1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479712 inlägg · 4078 ämnen

Modo - Bofors

1768492 · » Till forumet


Sv: Modo - Bofors
J F K: En framgångsrik produkt är en underhållande produkt i min värld
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
kulltorp: Jag håller inte med. Man behöver bygga en produkt som är framgångsrik. Skulle Modo spela skitrolig hockey men torskar matcherna är det sämre än ett tråkigt spel som vinner. Sedan är det upp till den andra delen av klubben att sälja in produkten.

Sedan handlar det ändå om hur det går framöver. Det är sjukt mycket kvar av säsongen, så även om det sett dåligt ut hittills kan vi kvala uppåt i vår.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
atomragnar: Det ligger en hel del i det du säger.
Det gäller att bygga en bra underhållningsprodukt, och i Modos fall har man hittills misslyckats. Vem är ansvarig för det?
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
atomragnar: Det jag menar är att jag inte riktigt förstår kopplingen mellan underhållningsföretag och att man ska sparka Svartvadet. Jag kan hålla med om båda sakerna, men jag förstår alltså inte vad den sportsliga ledningen har med den kommersiella biten att göra. Varför publiksiffror skulle styra om vi ska göra oss av med sportchefen eller inte. För mig är det två olika frågor som - förvisso har vissa beröringspunkter såsom ett bra arbete med laget ger mer publik - inte har särskilt mycket med varandra och ska inte ha med varandra att göra.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
atomragnar: Jag förstår inte hur du får ihop det där. Självklart måste vi ha en fungerade sportslig styrning, men vad handlar resten om? Ska vi anställa clownen mannen som sportchef för att ta ett nytt och spännande grepp?

För mig har inte den sportsliga ledningen ett annat ansvar än att på kort och lång sikt skapa ett så bra lag som möjligt och gärna utveckla spelare/individer.

Allt det kommersiella tycker jag däremot inte har ett med det sportsliga att göra (mer än givetvis försöka få ihop ett bra lag/bra produkt).
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Sven Tuta: Helt korrekt, oavsett hur skev den här bilden kan verka för er så är Modo kort ett företag i underhållningsindustrin. Det handlar om att leverera värde till aktieägarna (Läs "supportrar"). Det finns intressenter av "investerare" (Läs: Fans) med olika motiv till och anknytning/känsla till varumärket. För att prestera ett bra resultat måste ledningen av företaget kunna erbjuda värde för samtliga grupper. Det går inte bara leva på trogna investerare hur tråkigt det än må låta. Det går och kan fungera i en uppstart men det krävs att denna investerare är stark då - i modos fall skulle det krävas någon som vill spotta in pengar och är beredd att avkastningen kommer dröja x antal år. Men för att leva långsiktigt måste man kunna tilltala samtliga grupper. Även om vi "HARDCORE SÅ TROGNA FANS" (kul begrepp och syn på det - alla fans är viktiga ska ej kategorisera oss i olika grupper imo.). Det behövs för att varorna ska sälja och klubben ska kunna få en stabil inkomst. När en ledning misslyckas brutalt med det så måste de ersättas. I företag är det ledningen som är ytterst ansvarig.. man kan inte använda en "scapegoat" i tränaren varje gång. Den som anställer (Läs: Per Svartvadet) och bygger ihop personalen har tydligt bland annat misslyckats i sin rekrytering. Då måste det fundamentala felet i organisationen ersättas för att bygga om och inte ett av de större kugghjulen varje gång.

Nej, vägen modo som företag/hockeylag/sällskapsklubb för pensionerade hockeyspelare från öviks området - håller inte, det är en fara för klubbens vara helt och hållet. Dyra utgifter m.m. lägre och lägre publiksiffror för varje match som går. Det blir extremt svårt att budgetera på ett realistiskt sätt när de är så svajiga inkomster - vilket innebär antingen att man investerar på tok för mycket kapital eller att truppen blir för tunn och de inses senare att vi har pesetas över till panikvärvningar.

Osv. rädd för framtiden. Kontentan är att inget professionellt företag eller lag skulle tolerera sån misslyckande från en ledande post och låta hen fortsätta trots tydligt bevisad oförmåga.

