1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478029 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1823884

Sv: Silly season
bisterfinnen:
Självklart kan Björklund förbättra sig, särskilt om han gör ett seriöst försök att förbättra sin skridskoteknik och klubbteknik. Då vinner han poängligan.

Min poäng var mer att vi kan inte räkna med att alla äldre kommer att spela bättre. Att Tobias Ericsson var duktig i år beror på att tränarna verkligen verkligen trodde på honom. Hamnar han lite snett med Säcken, så vet man aldrig vad som händer där.

Juniorerna kommer bara vara ett halvår äldre när det smäller till hösten.

Jag hoppas att Sundlöv i detalj studerar MoDos alla matcher efter jul, speciellt de viktiga matcherna i mitten av februari. Jag vill också att han kollar igenom alla slutspelsmatcher för juniorerna. Samt att han ser de fem senaste matcherna med alla nyförvärv.

Sundlöv kan förstås mer hockey än mig, men slutsatsen jag tror han kommer att dra är att vi saknar speluppläggare.

Kolla tex på forwards poängfördelningen från 2016-17. Det är bara Molin och Hägga som har viss övervikt för passningar gentemot mål. Merparten gör alltså fler mål än assist.

Måns Kruger gjorde 9 mål och 47 assist denna säsong. Min poäng är att dagens MoDo behöver den typen av spelare.

Jag tycker också det är alldeles för chansartat att hoppas att Säckens spelsystem kommer vara avsevärt mycket bättre än Andreas. Det är till syvende och sist spelarna på isen som avgör.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
WarEvryPractice: Att Björklund kommer producera poäng även nästa säsong är jag tämligen säker på. Sen är väl frågan om han kan lyfta det övriga spelet som du säger.

Jag har en stor önskan, och det är att Modo och Skröder gör ett tydligt och värdigt avslut nu. Det funkar inte att vela till jul sen ta beslut. Än vad beslutet då blir så kännu det inte värdigt...
Kommentera

Sv: Silly season
WarEvryPractice: Jag tror att det första han kommer att se är att vi släppte in på tok för många billiga mål för att vi försvarade oss för dåligt. Att vi fick oerhört få kontringar med fart där Molin, Jakobsson och andra snabba forwards gick nyttja sin fart, istället för att som nu alltid anfalla mot samlat försvar.

Ja, vi behöver bättre soelfördelande centrar, men att bortse från vad ett organiserat spel där man vet vad man ska göra (Och vara) i försvarsspelet vore i mina ögon väldigt fel. Jag tycker att du gravt underskattar coachens effekt på ett läge prestation.
Kommentera