1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480950 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1744274

Sv: Silly season
Sawchuk: Modo behöver precis som alla lag från HA hitta otippade guldkorn för att kunna gå upp till SHL, men att värva från Norge, Danmark, AHL, Finland, etc kan lika gärna leda till SHL som till div 1. Modo har dessutom precis åkt ut och tappat hela sin stomme. Visst delar kan behållas om Hedman, Ritchie och någon till skriver på, men det kommer behövas plockas in minst 15 spelare utifrån för att få ihop ett lag, och då är det extremt riskabelt att bara värva okända små spelare och hoppas på att de fungerar i spelsystemet som bedrivs i HA. Bara för att man gör poäng i utlandet finns det ingen garanti för att det fungerar i HA, då spelsystem etc skiljer sig markant. Det behövs några för nivån beprövade kort för att få stabilitet i lagbygget och göra sponsorer mindre nervösa. Det är här en värvning som Björklund kommer in i bilden. Modo vet att han levererar 30poäng/säsong. En värvning från AHL kan lika gärna ge 5 som 50 för samma lön.

Att beskriva BIK Karlskoga som ett hyfsat allsvenskt lag, är lite missvisande, BIK Karlskoga är ett av topplagen år efter år, med slutplaceringarna 3, 4, 4, 5, 5 de senaste 5 säsongerna, och Modo kommer troligtvis inte åka ner och ta några lätta poäng i Karlskoga. Satsar Modo på att komma topp 8 kommande säsong så borde väl en bra stomme byggas utifrån andra Allsvenska topplags topp 6 spelare.
Att konkurrera med SHL klubbar är som du säger säkert möjligt om Modo kan locka med annat än pengar. Speltid, bra utbildning etc, men då Modo kom in så sent på marknaden och känslan man fått av Svartens förberedelsen till en eventuell degradering känns extremt dålig, är de hittills invärvade spelarna över förväntan. Marcus Nilsson och Gustav Thorells kontrakt blev offentliggjorda så tidigt att de troligtvis har precis som VO skrivit på långt innan Modos serietillhörighet var bestämd, och då är det svårt att värva spelare.

Med detta sagt så har du många poänger i de du säger, det finns guldkorn på andra sidan Atlanten och i andra ligor, och för att Modo ska ta sig tillbaka till SHL måste det våga chansas och träffa rätt! Björklund kommer absolut inte ensam leda Modo tillbaka till SHL, men med en stabil 30p spelare i truppen kan man chansa lite mer med topp 6 spelarna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Mittnamn:

Väl talat.

Precis som då man värvar från Allsvenskan så är ju en grundlig spelaranalys A och O även då man värvar från ligor i andra länder. Det är väldigt ofta här det brister.

Man väljer att använda sig av agenter för att fylla sina trupper istället för att ha en egen scoutingverksamhet värd namnet. Agenter är bara ett telefonsamtal iväg medan scouting tar tid och kräver mycket mer. Det är dock inte slumpen att vissa klubbar lyckas mycket bättre än andra med sina nyförvärv.

I slutändan är bra scouting det som ger mest poäng för pengarna.

Jag hoppas att Modo verkligen har en plan för deras nyförvärv och inte bara kör på att " Den där Björklund är ju rightare och har gjort en hel del poäng så han tar vi " För är det så så kan vi lika gärna plocka in Conny Strömberg också, han har ju ändå snittat en poäng per match i Allsvenskan.
Kommentera