Modo måste våga vara irrationella med Modo mått mätt.. Det är något som skulle vara fräscht och spännande.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
J F K: Jag har inte påstått att det bara ska vara folk utifrån, utan rätt kompetens. Sen vart den kompetensen kommer ifrån är av underordnad betydelse. Men det som varit på många poster inom Modo är just att man valt att ta någon inom organisationen (du nämnde Hinken och Alavaara). Men självklart är bästa lösningen någon från familjen, men det ska inte tummas på kompetens. Sen har vi andra faktorer att ta hänsyn till också, t.ex. kostnad. Men, du får vad du betalar för. Vad lyfter Svarten för lön för sitt jobb?
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Monno: Det var ett tag sedan vi hade Tore Erkén. Den siste ordföranden/VDn med massor av respekt och skinn på näsan.

Jag köpte verkligen inte Hinken och Alavaara, men då hade man haft framgångar (bl.a sm-guld) på juniorsidan och Hinken var tydligen oerhört omtyckt av spelarna. (Dock har jag aldrig ansett att han hade tillräckligt bra taktisk kompetens, men det tyckte jag inte om Karlin i Västervik heller så...)
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Sven Tuta: Jo men spelar väl ingen roll vem men känner och är släkt med så länge man är kompetent?
Färjestad är väl känd för en sak framförallt, inavel. Än om det kallas inte cirkel eller något i media.
Men FBK är väl en av de mest lyckade klubbarna i modern tid. Byggt på kontinuitet framför något. Det är inte välavlönade utifrån som byggt upp den klubben.
Samma med SAIK. Det är välite Bert som är utböling. Resten är från orten och brinner för hockeyn i Västerbotten och Skellefteå.

Gemensamt för dessa inavelsklubbar är dock en sak. En stark ledare. En som tar inte kompetent folk som har knytning till klubben men sen inte bangar för att styra upp skutan, ställa krav och ta lite skit.

Det Modo saknat är ju en stark ledare. En VD eller ordförande som inte hukar när det viner. Erkén var väl lite sån typ.
Men de senare åren har det varit tunt med såna. Trollsås, Byberg m.fl. känns inte som några herrar som var överdrivet orädda.
Sa Byberg ifrån när Hedberg, Näslund, Foppa, Svarten etc. Gjorde saker av kanske för stort egenintresse?
Ta bara värvningen av Hinken t.ex...
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Sven Tuta: Jag håller inte helt med. De flesta "dynastier" inom hockeyn har skett när man haft kunniga - lokalt knutna - personer på posterna. Faktum är att tittar du inom näringslivet så fungerar familjeföretag statistiskt sett mycket bättre än genomsnittsföretaget därför att man i regel har en långsiktighet som man inte har annars. Trots att man ofta ligger efter trenderna inom företagsledning och man ofta har en stelbent organisation så är resultatet hos familjeföretagen alltså klart bättre... Istället för kortsiktiga vinster och månadsrapporter kan man ta förluster ett år då det viktigaste är att företaget långsiktigt mår bra.

Tar du en tränare och en sportchef utifrån så mäts de bara på det nuvarande resultatet. En tränare/sportchef kan komma hit, skita fullständigt i att utveckla juniorer, utan istället värva in äldre spelare. Han har nästan ingenting för att satsa på juniorer då de kortsiktigt och på det sätt han bedöms på inte har något för att satsa på en 16 åring som sannolikt aldrig kommer att hinna leverera till A-laget.

Sedan handlar sportchefsjobbet om villkor som knappt är möjliga inom affärslivet. Det kräver betydligt mer än 40 timmar i veckan och det måste ske på riktigt obekväm arbetstid.

Därför satsade Lasse Johansson i Skellefteå långsiktigt och därför valde Skellefteå att satsa på Mikael Lindgren som ny sportchef. Därför hade Frölunda Lechtaler tidigare och därför har man valt Fredrik Sjöström nu. Därför har Växjö kört med Evertsson som innan sportchefsjobbet hade två år som assiterande tränare. Samtliga lag som vunnit SM-guld de senaste åren har alltså ALLA kört med den "förhatliga inaveln". (Ja, innan dess var det Brynäs som också hade en inavlad sportchef då).

