1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481462 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1846071

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
hanzon: Sanny Lindström, men han blev autocorrected:)

Nej, men han skrev ett långt inlägg där han beskrev hur man som spelare vill jobba hårt som bara den. Problemet var att då man är rädd och inte litar på sig själv eller andra, blir man passiv. Han skrev om Brynäs situation som är rätt lik vår:
"Såklart är det märkbart att laget är präglat av den svaga inledningen och framförallt i försvarsspelet blir det som mest påtagligt. Istället för att spela det aggressiva försvarsspel man i grunden vill göra håller man säkerhetsavstånd på en eller två meter för att inte bli bortgjord. Detta blir kontraproduktivt eftersom hela femman blir passiv och ger motståndarna isyta. Det gör att man åker mer skridskor än nödvändigt för att återta pucken och aldrig får stopp i spelet. Jag tror ni förstår vad det gör med energin när man sedan ska anfalla."

Det var inte den krönikan jag sökte utan en som beskriver hur man som spelare hade sådan mental anspänning och "tänkte" så mycket på isen att man inte orkade åka skridskor. Energin gick åt helt fel håll. Alltså man kunde vara minst lika trött efter ett byte, men inte efter att ha åkt skridskor hela tiden.

Det är också som att vi förlorar alla närkamper. Det är inte bara i skridskoåkningen vi förlorar:( Allt blir helt fel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
J F K: Vad kan man ändra på för att bryta den negativa trenden?
Kommentera