1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481587 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1744711

Sv: Silly season
Rytter:

Om vi tittar på toppspelarna i Allsvenskan nu så är väl i princip 90% på väg till klubbar högre upp i systemet.

Detta bevisar bara hur otroligt svårt det är att bygga långsiktigt på det sportsliga planet i Allsvenskan. Att Dahlen stannade i Timrå var så oväntat att det skrevs i riksmedia om det.

Varje år Modo gör en bra säsong utan att gå upp så kommer man att få bygga ett till stora delar nytt lag. Det är så det ser ut och det måste man förhålla sig till. Modo kommer inte vara nåt undantag.

Om man antar att vi åker ut i kvalet men t.e.x Tim Wahlgren och Axel Ottoson gör en jättesäsong så kommer vi självklart att tappa dem. Hur bygger man långsiktighet då?

Enda sättet att nå långsiktighet i Allsvenskan är att ha ett mediokert lag utan spets.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Sawchuk: Det är det som är nästan komiskt med alla som påstår att det är "bra att bygga om" "bygga långsiktigt" osv. Organisationen behöver byggas om, byggas långsiktigt. Det behöver man dock inte spela sig ur SHL för att göra, det blir betydligt svårare att bygga en bra organisation när man ramlat ur SHL, naturligtvis.

Men spelartruppen, vad är det för dårar som inbillar sig att Modo blir helt unik här och kan bygga långsiktigt i allsvenskan? Varför skulle genombrottsspelare stanna i Modo för att spela i allsvenskan när de inte gör det i något annat lag?
Till detta bör tilläggas att Modo hade uppenbara problem att behålla genombrottsspelare när man fortfarande spelade i SHL, varför tror någon att det skulle bli "bättre" nu? Det blir naturligtvis sämre, mycket sämre.
Undantagen vad gäller spelare som får sina genombrott i allsvenskan och gör stora säsonger för att sedan stanna kvar i sitt allsvenska lag är extremt få.
Kommentera