Förresten. Vart har Nubben Norberg lyckats som bäst? I "sitt" Timrå eller i Frölunda?

Jag säger verkligen inte att Svartvadet är rätt eller att det är rätt i alla situationer att ta "lokala" personer, men att det finns en väldigt god anledning till att man gör så och varför det oftast är lyckosamt.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Carl Lejonkräk: Självklart överdrev jag cancerbiten. Men poängen är den samma. Modo mår just för tillfället ej bra. Stötta Modo då.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
J F K: Som Gregurt säger att Modo skall drivas som ett företag. Den person som har den bästa kompetensen skall givetvis ha jobbet. Men tyvärr är det så att "kompis" mentaliteten har fått ta överhand i vissa fall. Många gånger är det bättre med friskt blod utifrån, just för det här med inavel. Hur var det nu igen: Förvärva, förvalta, fördärva.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Gregurt: Det är rätt naivt att tro att vi inte ska ha lokal anknytning på väldigt mycket. Tvärtom brukar det vara ett framgångsrecept att använda sig av personer som trivs på orten och inte bara ser det som ett välbetalt jobb, utan snarare som ett kall. Att vi fick fram alla framgånger med 73-orna och framåt berodde då på att vi tvingades/vågade satsa lokalt på Melinder/Forsberg exempelvis.

Däremot är det inte automatiskt en framgång och det är rätt uppenbart att Svartvadet misslyckats rejält, men det innebär verkligen inte att vi inte ska använda oss av kompetent personal om den finns på orten och brinner för Modo. Samtidigt får det givetvis inte vara så att personer bara anställs för att de är lokala, utan givetvis MÅSTE de finnas kompetens också.

Hur som helst så tror jag aldrig att vi skulle överleva som förening/klubb om vi bara rekryterade allting utifrån.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
J F K:
Jag förstår inte varför lokal anknytning är så viktig , det är ju den som satt oss i denna pissiga sits.
Bättre att se det som ett företag då och sköta det därefter (utan ryggdunkar mentalitet)

Ja du säjer att han jobbar mkt , men konstigt att han aldrig gick och få tag i fjol , när det gällde värvningar osv , madhawk skrev ju tillochmed det.

Sen lyfte han en lön på ca 1 miljön ifjol åxo , nog borde man kunna locka någon hockeykunnig med den summan.

Sen pratas det om en massa linjer som ska följas , det ska vara transatlanter , grannens grabb osv , om man nu har en sån plan så ska den ju fullföljas åxo , men efter halva säsongen så är det nått nytt tänk som ska testas .....

Tycker carl lejonkräk skriver mer nyanserat om det mesta här än det flesta modoiter , egendomligt....
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Sven Tuta: Vet inte alls hur det såg ut för Svartvadet. Det är en sak med spelare och tränare, men hur det blir för andra runt laget vet jag inte.
Den här gången så är jag övertygad om att man såg sig tvungna att ha med Svartvadet i alla fall då han satt på alla kontakter osv, men med det sagt är det inte alls osannolikt att han inte får förnyat förtroende. Snarare tror jag att hans dagar är räknade.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
J F K: Till våren, går Svartens kontrakt ut då? Enligt styrelsen fanns det en plan B, men det är ju helt uppenbart att man blev tagen med byxorna nere. Spelarkontrakt är oftast skrivna för SHL spel. Men, hur formuleras kontrakten för de andra runt laget, typ Svartvadets?
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Gavelo: Det var väl Näslund som införde tänket med att spelarna ska ha allt fixat åt sig NHL style.
Det enda spelarna skulle behöva vry sig om var att spela hockey. Vilken stad dom var i var skit samma. Dom ska knappt behöva veta om dom måste ta nya kallingar eller inte, allt ska vara fixat.
Överdriver såklart, men lite så har ju tänket varit. I Hockeyallsvenskan är det helt jäkla otänkbart.
Risken är ju dock att det är någon som fixar allt åt dom fortfarande. Och hur länge har man råd med det?
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Mydar: Nej, det är inte direkt så att det dräller av kompetenta hockeykunniga personer i Övik som inte har en anknytning till Modo. Givetvis är det också väldigt bra att det finns många personer som är beredda att jobba väsentligt mer än 40-timmarsveckor och som besitter erfarenhet och kompentens.
Skellefteå, FBK och HV har väl i många och mycket satsat hemvävt de senaste åren och man kan väl inte direkt säga att det fungerat dåligt för dem hela tiden. Givetvis kan det också slå fel (kanske rätt tydligt i HV och FBK nu, men under 90- och 00-talet gick det bra), men jag tror att vi inte har mycket andra alternativ.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Carl Lejonkräk: I det här fallet är din kommentar irrelevant. Man kunde inte göra så mycket i och med att man redan var så långt efter alla andra allsvenska lag tidsmässigt. Att göra sig av med Svartvadet (och jag vet inte vilka andra du syftar på) i det skedet hade satt oss i en ännu sämre position.

