1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484535 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1834802

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Ja, där har vi en fara. Skellefteå gnuggar säkert händerna då man är det närmaste shl-laget för en rätt stor region numera. Det är oerhört viktigt för talanger, föräldrar och agenter att se om vi kan släppa fram samt utveckla spelare även i fortsättningen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Funderade en vända till på det där med vilken nivå man har på det lokala. Har det inte varit så rent historiskt att de talanger vi fått fram i huvudsak kommit från Övik/Kramförs och vidare ner mot Härnösand. Kan man fortsätta locka spelarna från det området, så borde det kunna räcka för att försörja oss med 1-3 spelare per säsong i allsvenskan åtminstone. Driver man bara på med hård träning mellan 16-19 så skall man väl förhoppningsvis kunna förädla ett och annat. 00 verkar vara en bra årgång, 01 har vi 4 som iaf fick prova på landslagsspel, 02 verkar vi ha iaf 2 bra backar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Man ska inte sticka under stol med att MoDo försett oss med ett gäng duktiga spelare genom åren, och det är vi tacksamma över.

Även om det inte vart nåra Foppa Näslunds de senaste åren så håller er talangverksamhet hög klass, helt klart. Problemet har vart att ni inte riktigt haft modet och tålamodet, det är svårt när man kämpar i botten att ha det modet.

Nu när ni är i allsvenskan så är det andra problem. Tror inte det är dåligt för en talang att spela hos er i allsvenskan då det är lättare att få plats, lättare att få en större roll. Supertalangerna drar till NHL, inget att göra. Problemet är att ifall en spelare utvecklas till en duktig 20-åring så söker sig de flesta uppåt i seriesystemet. Det vet vi efter många år i allsvenskan.

Önskar i alla fall MoDo lycka till. Ni hör hemma i SHL, gäller bara att få till det i ett slutspel och ha lite flyt så kan det gå vägen.

Oj jag var visst inte avstängd! :-)
Kommentera