1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1810240

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Alldeles riktigt.
Personligen tippar jag att hockeyintresset är större i Ångermanland än därneråt Karlskrona, och jag tippar det är betydligt fler som ens testat stå på skriskor häruppe jämfört med därnere oavsett hur pass stora städerna är i förhållande till varandra.

Det lätt glömma bort att man har en stor konkurrent i tex fotbollen och/eller andra sporter och vi istället "skyller" på att ö-vik är en liten stad och att det är så mycket svårare här pga det, då det i själva verket är vi häruppe som har riktigt bra förutsättningar att utveckla ishockeyspelare i världsklass ända från barnsben.

Nånting har de ju uppenbarligen gjort rätt för att lyckats ta sig till SHL, medan vi gjorde många saker fel för att åka ur. Varför jag drog upp Karlskrona var att jag tycker det ändå är anmärkningsvärt att en förening som har "tveksam" hockeykultur osv etc. osv ändå lyckades med något som vi misslyckats med.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Mydar: Jag bor i Blekinge och var hockey är störst mellan Blekinge och Ångermanland vet jag inte, men som bleking kan jag iaf säga att hockeyn är väldigt stor här. Minns tex denna krönika av Wennerholm: www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wennerholm/article16139548.ab

Det skrivs/pratas väldigt mycket om KHK i lokalmedia, och folk var som galna i laget i Karlskrona även när de låg i division 1/2.

Minns en gång för kanske 6-7 år sedan när jag satt på tåget hem. Bredvid mig satt ett gäng medelålders par som varit i Malmö och kollat Pantern-KHK, då Division 1. Jag tänkte för mig själv, jag som alltid varit Modoit, att hockey på den nivån inte kan vara särskilt kul och att det var "tur" att jag höll på ett lag i högsta serien. Tiderna förändras...

Mitt första inlägg btw :)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Mydar: Ja det tycker jag vi ska ha det klart för oss. Modo har absolut inte sämre förutsättningar än andra lag för att spela i SHL igen. (Än om många vill se det som så jävla svårt)
Vi har INGET som kan konkurrera med Modo.
Jämför med Timrå som har en hel jäkla stad till att slåss mot t.ex.

Det vi har "mot" oss är väl att så många av de största bolagen i stan har utländska ägare. Trotts det har vi sponsorer som ställer upp med betydligt mkt mer pengar än vad som är nödvändigt av dom.
Tänk om Metsä, BAE eller Aditya birla stänkt in samma procent som vissa betydligt mindre lokala aktörer.

Nä, tillbaka med Messmör!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Mydar: Samtidigt hade de rätt flyt också. Det enda året man var riktigt bra gick två lag direkt upp i SHL. Hade de haft sin lidnerska knäpp något annat år tror jag inte att de gått upp. Chansen kommer väl alltid att finnas, men från och med nästa säsong kommer det att bli kopiöst mycket svårare än vad det varit förut.
Kommentera