Nu vet jag inte om spelare som Karlkvist, Björklund, Edblom, Molin, Paris och Rundqvist exempelvis är så sjukt dåliga värvningar heller.
Visst har Paris underpresterat någonting oerhört, men det var nog svårt att förutse med tanke på att alla som ska kunna saker hyllade värvningen.

Nu är jag rätt övertygad om att det kommer att bli förändringar till våren.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Carl Lejonkräk: som jag ser det så tror jag det mycket svårt att storstäda i denna förening, ungefär som att man skulle storstäda ut ö-vik, eller storstäda i juniorleden. Det är väl dessa herrar som är Modo Hockey sen roterar de bara i sina roller. De sitter inte bara i samma båt, de bor i samma stad.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Carl Lejonkräk:
Man började iaf med att byta ut några i styrelsen, vilket är ett steg i den riktningen. Återstår att se om det händer något i den sportsliga ledningen till våren, PS kontrakt går väl ut till våren.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Sven Tuta: " När man nu fick chansen att verkligen totalstäda, varför gjorde man inte det?"

Klassiskt, det städas inte eftersom att alla håller varandra om ryggen. De styrande sitter i samma båt och de vill klamra sig fast vid makten.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Sven Tuta: Problemet är att det inte alls fanns tid att städa. Att börja om från noll efter degraderingen var inte ett alternativ. Att man tog in sportrådet var också efter att det mesta var gjort kotraktsmässigt. Inte förrän till våren kan man städa.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Gregurt: Du har rätt i "inavelstänket". När man nu fick chansen att verkligen totalstäda, varför gjorde man inte det? Att ha f.d. spelare som inte är byxade för uppgiften är så in i helsicke stort tjänstefel. Det är inte bara "grannens grabb" i denna förening, utan också "kompis kompis" tänk.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
J F K:
Jag vet inte hur väl du känner svartvadet pga din extremt milda kritik du riktat mot han , men ni kanske är kompisar helt enkelt.
Eller så sitter du i styrelsen själv.

Du har ju svingat rätt rejält mot af,huras, nickdockerna tidigare , men svartvadet verkar ju gå fri , trots att det är han som anställt dom.
Bara för att du är en duktig hockeyspelare gör det inte han bra som gm.
Men det är klart hela Modo verkar ju gå på gamla meriter så förvånad är jag inte.

Hur ska du få spelarna och ta ansvar när inte svartvadet gör det?

När öa intervjua han efter säsongen om han kände sej manad att fortsätta som gm för Modo , satt han helt ihopsjunken , lät alldeles utråkad .
Men han "brann" ju för uppgiften.......suck

Vi har ju gått igenom massvis med tränare , som misslyckas , men visst tillslut lär han väl anställa någon som kanske duger till , frågan är väl bara vilken division vi spelar i då.

Sen ogillar jag även det här konceptet när det är kompis gäng som sitter i styrelsen och håller varandra om ryggen , den förändring som gjordes är ju inte tillräcklig.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
WarEvryPractice: Haha exakt
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
WarEvryPractice: En sak som AJ lyckats med är just War Every Practice". Man tränar mycket hårdare under honom än under hans föregångare. Givetvis är inte den fysiska konditionen det enda som krävs för ett lag ska prestera bättre, men den biten känns oerhört mycket bättre än tidigare.
Vad jag som sagt haft som klagomål på AJ är att spelarna verkar mycket mer rädda för att förlora än att de vill vinna. Man åker omkring och funderar istället för att blåsa på och det blir krampaktigt och dåligt.

