo och jag undrar varför...

Men, pratar vi Possler, Olofsson, Carlsson osv så handlar det om spelare som inte är juniorer längre..

Ja, många av våra yngre spelare är bra, men det bör de kunna vara. När de kom fram var vi två år på raken i semifinal med både a och B-juniorerna.
Kommentera