1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479916 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1829879

Sv: Silly season
Gavelo: Dels skulle jag sett till att de bästa får mer speltid. Sedan släppa loss backarna mer som blir relativt statiska. Jag tycker att Sverige väldigt sällan kommer med fart samlat och jag tycker verkligen inte att vi har ett bra försvar då vi gång på gång åker på riktigt farliga kontringar.

Jag är förvånad över hur det här forumet som dömt ut snudd på varenda coach vi haft sedan Samuelsson helt okritskt tycker att Grönborg är bra. Jag tycker att han fått ut ohyggligt lite ur spelarna. Jag har nog aldrig sett Sverige spela så pass dåligt match efter match under en hel turnering. från och med andra perioden igår är väl ett stort undantag. Det enda som räddat Grönborg är väl att man fått sjuk lätt väg till finalen och att Bäckström samt Nylander varit nästan i paritet med Sundin/Forsberg.

Jag kan väl tycka att om man jämför med -98s backbesättning så är det häpnadsväckande vilket lag vi har i år:
Mattias Öhlund, Kim Johnsson, Jan Mertzig, Niclas Hävelid, Mattias Norström, Hans Jonsson, Johan Tornberg och Christer Olsson
Ingen back av de är ens i närheten av Hedman. Öhlund och Norström var väl rätt bra vid tidpunkter, men jämfört med OEL och Klingberg.... Nope. Möjligen att Öhlund är som Edler statusmässigt... Jag tar mycket hellre Strålman än Kim Jonsson eller Norström.
Salo var jäkligt bra då och inte någon stor försämring mot Henke.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
J F K: Dom bästa framåt har varit Bäckström och Nylander, svårt att ge dom mer speltid än dom har!
På backsidan har Hedman/strålman varit bäst och dom spelar både PP och Box samt allmänt mycket i 5 mot 5 så där kan man inte heller få ur så mycket mer.
Övrigt har laget varit jämndåligt där jag inte tycker någon sticker ut förutom kanske kruger som alltid är bra och stabil men det är inte han som ska göra det framåt.

Jag håller med om att laget borde kunna prestera bättre, framförallt på backsidan där vi har backar som är oerhört skickliga men jag vet inte hur man skulle coacha till det på den tid man haft innan VM och under, laget känns spretigt sammansatt och många forwards är ju inga ledande spelare med extra skills utan ganska alldagliga spelare i nhl så jag vet inte vad man hade förväntat sig, dessutom är Sveriges lag framåt ganska svagt fysiskt vilket blivit tydligt när vi mött hårt jobbande backar.
Kommentera