Faktum är att AIKs spel igår påminde oerhört mycket om Modos... Samma krampaktighet. Samma dräll med pucken på fel ställen och samma rädsla för att spela ut riktigt. Detta med ett på papperet riktigt bra lag och med samma ledarstab. Det är inte så jäkla lätt det där.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Gavelo: yep, bättre scouting och sedan "War Every Practice" !
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
J F K: Håller med dig där!

Sen har jag hört en del om att spelarna blir väldigt bekväma i Modo, klubben är i framkant vad det gäller att agera proffisionellt, spelarna får bostäder, bilar, etc etc, det blir nästan ett litet daltande från första dag ist för att man får förtjäna sin lyx om du/ni hajar hur jag menar.
Att vara proffisionell är inget fel alls men spelarna måste leverera för laget om man skall bli berättigad med flotta fördelar, många har kommit hit på fina kontrakt och åkt räkmacka en säsong för att sen dra vidare. (Kan ju naturligtvis bero en del på dålig scouting också)
Jag hoppas att denna "grannensGrabb" kommer få de framtida spelarna att förstå hur viktigt det är att tävla varenda dag,sätta laget före jaget, att vilja utvecklas och vilja vinna till varje pris!
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Dexter : Att sparka Svartvadet nu ger inte särskilt mycket mer än ytterligare en lönepost. Jag håller med om att han inte bör få förtroende att bygga laget inför nästa säsong, men det finns inte mycket pengar att röra sig med så att då ta in en ny sportchef som måste trolla med knäna utan budget tror jag inte gör årets lag mycket bättre.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Carl Lejonkräk: Det största problemet har väl ändå varit tränarsidan. Rindell, Horava, AF och Perra var ingen tränare som man kunnat bygga långsiktigt på. Jag tror inte att det var en tillfällighet att man var lyckosamma under Samuelsson, för han var den enda i den tränarkonstellationen som fått spelarna att prestera och satt press på dem. Han fick till och med Schremp att vara rätt ok som sedan nästan floppade i Skellefteå.

Visst har det värvats dåligt, men mycket av det som värvats dåligt tror jag hade presterat mycket bättre med en tränarstab som kunnat utnyttja dem.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Dexter : Jobbig sits bara att långsiktigeten börjar gälla när Svartvadet och AJ är vid rodret.
Synd som sjutton att mackan slutade för han hade en enorm potential, sen tror jag att Anders Forsberg skulle kunna bli en bra sportchef också.
Perra hade ju varit en bra förlängning också efter att han räddat Modo kvar för ett par säsonger sedan.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Dexter : klockrent.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Dexter :
Sparka AJ 10 matcher in i säsongen.... Det skulle vara att fortsätta på den väg som lett oss hit. Utbudet tränare är dessutom tämligen begränsat vid den här tiden på säsongen.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Amitiel: De har försökt bygga om på lång sikt väldigt många gånger nu, så ofta som ni dragit det där kortet. Väldigt problematiskt om supportrar inte kan erkänna att Modo har underpresterat hittils.

Bisarrt för övrigt att det redan talas om att sparka AJ. Nej, Svartvadet är den som ska sparkas och som borde ha fått sparken för längesedan.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
J F K: Modo på den tiden var som på en annan planet. Jag tror inte vi ska lägga ngn jämförelse mot den tiden, även om det inte var jättelänge sen.
Modo var i ett stim då och det mesta blev bra.
Det är väl dit Modo ska försöka sikta igen. Men jag tror inte man kommer dit med den ledning som styr föreningen idag. Ngt är fel.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
kulltorp: När de spelarna jag listade plockades upp var det så att pressen lades på dem. Dvs, precis på det sätt du inte tror är bra för att utveckla spelare.

