1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481238 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1768455

Sv: Modo - Bofors
Sven Tuta: Helt korrekt, oavsett hur skev den här bilden kan verka för er så är Modo kort ett företag i underhållningsindustrin. Det handlar om att leverera värde till aktieägarna (Läs "supportrar"). Det finns intressenter av "investerare" (Läs: Fans) med olika motiv till och anknytning/känsla till varumärket. För att prestera ett bra resultat måste ledningen av företaget kunna erbjuda värde för samtliga grupper. Det går inte bara leva på trogna investerare hur tråkigt det än må låta. Det går och kan fungera i en uppstart men det krävs att denna investerare är stark då - i modos fall skulle det krävas någon som vill spotta in pengar och är beredd att avkastningen kommer dröja x antal år. Men för att leva långsiktigt måste man kunna tilltala samtliga grupper. Även om vi "HARDCORE SÅ TROGNA FANS" (kul begrepp och syn på det - alla fans är viktiga ska ej kategorisera oss i olika grupper imo.). Det behövs för att varorna ska sälja och klubben ska kunna få en stabil inkomst. När en ledning misslyckas brutalt med det så måste de ersättas. I företag är det ledningen som är ytterst ansvarig.. man kan inte använda en "scapegoat" i tränaren varje gång. Den som anställer (Läs: Per Svartvadet) och bygger ihop personalen har tydligt bland annat misslyckats i sin rekrytering. Då måste det fundamentala felet i organisationen ersättas för att bygga om och inte ett av de större kugghjulen varje gång.

Nej, vägen modo som företag/hockeylag/sällskapsklubb för pensionerade hockeyspelare från öviks området - håller inte, det är en fara för klubbens vara helt och hållet. Dyra utgifter m.m. lägre och lägre publiksiffror för varje match som går. Det blir extremt svårt att budgetera på ett realistiskt sätt när de är så svajiga inkomster - vilket innebär antingen att man investerar på tok för mycket kapital eller att truppen blir för tunn och de inses senare att vi har pesetas över till panikvärvningar.

Osv. rädd för framtiden. Kontentan är att inget professionellt företag eller lag skulle tolerera sån misslyckande från en ledande post och låta hen fortsätta trots tydligt bevisad oförmåga.

Modo måste våga vara irrationella med Modo mått mätt.. Det är något som skulle vara fräscht och spännande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Bofors
atomragnar: Det ligger en hel del i det du säger.
Det gäller att bygga en bra underhållningsprodukt, och i Modos fall har man hittills misslyckats. Vem är ansvarig för det?
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
atomragnar: Det jag menar är att jag inte riktigt förstår kopplingen mellan underhållningsföretag och att man ska sparka Svartvadet. Jag kan hålla med om båda sakerna, men jag förstår alltså inte vad den sportsliga ledningen har med den kommersiella biten att göra. Varför publiksiffror skulle styra om vi ska göra oss av med sportchefen eller inte. För mig är det två olika frågor som - förvisso har vissa beröringspunkter såsom ett bra arbete med laget ger mer publik - inte har särskilt mycket med varandra och ska inte ha med varandra att göra.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
atomragnar: Jag förstår inte hur du får ihop det där. Självklart måste vi ha en fungerade sportslig styrning, men vad handlar resten om? Ska vi anställa clownen mannen som sportchef för att ta ett nytt och spännande grepp?

För mig har inte den sportsliga ledningen ett annat ansvar än att på kort och lång sikt skapa ett så bra lag som möjligt och gärna utveckla spelare/individer.

Allt det kommersiella tycker jag däremot inte har ett med det sportsliga att göra (mer än givetvis försöka få ihop ett bra lag/bra produkt).
Kommentera