1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478723 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1846641

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
gogge: Om du läser igen så förstår du kanske att det här handlar inte om vart Modo har varit utan vart dom är på väg.

Många spelare och tränare vittnar om den mjukare träningskulturen i Modo.
______________________
www.allehanda.se/ishockey/hockeyallsvenskan/victor-olofsson-om-skillnaderna-mellan-modo-och-frolunda-mycket-hardare
_______________________
\"Anders Forsberg erkänner nu för Sporten att han blev förvånad över skillnaden i hur bra och mycket lagen tränade.

– Det var nästan två steg ner i jämförelse med Skellefteå. Vi gjorde ett försök att börja träna mycket hårdare, inte som Skellefteå, men hårdare än tidigare, men de flesta spelarna blev bara trötta av det. Det är svårt att jaga ikapp något och just att träna hårt gör man för att få utdelning i framtiden. Det vi försökte göra var en investering på lång sikt och det är något man måste förstå att folk kommer vara trötta i början och vi kommer kanske inte göra resultat direkt, men vi kommer få resultat om ett eller två år. Det är en process som tar tid.

Om ni fortsatt med den tuffa träningen en längre period hade det burit frukt i framtiden?
– Ja. Det är min övertygelse. Men det var ovanan att träna så hårt under säsongen. I Modo tränar man bra över sommaren, men då är många spelare på andra orter. En halv trupp kommer sedan in som inte alls är lika bra tränade. Sedan är det så att Modo inte tränar lika hårt, på eller utanför isen, under säsongen som till exempel Skellefteå. Det klarade vi inte av.\"
____________________________________
”I BÖRJAN VAR DET EN CHOCK…”
Att gå från att vara rookie i Hockeyallsvenskan till att träna sommarfys med en av Sveriges största klubbar visade sig vara en omställning som hette duga. Jakob Stenqvist fick veta att han levde när han skulle försöka hänga med i tempo och träningsmängd.
– Det var så jobbigt som man hade hört, plus lite till. I början var det en chock, väldigt slitsamt, men sedan kom man in i det och jag tycker att det har gett mig väldigt mycket. Jag känner mig bättre tränad än någonsin.

Vad är det som står ut med träningen i Frölunda?
– Man kör många pass i veckan och kör riktigt hårt, men det som sticker ut mest är att alla verkligen kör stenhårt och tävlar. Man dras med och det är ingen där som ligger och myser. Det är inte bara Joel Lundqvist, utan allihop. Det är därför det blir så bra kvalité.\"
________________________________
Det är heltidsproffs det handlar om, ok att dom kanske inte är världens bästa hockeyspelare men har man det som heltidsjobb kan man kräva mer av både spelare och tränare.

Citat "Ser du Wingerli eller Söderlund gå in och knuffa undan spelare i sarghörn?"

Vad har det med saken att göra? Jag ser Wingerli och Söderlund med bravur klara av att spela i SHL trots att dom är lika små som Wernblom.

Angående Wernblom så påstod du att han var för liten, jag bara påvisade att så är inte fallet, det är andra saker som är problemet.

Sen orkade jag inte läsa resten av inlägget så ingående, kändes mest som en massa krumelurer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Sawchuk: Anders Forsberg är en mytoman, tyvärr. Han säger vad som helst för att rädda sitt skinn.
Kommentera

Sv: Modo - Tingsryd 25/10
Sawchuk: Ja Modo har ju testat precis allt mellan himmel och jord utom att byta fystränare så nog kan det ligga ett problem i upplägget gällande träningen
Kommentera