Nu tror jag inte att alla fall är likadana. Vissa pallat inte pressen, medan vissa som Foppa, Macke, Wernblom och de övriga utvecklas än mer.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
J F K: What? :-)
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
kulltorp: dubbar nog rätt. Foppa, Macke, Wernblom, timander, Sundström, svartvadet, Anders Eriksson, Hasse Jonsson, Anders söderberg med flera utvecklades genom att lägga pressen på dem för att då hade vi inte råd med annan spets. Det blev väl inte då lyckat.?
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Petey21: Skitsvårt att veta hur laget egentligen står sig mot andra trupper i denna serie. Kolla på Västervik eller Pantern eller Tingsryd för den delen och jämför dessa trupper med Modos.
Jag tror absolut att Modo har chans på topp 5-6 i alla fall med sin trupp men tiden rinner iväg, nåt måste göras för att få igån maskineriet. Nytt spelsystem kanske och en hjälpande hand i båset tillsammans med något nytt i truppen kanske?
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Knerten:

Lättaste är väl att folk istället anpassar förväntningar efter att dom inte försöker ta sig upp till SHL direkt, utan dom försöker på längd bygga om och göra det rätt, det är återväxten inte återtåget.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Petey21: Puff Uffe tog in sin son, marckus spendera budget, steen va ensam, marckus bet inge skatt, men tror på ovan där, Foppa har ont, vem kan begära att Svarten ska börja producera framtid i nutid pga dåtid..
Att en förening tappar all respekt på högmod, de e lågt..;)
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Köper inte alls resonemanget om AJ, och heller inte att vissa fortfarande ältar det där med trötta amerikaner. Nu är vi där vi är, och oavsett om alla licensierade amerikanska spelare genom historien spelat i Modo tidigare spelar det ingen roll, det påverkar inte ÅRETS lag och den dåliga tabellplaceringen just nu, då man knappt har några amerikaner alls i laget.

Och gällande AJ, vad ska han göra? Ingen coach i världen kan inte tälja guld av gråsten, och lagbygget som sådant håller inte. Hade man fått behålla laget från förra året hade man varit ett topplag, men när i princip hela laget försvann och har ersatts av diverse oprövade juniorspelare som knappt spelat i seniorlaget samt en handfull allsvenska spelare, vad förväntar sig folk?

Bara för att det står Modo på tröjorna betyder det inte att det bara är att spela som ett SHL-lag som leker lite i en underlägsen liga en säsong, som senast man åkte ut och behöll i princip hela laget. Det är en blandning av oerfarna juniorer och allsvenska spelare som aldrig spelat ihop, och att då tro att man kan bli ett topplag när de andra lagen inte hade en bråkdel så stor spelaromsättning är minst sagt naivt och blåögt.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Nucky: Men att lyfta upp juniorer och lägga den pressen på dem, tycker jag inte är ett bra system att utveckla juniorer upp i A-lags nivå.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Carl Lejonkräk: Nja. Svartvadet skulle inte nödvändigtvis coacha. Snarare pusha på och vara entusiastisk. Ditt resonemang håller jag med om ifall det vore för eb större/annan roll, men nu är det mer energi och erfarenhet vi pratar om.

Ser aik och de påminner om Modo något oerhört...
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Knerten: Tror inte vi behöver kicka AJ , om några förluster till, går han frivilligt.
Vi är redan nu ett cementerat bottenlag, bara två teams som har sämre poäng än oss.
Bedrövligt!!!
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Knerten: Alltså nån form av erfarenhet behövs för att vara tränare på denna nivå. Det räcker väl att Svartvadet började helt grön som sportchef och vi såg ju hur det gick. Ska nån in och hjälpa till i båset så måste det ju vara någon med erfarenhet och kompetens att coacha.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
kulltorp: håller med om allt förutom punkten om juniorerna.
Man har släppt upp massor med juniorer de senaste åren, varav många utvecklats bra och gått vidare till utländska ligor.
De har allt som oftast fått bära laget från sitt första byte, vilket såklart inte håller.
Allt medan feta, misslyckade nordamerikanska värvningar försökt träna sig form.
Detta är som du också säger bara en av anledningarna till att Modo lirar i Allsvenskan idag..
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
Kicka AJ (eller låt han göra något med juniorerna) och Svarten får kliva ner som tränare, billigast så. Tror Svarten är betydligt mer kapabel som tränare än GM.

Någonting måste göras och det är bästa alternativet enligt mig.

En Leif Carlsson alltså.
Kommentera

Sv: Modo - Bofors
kulltorp: konstruktiv kritik är alltid okej och detta var ett mycket vettigt inlägg!
Kommentera

1768492 · »