1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480518 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1803031

Sv: Modo - Västervik 170222
Gavelo: Jag vet inte riktigt hur det funkar men hur är det idag? Det snackas ju om klausuler och inga klausuler. Utan klausul får väl knappast SHL klubbarna plocka spelare om inte arbetsgivare och arbetstagare är överens?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Västervik 170222
Carl Lejonkräk:

Läste en länk om Luleå och Leksand.

Där verkade det som att SHL klubbarna la pengar i en pott, och sedan när en SHL klubb tog en spelare under kontrakt så gick ersättning till HA klubben från denna pott. Men om det är en fix summa eller hur det fungerar vet jag inte.

Dock så måste detta ju bara gällare för spelare med en SHL out klausul. Kan ju inte gälla spelare som är under kontrakt?

Kanske ska SHL klubbarna inte klaga på NHL och ersättningsnivåerna därifrån när nivåerna mot HA klubbar från SHL är mycket sämre än vad en NHL klubb betalar när dom tar en spelare.

Info:

Luleå gjorde klart med Viktor Amnér när Leksand hade allsvensk status, vilket innebär att LHF är skyldiga LIF 250.000 kronor, enligt dalaklubbens tolkning.

-Är det en fix summa på 250.000?

Norrbottensklubben har redan - precis som alla andra SHL-klubbar - betalat 650.000 kronor som hamnar i en pott som de allsvenska klubbarna får ansöka om pengar från efter att ha tappat spelare till högstaligan.
Kommentera